Sema Kumrulu
Köşe Yazarı
Sema Kumrulu
 

Emekli olduktan sonra bile ressam olunurun kanıtı FATMA ERDEMİR

[simple-author-box] “Milli Savunma Bakanlığı'ndan emekli olunca, resme başladım. İlk önce 2 yıl BELMEK kurslarına devam ettim… Pandemi döneminden sonra bir sergi açmak istiyorum.” Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi doğumlu Ressam Fatma Erdemir, tam bir Akdağmadeni sevdalısı. Sanatçımız, bu sevgi ve hayranlığını yaptığı yağlı boya tablolarına yansıyor. Söyleşimizde, yaptığı resimleri ve  Akdağmadeni'ni anlattı. Fatma Erdemir'den dinleyelim; Resim hayatınız nasıl başladı? Milli Savunma Bakanlığı'ndan emekli olunca, resme başladım. İlk önce 2 yıl BELMEK kurslarına devam ettim. Ardından 'Elifim' resim atölyesinde hocamız Ressam Azize Dinçer'den resim dersleri aldım. Halen orada çalışmalarıma devam ediyorum. Çocukluğumda da resim yapmayı çok seviyordum. Babam Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmendi. Çok güzel kara kalem çalışırdı.  Yeteneğimi babamdan aldığımı sanıyorum. Lise yıllarımda resimlerim hep beğenildi. Akdağmadeni Lisesinde okurken resim öğretmenimiz Sema Çılvıner'den çok etkilendim. Ne tarz çalışmalar yapıyorsunuz? Karışık çalışmalarım var ama ben doğayı resmetmeyi seviyorum. Yağlı boya olarak memleketimin resimlerini yapıyorum. Pandemi döneminden sonra bir sergi açmak istiyorum. Ben, ilk kişisel sergimi Ankara Barolar Birliği Sergi Salonu'nda açtım. Ardından Antares AVM, ATO Sergi Sarayı, 365 AVM, Bilimsel Koleji, Armada AVM, Zafer Çarşısı Sergi Salonu olmak üzere Ankara'nın değişik yerlerinde karma sergilere katıldım. Akdağmadeni'ni nasıl anlatırsınız? Akdağmadeni, hem coğrafi konumu hem de sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile çok önemli bir yere sahip. Eğitim düzeyi çok yüksek bir ilçe. Doğanın güzelliği, sanatı artırıyor. Birbirimizden de etkilendik. 1986 yılından itibaren, Ankara'da yaşamama rağmen hiç bağım kopmadı. Annem, ağabeylerim Akdağmadeni'nde yaşıyorlar. Evimiz var, sık gidiyorum. Memleketimden çok etkileniyorum. Bu sevgimi tuvale aktarıyorum. Sevgili Fatma Erdemir ile söyleşimiz sohbet tadında oldu. Çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.
Ekleme Tarihi: 24 Mart 2021 - Çarşamba

Emekli olduktan sonra bile ressam olunurun kanıtı FATMA ERDEMİR

[simple-author-box]

“Milli Savunma Bakanlığı'ndan emekli olunca, resme başladım. İlk önce 2 yıl BELMEK kurslarına devam ettim… Pandemi döneminden sonra bir sergi açmak istiyorum.”

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi doğumlu Ressam Fatma Erdemir, tam bir Akdağmadeni sevdalısı. Sanatçımız, bu sevgi ve hayranlığını yaptığı yağlı boya tablolarına yansıyor. Söyleşimizde, yaptığı resimleri ve  Akdağmadeni'ni anlattı. Fatma Erdemir'den dinleyelim;

Resim hayatınız nasıl başladı?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan emekli olunca, resme başladım. İlk önce 2 yıl BELMEK kurslarına devam ettim. Ardından 'Elifim' resim atölyesinde hocamız Ressam Azize Dinçer'den resim dersleri aldım. Halen orada çalışmalarıma devam ediyorum. Çocukluğumda da resim yapmayı çok seviyordum. Babam Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmendi. Çok güzel kara kalem çalışırdı.  Yeteneğimi babamdan aldığımı sanıyorum. Lise yıllarımda resimlerim hep beğenildi. Akdağmadeni Lisesinde okurken resim öğretmenimiz Sema Çılvıner'den çok etkilendim.

Ne tarz çalışmalar yapıyorsunuz?

Karışık çalışmalarım var ama ben doğayı resmetmeyi seviyorum. Yağlı boya olarak memleketimin resimlerini yapıyorum. Pandemi döneminden sonra bir sergi açmak istiyorum. Ben, ilk kişisel sergimi Ankara Barolar Birliği Sergi Salonu'nda açtım. Ardından Antares AVM, ATO Sergi Sarayı, 365 AVM, Bilimsel Koleji, Armada AVM, Zafer Çarşısı Sergi Salonu olmak üzere Ankara'nın değişik yerlerinde karma sergilere katıldım.

Akdağmadeni'ni nasıl anlatırsınız?

Akdağmadeni, hem coğrafi konumu hem de sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile çok önemli bir yere sahip. Eğitim düzeyi çok yüksek bir ilçe. Doğanın güzelliği, sanatı artırıyor. Birbirimizden de etkilendik. 1986 yılından itibaren, Ankara'da yaşamama rağmen hiç bağım kopmadı. Annem, ağabeylerim Akdağmadeni'nde yaşıyorlar. Evimiz var, sık gidiyorum. Memleketimden çok etkileniyorum. Bu sevgimi tuvale aktarıyorum.

Sevgili Fatma Erdemir ile söyleşimiz sohbet tadında oldu. Çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve sanatla kalalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.