Ressam Şehnaz Yılmaz'ı depremde kaybettik.

Kültür-Sanat 11.02.2023 - 12:18, Güncelleme: 11.02.2023 - 12:18
 

Ressam Şehnaz Yılmaz'ı depremde kaybettik.

Şehnaz Yılmaz, Antakya'da Sanat Psikoterapisti ve Çocuk Resim Analiz Eğitmenliği yapıyordu.
Sema KUMRULU 6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler yaşanan can kayıplarıyla Türkiye'yi yasa boğarken, bu olumsuzluklardan kültür / sanat insanları da etkilendi, hayatını kaybedenler oldu. On binlerce insan hayatını kaybederken sanat dünyasını üzen bir acı haber de Antakya'dan geldi. Ressam Şehnaz Yılmaz göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Sanat dünyasını yasa boğan Ressam Şahnaz Yılmaz, Antakya'da Sanat Psikoterapisti ve Çocuk Resim Analiz Eğitmenliği yapıyordu. Aynı zamanda Misbah Sanat Galerisini 2009 yılında açarak resim çalışmalarını yaparken ders de veriyordu. 2001 yılında Gazi Üniversitesi ve 2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Modern Resim eğitimi alan sanatçı, vefatına kadar yurt içi ve yurt dışında sempozyum, sergi ve çalıştaylara katıldı. İki Onur Ödülü ve üç Sanat Ödülüne laik görüldü. Başarılı sanatçı Şehnaz Yılmaz'a Allahtan rahmet dilerim Sanat camiasının başı sağ olsun.
Şehnaz Yılmaz, Antakya'da Sanat Psikoterapisti ve Çocuk Resim Analiz Eğitmenliği yapıyordu.

Sema KUMRULU

6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler yaşanan can kayıplarıyla Türkiye'yi yasa boğarken, bu olumsuzluklardan kültür / sanat insanları da etkilendi, hayatını kaybedenler oldu.

On binlerce insan hayatını kaybederken sanat dünyasını üzen bir acı haber de Antakya'dan geldi. Ressam Şehnaz Yılmaz göçük altında kalarak hayatını kaybetti.

Sanat dünyasını yasa boğan Ressam Şahnaz Yılmaz, Antakya'da Sanat Psikoterapisti ve Çocuk Resim Analiz Eğitmenliği yapıyordu. Aynı zamanda Misbah Sanat Galerisini 2009 yılında açarak resim çalışmalarını yaparken ders de veriyordu.

2001 yılında Gazi Üniversitesi ve 2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Modern Resim eğitimi alan sanatçı, vefatına kadar yurt içi ve yurt dışında sempozyum, sergi ve çalıştaylara katıldı. İki Onur Ödülü ve üç Sanat Ödülüne laik görüldü.

Başarılı sanatçı Şehnaz Yılmaz'a Allahtan rahmet dilerim Sanat camiasının başı sağ olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.