Rıfat Çakır
Köşe Yazarı
Rıfat Çakır
 

Davar guden böyük adam ve garısı Cinni Satı

Kimsenin sevip değer vermediği Piç Osmanın Satılmış, Godek Nuh’un listesinden Aza seçilmiş. “Yahu bu adamın eli uzun, ağzı bozuk, edep ahlak sıkıntılı, el bilmez, il bilmez, oturma, gahma, temsil yok, dam derken mertek der, tam bi ayı.” Deseler de Muhtar Godek Nuhu oy potansiyelini de düşünerek listesine yazmış bi kere.   KOYÜN BÖYÜK ADAMI… Olacak o ya Satılmış Aza seçilmiş. Bu sefer de Avradı Cinni Satı’nın önünden geçilmiyor. Herifi goca Aza.. Artık köyün en böyük adamları arasında. Övünmesi, kaprisi kibiri etrafı bıktırmış. Gelene gidene “Daha düne gadar bizde sizin gibiydik, gorüyonuz şimdi köyün umuru üsdümüzde.” deyip gerdan gırıyo.   KANLI BİR DÖNEMDİ… Siyasi cinayetlerin olduğu yıllar. Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, Maliye Bakanı Adnan Kahveci, Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy gibi insanların vurulduğu dönemler. Köyün sohbet yeri ve tek pınarı Goca Oluh sabahtan akşama avrat, uşah kahılı olurdu.  Cinni Satı da su sırasındayken gişisi Satılmış davar gütmeye gidiyor. İkisinin de yörüyüşleri değişik, kibirleri, egoları tavan..   CİNNİ SATI’NIN UYARISI… Cinni Satı davara giden gişisi Satılmış’ın peşinden bağırıyo;  “Gurban olduğum gozüyün onüne bah, bu aralar hep böyük adamları vuruyolar…
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2023 - Pazartesi

Davar guden böyük adam ve garısı Cinni Satı

Kimsenin sevip değer vermediği Piç Osmanın Satılmış, Godek Nuh’un listesinden Aza seçilmiş. “Yahu bu adamın eli uzun, ağzı bozuk, edep ahlak sıkıntılı, el bilmez, il bilmez, oturma, gahma, temsil yok, dam derken mertek der, tam bi ayı.” Deseler de Muhtar Godek Nuhu oy potansiyelini de düşünerek listesine yazmış bi kere.

 

KOYÜN BÖYÜK ADAMI…

Olacak o ya Satılmış Aza seçilmiş.

Bu sefer de Avradı Cinni Satı’nın önünden geçilmiyor.

Herifi goca Aza.. Artık köyün en böyük adamları arasında.

Övünmesi, kaprisi kibiri etrafı bıktırmış.

Gelene gidene “Daha düne gadar bizde sizin gibiydik, gorüyonuz şimdi köyün umuru üsdümüzde.” deyip gerdan gırıyo.

 

KANLI BİR DÖNEMDİ…

Siyasi cinayetlerin olduğu yıllar. Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, Maliye Bakanı Adnan Kahveci, Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy gibi insanların vurulduğu dönemler.

Köyün sohbet yeri ve tek pınarı Goca Oluh sabahtan akşama avrat, uşah kahılı olurdu.  Cinni Satı da su sırasındayken gişisi Satılmış davar gütmeye gidiyor. İkisinin de yörüyüşleri değişik, kibirleri, egoları tavan..

 

CİNNİ SATI’NIN UYARISI…

Cinni Satı davara giden gişisi Satılmış’ın peşinden bağırıyo;  “Gurban olduğum gozüyün onüne bah, bu aralar hep böyük adamları vuruyolar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.