Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Pişmanlıktan ressamlığa uzanan bir hayat… Gülümser Doğan Uluçay

[simple-author-box] Akdağmadeni ve Lisesi öylesine değerli isimlerin yetiştiği bir iklim ve mekandır ki, en zorlu koşulların içinden geçenler, günü geldiğinde ya hedefine ulaşır ya da içinde ukde kalan şeyi gerçekleştirir. Bugün tanıtacağım Gülümser Doğan Uluçay, tam da tanıma uyanlardan biri. Kendisi anlatsın Kendisini anlatmaya başladığı cümlelerden belli değil mi? Diyor ki: “1977 yılında Akdağmadeni Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite sınavları sırasında yaşadığım bir şanssızlıktan dolayı lise mezunu olarak, hayatın bir sürü farklı yönüyle karşılaştım…” Her insanın hayatına yön veren biri ya da birileri olur ya, Gülümser Doğan Uluçay, o yönü önce kaybedip pişman, sonra da bulup mutlu olanlardan olmuş. Anlattı: “Lisedeki resim hocam sevgili Ulvi Somuncuoğlu'nun ‘Çizgilerin çok naif. Gel seni Gazi Üniversitesi Resim Bölümüne kaydettirelim. Sınavı çok rahat kazanırsın’ ısrarlarını dinlemediğim için çok pişman olacaktım yıllar içinde.” Resim sevdalıları Hayatın akışı burada bitmiyor elbette. Devam ediyor: “İki kızımın eğitim öğretim yılları bittikten sonra çocukluk aşkım olan resme yöneldim. Eskişehir’de bir grup resim sevdalısı arkadaşla olgunlaşma enstitüsünde hocalar eşliğinde birkaç yıl çalıştım. 1999 yılında açtığım ilk sergimde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocanın beğenisini kazandım. Belediyenin sosyal hizmetler daire başkanı rahmetli Tugay Aladağ'ın ve yetişkinlere yönelik kursların müdiresi sayın İkbal Öğretir hocanın teklifleriyle bu kursların resim bölümünde 16 yıl gönüllü olarak resim dersi verdim.” Emeklilik sonrası Emekli olmak hayattan el etek çekmek değildir. Gülümser Doğan Uluçay da bunun gereklerini yerine getirmiş: Sağlık nedeniyle ayrıldım ve öğrencilerimin istekleriyle özel derslere devam ettim. Öğrencilerimle birlikte sayısız sergiler açtım. 2018 yılında Bulgaristan Burgaz Başkonsolosunun daveti üzerine, 29 Ekim resepsiyonuna küçük çaplı bir sergiyle dahil oldum. Ülkemizi 29 Ekim gibi çok değerli bir günde yurt dışında temsil etmek benim için çok gurur vericiydi... Şu anda pandemi dolayısıyla derslere biraz ara verdik, tekrar sağlıklı günlere kavuşup resim yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2021 - Salı

Pişmanlıktan ressamlığa uzanan bir hayat… Gülümser Doğan Uluçay

[simple-author-box]

Akdağmadeni ve Lisesi öylesine değerli isimlerin yetiştiği bir iklim ve mekandır ki, en zorlu koşulların içinden geçenler, günü geldiğinde ya hedefine ulaşır ya da içinde ukde kalan şeyi gerçekleştirir. Bugün tanıtacağım Gülümser Doğan Uluçay, tam da tanıma uyanlardan biri.

Kendisi anlatsın

Kendisini anlatmaya başladığı cümlelerden belli değil mi? Diyor ki:

“1977 yılında Akdağmadeni Lisesinden mezun olduktan sonra üniversite sınavları sırasında yaşadığım bir şanssızlıktan dolayı lise mezunu olarak, hayatın bir sürü farklı yönüyle karşılaştım…”

Her insanın hayatına yön veren biri ya da birileri olur ya, Gülümser Doğan Uluçay, o yönü önce kaybedip pişman, sonra da bulup mutlu olanlardan olmuş. Anlattı:

“Lisedeki resim hocam sevgili Ulvi Somuncuoğlu'nun ‘Çizgilerin çok naif. Gel seni Gazi Üniversitesi Resim Bölümüne kaydettirelim. Sınavı çok rahat kazanırsın’ ısrarlarını dinlemediğim için çok pişman olacaktım yıllar içinde.”

Resim sevdalıları

Hayatın akışı burada bitmiyor elbette. Devam ediyor:

“İki kızımın eğitim öğretim yılları bittikten sonra çocukluk aşkım olan resme yöneldim.

Eskişehir’de bir grup resim sevdalısı arkadaşla olgunlaşma enstitüsünde hocalar eşliğinde birkaç yıl çalıştım.

1999 yılında açtığım ilk sergimde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hocanın beğenisini kazandım. Belediyenin sosyal hizmetler daire başkanı rahmetli Tugay Aladağ'ın ve yetişkinlere yönelik kursların müdiresi sayın İkbal Öğretir hocanın teklifleriyle bu kursların resim bölümünde 16 yıl gönüllü olarak resim dersi verdim.”

Emeklilik sonrası

Emekli olmak hayattan el etek çekmek değildir. Gülümser Doğan Uluçay da bunun gereklerini yerine getirmiş:

Sağlık nedeniyle ayrıldım ve öğrencilerimin istekleriyle özel derslere devam ettim. Öğrencilerimle birlikte sayısız sergiler açtım. 2018 yılında Bulgaristan Burgaz Başkonsolosunun daveti üzerine, 29 Ekim resepsiyonuna küçük çaplı bir sergiyle dahil oldum.

Ülkemizi 29 Ekim gibi çok değerli bir günde yurt dışında temsil etmek benim için çok gurur vericiydi...

Şu anda pandemi dolayısıyla derslere biraz ara verdik, tekrar sağlıklı günlere kavuşup resim yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.