Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Bir merhamet müessesesi… ‘AY IŞIĞI'

[simple-author-box] Ay Işığı Ev Yemekleri’nin sahibi Ahmet Turan Hoşaf, kendi çabaları ve Kızılay aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin talepleri doğrultusunda iftarlık servisi yapıyor. Türkiye, birbirinden ilginç insan öyküleriyle dolu bir ülke… Bu öykülerin kimisi öylesine büyük başarılarla dolu ki, takdir etmemek, başkalarıyla paylaşmamak elde değil. Bu öykülerden birinin kahramanı da Ahmet Turan Hoşaf. ‘Kahraman’ sözcüğü rastgele seçilmiş değil. Çünkü o gerçekten bir kahraman. Emeklilik sonrası 2019 yılında Özel Harekattan kendi isteğiyle emekli olduktan sonra, Ankara Gölbaşında faaliyet gösteren ve ev yemekleriyle ünlü Ay Işığı lokantasını devralarak, ticarete başlayan Ahmet Turan Hoşaf, yoğun meslek hayatından sonra atıldığı iş hayatında da başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Kızılay ile iş birliği ve hayırseverler… Lokantanın faaliyetlerinden birisi olan ‘askıda yemek’, sosyal sorumluluk projesi olarak ilgi ve destek görüyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi aileleri kendisi ve Türk Kızılay’ı vasıtasıyla tespit ederek,  onların günlük iftar yemeği ihtiyaçlarını karşılamak isteyen hayırseverlerin talepleri, siparişleri doğrultusunda hazırlanan yemekler adreslerine teslimini sağlıyor. Tespih koleksiyoneri Kendisini anlatırken, “Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli görevlerde bulundum. İstanbul, Bingöl ve Ankara Özel Harekat Başkanlığındaki görevlerimin ardından emekli oldum.” diyen Ahmet Turan Hoşaf’kın bir başka özelliği de aynı zamanda iyi bir tespih koleksiyoneri olması. İletişim bilgileri Ay Işığı Ev Yemekleri’ne ulaşmak çok kolay: Bahçelievler Mahallesi 321. Cadde No: 12/A Gölbaşı Ankara (Tel: (0312) 4850308 / GSM: 0506 691 23 58)
Ekleme Tarihi: 05 Mayıs 2021 - Çarşamba

Bir merhamet müessesesi… ‘AY IŞIĞI'

[simple-author-box]

Ay Işığı Ev Yemekleri’nin sahibi Ahmet Turan Hoşaf, kendi çabaları ve Kızılay aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin talepleri doğrultusunda iftarlık servisi yapıyor.

Türkiye, birbirinden ilginç insan öyküleriyle dolu bir ülke…

Bu öykülerin kimisi öylesine büyük başarılarla dolu ki, takdir etmemek, başkalarıyla paylaşmamak elde değil.

Bu öykülerden birinin kahramanı da Ahmet Turan Hoşaf.

‘Kahraman’ sözcüğü rastgele seçilmiş değil. Çünkü o gerçekten bir kahraman.

Emeklilik sonrası

2019 yılında Özel Harekattan kendi isteğiyle emekli olduktan sonra, Ankara Gölbaşında faaliyet gösteren ve ev yemekleriyle ünlü Ay Işığı lokantasını devralarak, ticarete başlayan Ahmet Turan Hoşaf, yoğun meslek hayatından sonra atıldığı iş hayatında da başarılı çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Kızılay ile iş birliği ve hayırseverler…

Lokantanın faaliyetlerinden birisi olan ‘askıda yemek’, sosyal sorumluluk projesi olarak ilgi ve destek görüyor.

Ayrıca ihtiyaç sahibi aileleri kendisi ve Türk Kızılay’ı vasıtasıyla tespit ederek,  onların günlük iftar yemeği ihtiyaçlarını karşılamak isteyen hayırseverlerin talepleri, siparişleri doğrultusunda hazırlanan yemekler adreslerine teslimini sağlıyor.

Tespih koleksiyoneri

Kendisini anlatırken, “Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli görevlerde bulundum. İstanbul, Bingöl ve Ankara Özel Harekat Başkanlığındaki görevlerimin ardından emekli oldum.” diyen Ahmet Turan Hoşaf’kın bir başka özelliği de aynı zamanda iyi bir tespih koleksiyoneri olması.

İletişim bilgileri

Ay Işığı Ev Yemekleri’ne ulaşmak çok kolay: Bahçelievler Mahallesi 321. Cadde No: 12/A Gölbaşı Ankara (Tel: (0312) 4850308 / GSM: 0506 691 23 58)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.