Canan Karalar Yüksel, KAİSDER Başkanlığına yeniden seçildi

Ekonomi 05.06.2023 - 12:23, Güncelleme: 05.06.2023 - 12:23
 

Canan Karalar Yüksel, KAİSDER Başkanlığına yeniden seçildi

Kadın İşveren ve Sanayicileri Derneği’nin (KAİSDER), 4. Olağan Genel Kurulu’nda Canan Karalar Yüksel yeniden başkan seçildi.
ANKHABER KAİSDER 4. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da gerçekleştirdi. Genel Kurulda, Canan Karalar Yüksel 2023-2025 dönemi için KAİSDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi için bir kez daha güvenoyu aldı. DİVAN VE YÖNETİM KURULU Divan Kurulu’nu Belma Yılmazyiğit, Şehnaz Çetin ve Nesrin Doğan Civelekoğlu’nun oluşturduğu Genel Kurul’da;  Canan Karalar Yüksel’in Yönetim Kurulu’nda, Mehlika Gider , Serra Özdemir, Sevilay İmre, Hale Çınar, Ayşegül Bulut, İrem Kolbakır, Ece Arabul ve Seren Yıldız Öztürk yer aldı. CANAN KARALAR YÜKSEL’İN KONUŞMASI Genel Kurul’da konuşan Canan Karalar Yüksel, çalışmaları hakkında bilgi verirken yeni dönem hedeflerini de anlattı. Karalar şunları söyledi: “İki yıl boyunca hem projelerimiz, hem de diğer etkinliklerimiz için bolca toplantı yaptık, seyahat ettik, Anadolu’da bulunan derneklerle omuz omuza çalışarak, kadının iş hayatındaki yerinin ne kadar önemli olduğunu tartıştık. Oda ve borsalarda kadın temsilini artırmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz Aktif Kadın Eşit Temsil projemiz sonucunda; Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda ilk kez bir kadın yer aldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nı ilk defa bir kadın seçildi. Ayrıca temiz enerji ve sürdürebilirlik konusunda hem kendimizi hem de içinde bulunduğumuz sivil toplum kuruluşlarını güncelledik. “KAYDA DEĞER BİR GÜÇ OLUŞTURDUK” Aldığımız her aksiyonda, yaptığımız her toplantıda, çalıştığımız her projede gördük ki, bizler bir arada son derece önemli, kayda değer bir güç oluşturuyoruz ve bu topluluğun yarattığı ve etrafına yaydığı enerji sadece kendisine değil tüm kadınlara yarar sağlayabilecek potansiyelde. Çalıştığımız bölgelerde ve networklerde önemli bir değişime önder olduğumuzu söylemenin artık mümkün olduğunu düşünüyoruz.” KAİSDER kadınlarının sadece çalışarak, üreterek, ticari hayatlarına devam ederek değil, aynı zamanda sevgi ve iyiliği de çoğaltarak yarattığı etkinin büyüklüğüne vurgu yapan Karalar Yüksel, “Geçirdiğimiz zor günlerde bize gelen her talebi imkanlarımız dahilinde karşılamaya çalışarak deprem bölgesinde de önemli bir etkiye yol açtık.” dedi. İçerisinde bulundukları bazı sıra dışı şartlara rağmen; hep birlikte ve çoğalarak çalışmaya, üretmeye ve eğitmeye devam edeceklerini kaydeden Karalar Yüksel, önümüzdeki süreçte Green Solar Network projesi ve iklim değişikliği konusunda farkındalık ve teşvik çalışmalarının olacağını bildirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ancak çalışan nüfusunu artırarak; kadın işgücünü daha da çok ekonomiye katarak gelişebilir. Her aşamada yönetimde kadın temsili birçok kadına ilham verecek ve toplumumuz için bir ortak çalışma kültürüne altyapı oluşturarak kültürel bir değişime yol açacaktır. Bu ortak hedefle hep birlikte umutla yolumuza devam diyerek sözlerime son veriyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum…”
Kadın İşveren ve Sanayicileri Derneği’nin (KAİSDER), 4. Olağan Genel Kurulu’nda Canan Karalar Yüksel yeniden başkan seçildi.

ANKHABER

KAİSDER 4. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da gerçekleştirdi. Genel Kurulda, Canan Karalar Yüksel 2023-2025 dönemi için KAİSDER Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi için bir kez daha güvenoyu aldı.

DİVAN VE YÖNETİM KURULU

Divan Kurulu’nu Belma Yılmazyiğit, Şehnaz Çetin ve Nesrin Doğan Civelekoğlu’nun oluşturduğu Genel Kurul’da;  Canan Karalar Yüksel’in Yönetim Kurulu’nda, Mehlika Gider , Serra Özdemir, Sevilay İmre, Hale Çınar, Ayşegül Bulut, İrem Kolbakır, Ece Arabul ve Seren Yıldız Öztürk yer aldı.

CANAN KARALAR YÜKSEL’İN KONUŞMASI

Genel Kurul’da konuşan Canan Karalar Yüksel, çalışmaları hakkında bilgi verirken yeni dönem hedeflerini de anlattı.

Karalar şunları söyledi:

“İki yıl boyunca hem projelerimiz, hem de diğer etkinliklerimiz için bolca toplantı yaptık, seyahat ettik, Anadolu’da bulunan derneklerle omuz omuza çalışarak, kadının iş hayatındaki yerinin ne kadar önemli olduğunu tartıştık. Oda ve borsalarda kadın temsilini artırmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz Aktif Kadın Eşit Temsil projemiz sonucunda; Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nda ilk kez bir kadın yer aldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nı ilk defa bir kadın seçildi. Ayrıca temiz enerji ve sürdürebilirlik konusunda hem kendimizi hem de içinde bulunduğumuz sivil toplum kuruluşlarını güncelledik.

“KAYDA DEĞER BİR GÜÇ OLUŞTURDUK”

Aldığımız her aksiyonda, yaptığımız her toplantıda, çalıştığımız her projede gördük ki, bizler bir arada son derece önemli, kayda değer bir güç oluşturuyoruz ve bu topluluğun yarattığı ve etrafına yaydığı enerji sadece kendisine değil tüm kadınlara yarar sağlayabilecek potansiyelde. Çalıştığımız bölgelerde ve networklerde önemli bir değişime önder olduğumuzu söylemenin artık mümkün olduğunu düşünüyoruz.”

KAİSDER kadınlarının sadece çalışarak, üreterek, ticari hayatlarına devam ederek değil, aynı zamanda sevgi ve iyiliği de çoğaltarak yarattığı etkinin büyüklüğüne vurgu yapan Karalar Yüksel, “Geçirdiğimiz zor günlerde bize gelen her talebi imkanlarımız dahilinde karşılamaya çalışarak deprem bölgesinde de önemli bir etkiye yol açtık.” dedi.

İçerisinde bulundukları bazı sıra dışı şartlara rağmen; hep birlikte ve çoğalarak çalışmaya, üretmeye ve eğitmeye devam edeceklerini kaydeden Karalar Yüksel, önümüzdeki süreçte Green Solar Network projesi ve iklim değişikliği konusunda farkındalık ve teşvik çalışmalarının olacağını bildirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz ancak çalışan nüfusunu artırarak; kadın işgücünü daha da çok ekonomiye katarak gelişebilir. Her aşamada yönetimde kadın temsili birçok kadına ilham verecek ve toplumumuz için bir ortak çalışma kültürüne altyapı oluşturarak kültürel bir değişime yol açacaktır. Bu ortak hedefle hep birlikte umutla yolumuza devam diyerek sözlerime son veriyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum…”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.