Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Ünlü isimlerle çalışma şansı bulan ressam F. NEDRET MUNZUR

[simple-author-box] Ankara’da doğdu. 1974 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Pek çok ünlü ressamın atölyesinde çalışmalar yaptı. Bugün size Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda çalışmalarını sürdüren bir ressamı, F. Nedret Munzur’u tanıtacağım. Coşkulu, üretken bir sanatçı olan Nedret Munzur, Ankara’da doğdu. 1974 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Ünlü isimlerle… Eşref Üren, Osman Oral, Serap Demirağ, Nusret İslimiyeli, Orhan Gürel gibi ünlü ressamların atölyelerinde yağlı boya ve sulu boya çalışmaları yaptı. İlköğretim, lise ve üniversite düzeylerinde eğitmenlik ve öğretmenlik görevlerini icra etti. Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümü profesörlerinden Hüseyin Bilgin ve Hasip Pektaş ile grafik çalışmaları yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu bünyesinde ‘Resim Eğitimi’ ile ilgili kitap yazma komisyonlarında görev aldı. Kitaptaki makale 2000 yılında ‘Özdeki Sevgi’ şiir kitabından sonra 2002 yılında ‘Duygusal Zekâ’ adlı kitapta ‘Sevgi’ konulu makalesi yayımlandı. 25’ten fazla kişisel ve karma sergilere imzasını attı. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde sanatla ilgili inceleme gezileri yaptı. Birçok televizyon programına konuk olarak katıldı. Resimleri Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde çeşitli koleksiyonlarda yer almaktadır. Sanat Sokağı’nda F. Nedret Munzur, Almanya’da Zarifa Art menejerlik ajansıyla anlaşmalı olan sanatçı halen sanatçı SAKÜDER Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği üyesidir.  Halen Ulucanlar Sanat Sokağı'ndaki atölyesinde eğitim ve sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.
Ekleme Tarihi: 19 Temmuz 2021 - Pazartesi

Ünlü isimlerle çalışma şansı bulan ressam F. NEDRET MUNZUR

[simple-author-box]

Ankara’da doğdu. 1974 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Pek çok ünlü ressamın atölyesinde çalışmalar yaptı.

Bugün size Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi Sanat Sokağı’nda çalışmalarını sürdüren bir ressamı, F. Nedret Munzur’u tanıtacağım. Coşkulu, üretken bir sanatçı olan Nedret Munzur, Ankara’da doğdu. 1974 yılında Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.

Ünlü isimlerle…

Eşref Üren, Osman Oral, Serap Demirağ, Nusret İslimiyeli, Orhan Gürel gibi ünlü ressamların atölyelerinde yağlı boya ve sulu boya çalışmaları yaptı.

İlköğretim, lise ve üniversite düzeylerinde eğitmenlik ve öğretmenlik görevlerini icra etti. Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümü profesörlerinden Hüseyin Bilgin ve Hasip Pektaş ile grafik çalışmaları yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu bünyesinde ‘Resim Eğitimi’ ile ilgili kitap yazma komisyonlarında görev aldı.

Kitaptaki makale

2000 yılında ‘Özdeki Sevgi’ şiir kitabından sonra 2002 yılında ‘Duygusal Zekâ’ adlı kitapta ‘Sevgi’ konulu makalesi yayımlandı. 25’ten fazla kişisel ve karma sergilere imzasını attı. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde sanatla ilgili inceleme gezileri yaptı. Birçok televizyon programına konuk olarak katıldı. Resimleri Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde çeşitli koleksiyonlarda yer almaktadır.

Sanat Sokağı’nda

F. Nedret Munzur, Almanya’da Zarifa Art menejerlik ajansıyla anlaşmalı olan sanatçı halen sanatçı SAKÜDER Sanat ve Sanatkârlar Topluluğu Kültür Derneği üyesidir.  Halen Ulucanlar Sanat Sokağı'ndaki atölyesinde eğitim ve sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.