Ankara Kuyumcular Odası'ndan deprem bölgesine yardım

Güncel 10.02.2023 - 13:06, Güncelleme: 10.02.2023 - 13:06
 

Ankara Kuyumcular Odası'ndan deprem bölgesine yardım

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Timuçin Sönmez, Kahramanmaraş merkezli büyük bir felakete yol açan depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım için Oda olarak kriz masası oluşturduklarını ve seferberlik içerisinde hareket ettiklerini kaydetti. Sönmez, bölgede depremden etkilenen meslektaşlarına da Ankara'da başta konut olmak üzere destek olduklarını ifade etti.
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Timuçin Sönmez, "Deprem afet bölgelerindeki kardeşlerimize insani yardım desteklerimizi ulaştırıyoruz." dedi. Oda Başkanı Sönmez, deprem seferberliği başlattıklarını belirterek, "10 ilimizi kapsayan, çok geniş bir alanda çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Oda olarak kriz masası oluşturduk ve üyelerimizle birlikte seferberlik içerisindeyiz. İlk etapta ekmek başta gıdadan, giyim ve ısınmaya kadar, battaniye, yorgan, termal kıyafetler gibi onlarca kalemde acil ihtiyaç malzemesini 3 tır olarak hazırlayarak, Ankara Valiliğimizin koordinesinde Kahramanmaraş, İskenderun ve Adıyaman deprem bölgesine ulaştırdık. Yardımların arasında iki bin adet powerbank'ı AFAD ve arama kurtarma ve güvenlik ekiplerine verilmek üzere bölgeye yolladık. Valilik koordinesinde deprem bölgelerine ulaşan yardım araçlarımız yine koordineli bir şekilde direkt ihtiyaç sahiplerine kendi ekiplerimiz tarafından dağıtılıyor.  Bunun dışında da gerek deprem bölgesindeki yaralılara otobüslerle, gerekse Ankara'ya ulaşan ve ihtiyacı olan hasta ve yaralılara tekerlekli sandalye ve hasta bezi vs ne lazımsa ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.  DEPREM BÖLGESİNDE MAĞDUR OLAN MESLEKTAŞA  DESTEK Sönmez, şöyle devam etti: "Ayrıca, deprem bölgesindeki mağdur meslektaşlarımız ve yakınları depremzedeler  ile ilgilenmek için Ankara'da refakatçi ekibi kuruldu ve bu anlamda Ankara'ya gelen ve  ihtiyaç duyanlar için konut imkanı sağlıyoruz. İhtiyaç malzemeleri kapsamında yardımlarımızı bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz. Depremden etkilenen 10 ilimize yardımlarımızla ulaşmak istiyoruz. Bu anlamda 7 tır  ile kalan illerimize de yardım hazırlığımız var ve tırları ayarladıkça acil ihtiyaç malzemelerimizi bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın bize inşallah." 
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Timuçin Sönmez, Kahramanmaraş merkezli büyük bir felakete yol açan depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım için Oda olarak kriz masası oluşturduklarını ve seferberlik içerisinde hareket ettiklerini kaydetti. Sönmez, bölgede depremden etkilenen meslektaşlarına da Ankara'da başta konut olmak üzere destek olduklarını ifade etti.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Timuçin Sönmez, " Deprem afet bölgelerindeki kardeşlerimize insani yardım desteklerimizi ulaştırıyoruz." dedi.

Oda Başkanı Sönmez, deprem seferberliği başlattıklarını belirterek, "10 ilimizi kapsayan, çok geniş bir alanda çok büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Oda olarak kriz masası oluşturduk ve üyelerimizle birlikte seferberlik içerisindeyiz. İlk etapta ekmek başta gıdadan, giyim ve ısınmaya kadar, battaniye, yorgan, termal kıyafetler gibi onlarca kalemde acil ihtiyaç malzemesini 3 tır olarak hazırlayarak, Ankara Valiliğimizin koordinesinde Kahramanmaraş, İskenderun ve Adıyaman deprem bölgesine ulaştırdık. Yardımların arasında iki bin adet powerbank'ı AFAD ve arama kurtarma ve güvenlik ekiplerine verilmek üzere bölgeye yolladık. Valilik koordinesinde deprem bölgelerine ulaşan yardım araçlarımız yine koordineli bir şekilde direkt ihtiyaç sahiplerine kendi ekiplerimiz tarafından dağıtılıyor.  Bunun dışında da gerek deprem bölgesindeki yaralılara otobüslerle, gerekse Ankara'ya ulaşan ve ihtiyacı olan hasta ve yaralılara tekerlekli sandalye ve hasta bezi vs ne lazımsa ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı. 

DEPREM BÖLGESİNDE MAĞDUR OLAN MESLEKTAŞA  DESTEK

Sönmez, şöyle devam etti: "Ayrıca, deprem bölgesindeki mağdur meslektaşlarımız ve yakınları depremzedeler  ile ilgilenmek için Ankara'da refakatçi ekibi kuruldu ve bu anlamda Ankara'ya gelen ve  ihtiyaç duyanlar için konut imkanı sağlıyoruz.

İhtiyaç malzemeleri kapsamında yardımlarımızı bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz. Depremden etkilenen 10 ilimize yardımlarımızla ulaşmak istiyoruz. Bu anlamda 7 tır  ile kalan illerimize de yardım hazırlığımız var ve tırları ayarladıkça acil ihtiyaç malzemelerimizi bölgeye ulaştırmaya devam edeceğiz. Depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın bize inşallah." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.