Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Gözüme ‘gör’ emri veren Prof. Dr. Ayşe Burcu’ya teşekkürlerimle

Ömrünü resim sanatına adamış biri olarak şu gerçeği geç de olsa anladım: Aslında yapılan her iş bir sanat! İster marangoz olun istersiniz öğretmen, gazeteci ya da doktor da olabilirsiniz ama işinizin hakkını veriyor, mesleğinize bir estetik katıyorsanız sanatçısınız demektir. Yaşadığımı anlatarak örneklendirmek istiyorum…   GÖZLERİM GÖRMEME SORUN OLURKEN…   Bir sanatçı için, özellikle resim gibi estetik ve görsel bir sanatla uğraşan bir kişi için gözlerin ne kadar önemli olduğu açıktır. Ben de gözlerimin bana verdiği güçle kendi çapımda büyük çalışma ve başarılara imza attım… Ancak gönül verdiğim resim çalışmalarımı son yıllarda giderek ilerleyen göz rahatsızlığım yüzünden icra etmekte çok zorlanıyordum. Yani görmemi sağlayan gözlerim görmeme engel oluyordu…   PROF. DR. AYŞE BURCU, ŞANSIM OLDU   Yıllardır yaşadığım bu göz rahatsızlığıma çare ararken, muhteşem bir doktor çıktı karşıma: Prof. Dr. Ayşe Burcu… Alanında önemli bir isim olan Prof. Dr. Ayşe Burcu, resimle arama engel koymaya çalışın göz rahatsızlığıma öyle bir el attı ki kendisinin bir sanatçı olduğuna kanaat getirdim. Çünkü bir sanatkar inceliği ve titizliği ile gerçekleştirdiği göz ameliyatıyla pırıl pırıl bir bakış armağan etti bana.   SABIRLA VE TEŞEKKÜRLE YOLA DEVAM   Henüz süreç tamamlanmadı bir iki operasyon daha olacak ama şu anda bile gelinen nokta benim için aydınlık bir geleceğin müjdecisi oldu. Bu vesileyle bana ameliyat öncesinde umut ve cesaret veren, ameliyat sonrasında da sağlığıma kavuşturan, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin değerli hekimleri Sayın Prof. Dr. Ayşe Burcu ve Uzman Dr. Ayşe Balıkçı ile hastane personeline sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Güzel günlerde ‘görüşmek’ dileğimle herkese sağlık diliyorum. Ve bir tavsiye: Gözünüze gözünüz gibi bakın!
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2023 - Pazar

Gözüme ‘gör’ emri veren Prof. Dr. Ayşe Burcu’ya teşekkürlerimle

Ömrünü resim sanatına adamış biri olarak şu gerçeği geç de olsa anladım: Aslında yapılan her iş bir sanat!

İster marangoz olun istersiniz öğretmen, gazeteci ya da doktor da olabilirsiniz ama işinizin hakkını veriyor, mesleğinize bir estetik katıyorsanız sanatçısınız demektir.

Yaşadığımı anlatarak örneklendirmek istiyorum…

 

GÖZLERİM GÖRMEME SORUN OLURKEN…

 

Bir sanatçı için, özellikle resim gibi estetik ve görsel bir sanatla uğraşan bir kişi için gözlerin ne kadar önemli olduğu açıktır.

Ben de gözlerimin bana verdiği güçle kendi çapımda büyük çalışma ve başarılara imza attım…

Ancak gönül verdiğim resim çalışmalarımı son yıllarda giderek ilerleyen göz rahatsızlığım yüzünden icra etmekte çok zorlanıyordum.

Yani görmemi sağlayan gözlerim görmeme engel oluyordu…

 

PROF. DR. AYŞE BURCU, ŞANSIM OLDU

 

Yıllardır yaşadığım bu göz rahatsızlığıma çare ararken, muhteşem bir doktor çıktı karşıma: Prof. Dr. Ayşe Burcu…

Alanında önemli bir isim olan Prof. Dr. Ayşe Burcu, resimle arama engel koymaya çalışın göz rahatsızlığıma öyle bir el attı ki kendisinin bir sanatçı olduğuna kanaat getirdim.

Çünkü bir sanatkar inceliği ve titizliği ile gerçekleştirdiği göz ameliyatıyla pırıl pırıl bir bakış armağan etti bana.

 

SABIRLA VE TEŞEKKÜRLE YOLA DEVAM

 

Henüz süreç tamamlanmadı bir iki operasyon daha olacak ama şu anda bile gelinen nokta benim için aydınlık bir geleceğin müjdecisi oldu.

Bu vesileyle bana ameliyat öncesinde umut ve cesaret veren, ameliyat sonrasında da sağlığıma kavuşturan, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin değerli hekimleri Sayın Prof. Dr. Ayşe Burcu ve Uzman Dr. Ayşe Balıkçı ile hastane personeline sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Güzel günlerde ‘görüşmek’ dileğimle herkese sağlık diliyorum. Ve bir tavsiye: Gözünüze gözünüz gibi bakın!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
srlna Bora
(03.09.2023 18:26 - #313)
her meslek kutsaldır ama hekimkerimiz bizler için elleri öpülesi saygı duyacağımız sanatçı ruhu taşıyan emektarlstimiz binlece tesekkurler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.