Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Ne de olsa Akdağmadenili: Çok yönlü, çok renkli sanatçı NECLA ÖZALAN

[simple-author-box] Bugün size tanıtacağım sanatçı 1963 Akdağmadeni doğumlu, iki çocuk annesi Necla Özalan. Sanatçı ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu ilçede tamamladı. 1980’de Akdağmadeni lisesinden mezun oldu ve 1985 yılında memuriyet hayatıyla birlikte Ankara’ya taşındı. 2007 yılında emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşti. Emeklilik sonrası İşinden emekli oldu ama hayat sürüyordu. Sanata olan ilgisi, onu çeşitli kurslara yöneltti. Hasır takı örme, ahşap rölyef, yağlı boya, stilistlik, modelistlik dallarında kurslara katılarak çeşitli eğitimler aldı. Ayrıca 3 yıl, Gemlik Belediyesi Kültür ve Sanat Derneğinde, bestekâr Hasan Soysal’dan ud eğitimi aldı. Gemlik Belediyesi Umurbey korosunda Udi olarak görev almaktadır. Gemlik, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfının gönüllü üyesidir. Gemlik Halk Eğitim merkezinde, Resim Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Sergiden sergiye Aynı zamanda Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu ve Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin üyesi olan Necla Özalan, 2009 tarihinden bu yana yağlı boya resim çalışmaları devam ediyor. Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Ördekli Kültür Merkezi ve Gemlik ilçesinde birçok karma sergide yer aldı. 26 Ocak 2016’da Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen 5. Gelenekselden Moderne adlı sergiye katıldı. Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubunun her yıl düzenlemiş olduğu; “Cumhuriyet, Gölyazı, Yeni Yıla Merhaba, Dünya Kadınlar Günü, Bursa’nın Tarihi, Uluslararası Aile ve Dünya Çevre Günü” konulu sergilere katıldı. Kişisel sergileri -“Mia” adlı ilk kişisel sergisi 8 Ocak 2015, 2 ŞUBAT 2015 tarihinde Tayyare Kültür Merkezi. -“Mavi” adlı 3. kişisel sergisi 16 Nisan 2016 tarihinde Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi. -“Aster” adlı 4. Kişisel sergisi 03 Şubat 2017 tarihinde Nilüfer Konak Kültürevi Sanat Galerisi. Aldığı ödüller -BİRESKU United Artist Club tarafından verilen mansiyon ödülü Ankara, 2018. -İki ayrı yağlı boya eserle BUSMEK 11. Yıl ve 12. Yıl El Sanatları Albümüne girme (2016-2018). -Uluslararası Sanat Yarışması Ödülü 2021 (Show your TALENT 2021).
Ekleme Tarihi: 19 Mayıs 2021 - Çarşamba

Ne de olsa Akdağmadenili: Çok yönlü, çok renkli sanatçı NECLA ÖZALAN

[simple-author-box]

Bugün size tanıtacağım sanatçı 1963 Akdağmadeni doğumlu, iki çocuk annesi Necla Özalan.

Sanatçı ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu ilçede tamamladı. 1980’de Akdağmadeni lisesinden mezun oldu ve 1985 yılında memuriyet hayatıyla birlikte Ankara’ya taşındı. 2007 yılında emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşti.

Emeklilik sonrası

İşinden emekli oldu ama hayat sürüyordu. Sanata olan ilgisi, onu çeşitli kurslara yöneltti. Hasır takı örme, ahşap rölyef, yağlı boya, stilistlik, modelistlik dallarında kurslara katılarak çeşitli eğitimler aldı. Ayrıca 3 yıl, Gemlik Belediyesi Kültür ve Sanat Derneğinde, bestekâr Hasan Soysal’dan ud eğitimi aldı.

Gemlik Belediyesi Umurbey korosunda Udi olarak görev almaktadır. Gemlik, Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfının gönüllü üyesidir. Gemlik Halk Eğitim merkezinde, Resim Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Sergiden sergiye

Aynı zamanda Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu ve Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğinin üyesi olan Necla Özalan, 2009 tarihinden bu yana yağlı boya resim çalışmaları devam ediyor. Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Ördekli Kültür Merkezi ve Gemlik ilçesinde birçok karma sergide yer aldı. 26 Ocak 2016’da Güzel Sanatlar Galerisinde düzenlenen 5. Gelenekselden Moderne adlı sergiye katıldı. Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubunun her yıl düzenlemiş olduğu; “Cumhuriyet, Gölyazı, Yeni Yıla Merhaba, Dünya Kadınlar Günü, Bursa’nın Tarihi, Uluslararası Aile ve Dünya Çevre Günü” konulu sergilere katıldı.

Kişisel sergileri

-“Mia” adlı ilk kişisel sergisi 8 Ocak 2015, 2 ŞUBAT 2015 tarihinde Tayyare Kültür Merkezi.

-“Mavi” adlı 3. kişisel sergisi 16 Nisan 2016 tarihinde Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi.

-“Aster” adlı 4. Kişisel sergisi 03 Şubat 2017 tarihinde Nilüfer Konak Kültürevi Sanat Galerisi.

Aldığı ödüller

-BİRESKU United Artist Club tarafından verilen mansiyon ödülü Ankara, 2018.

-İki ayrı yağlı boya eserle BUSMEK 11. Yıl ve 12. Yıl El Sanatları Albümüne girme (2016-2018).

-Uluslararası Sanat Yarışması Ödülü 2021 (Show your TALENT 2021).

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.