Rıfat Çakır
Köşe Yazarı
Rıfat Çakır
 

Alevi Kültür Derneği Üyeleriyle Hünkar’ın Huzurundaydık

Biliyorsunuz ki, tarih, kültür, sanat ağırlıklı program yapan dayanışma derneklerimizin sayısı maalesef ki umulandan çok az. Bu alanın lideri konumda ki Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şubesinin nitelikli emekleri, kültürel faaliyetleri, yöneticilerinin örnek ve üretken çalışmaları ise kamuoyunun her zaman takibinde ve takdirinde. Bilgisi, görgüsü ve hayırsever kimliğiyle herkese bir emeği, bir yardımı dokunan Kral Başkan Muzaffer BAŞBOĞA’nın liderliğindeki bu dernek, herkesimden insanın iştiraki ile tüm güzel gönüllere birleşme noktası olurken, organize edilen tüm programları rekor kalabalıklara sahne oluyor.             İzzet, ikram, Güleryüz ve cömert gönüllerin hizmet ettiği bu güzide kurumun yönetiminde, Alevi kültürüne gurur yaşatıp saygınlık kazandıran Abidin ŞAR, Ali KAPLAN, Hüseyin EROL ve Mehmet KAYA gibi pırlanta şahsiyetler var.           Dün (17 Eylül 2023 günü) bu güzel derneğin onurlandıran davetiyle bizde Ulu Hünkar’ın huzurundaydık. Kurbanlar kesildi, ikramlar sunuldu, kutsi mekanlar gezildi, dualar, niyazlar edildi, Hünkar’ın gönlüne layık gönülden paylaşımlarla sofralar serildi ve yoldan gelip geçen herkese helal lokmalar sunuldu. Güzel insanlar Bendeniz gazeteci ve sunucu kimliğimle birçok programa iştirak ediyor, farklı farklı coğrafyaların değişik kültürlerle süslü sofralarına oturuyorum. Adı, pişirme teknikleri, içerik ve muhteviyatı, katkısı, karışımı, garnitürü aynı olan yemekleri nerde yersem yiyeyim, birde gelip Muzaffer BAŞBOĞA başkanın elinden tadayım inanın lezzeti, muhabbeti, keyfi ve şifası bambaşka oluyor. Hatta bir kuru ekmeği bile Muzaffer Başkanın eline değdirerek yediğinizde bu tadı, huzuru her insanın anında hissettiğine defalarca şahit oluyorum. Bunu sadece ben değil onun kurduğu sofraya oturan herkes söylüyor. Güleryüzle gönülden ikramı, sevgi ve samimi şükürle pişirdiği her yemek o güzel insanın elinde bala dönüşüyor. Cömert gönlüyle ikramları her cana şifa olan Yengelerin Kraliçesi Yeter BAŞBOĞA Ablamız da öyle. Kalabalık gruplarla onlarca kez sofralarına oturup, lezzetli ve zahmetli yemekleri hepimize şisa oldu.   Yesevi kültürüyle beslenen Türk-İslam sentezini en iyi ve en samimi sadakatle uygulayan Alevi toplumları Hünkar Hacı Bektaş-i Veli felsefesi çerçevesinde aynı cömert gönlü ve aynı samimi saygıyı insan ayırt etmeden her cana uyguluyorlar.   Bu kutsi ziyaret gezisine katılan tüm güzel insanlara, bizi bu geziye davetle şereflendiren Başkan ve yönetim kurullarına can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyor, pırlanta yüreklerine en güzel ve en samimi dualarımı iletiyorum. Alicenap, eli cömert gönüllerinizle hepinizde  baştacımız olacak, herzaman dualarımızda ve gönüllerimizde kalacaksınız.    
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2023 - Pazartesi

Alevi Kültür Derneği Üyeleriyle Hünkar’ın Huzurundaydık

Biliyorsunuz ki, tarih, kültür, sanat ağırlıklı program yapan dayanışma derneklerimizin sayısı maalesef ki umulandan çok az. Bu alanın lideri konumda ki Alevi Kültür Dernekleri Keçiören Şubesinin nitelikli emekleri, kültürel faaliyetleri, yöneticilerinin örnek ve üretken çalışmaları ise kamuoyunun her zaman takibinde ve takdirinde.

Bilgisi, görgüsü ve hayırsever kimliğiyle herkese bir emeği, bir yardımı dokunan Kral Başkan Muzaffer BAŞBOĞA’nın liderliğindeki bu dernek, herkesimden insanın iştiraki ile tüm güzel gönüllere birleşme noktası olurken, organize edilen tüm programları rekor kalabalıklara sahne oluyor.  

          İzzet, ikram, Güleryüz ve cömert gönüllerin hizmet ettiği bu güzide kurumun yönetiminde, Alevi kültürüne gurur yaşatıp saygınlık kazandıran Abidin ŞAR, Ali KAPLAN, Hüseyin EROL ve Mehmet KAYA gibi pırlanta şahsiyetler var.

          Dün (17 Eylül 2023 günü) bu güzel derneğin onurlandıran davetiyle bizde Ulu Hünkar’ın huzurundaydık. Kurbanlar kesildi, ikramlar sunuldu, kutsi mekanlar gezildi, dualar, niyazlar edildi, Hünkar’ın gönlüne layık gönülden paylaşımlarla sofralar serildi ve yoldan gelip geçen herkese helal lokmalar sunuldu.

Güzel insanlar Bendeniz gazeteci ve sunucu kimliğimle birçok programa iştirak ediyor, farklı farklı coğrafyaların değişik kültürlerle süslü sofralarına oturuyorum. Adı, pişirme teknikleri, içerik ve muhteviyatı, katkısı, karışımı, garnitürü aynı olan yemekleri nerde yersem yiyeyim, birde gelip Muzaffer BAŞBOĞA başkanın elinden tadayım inanın lezzeti, muhabbeti, keyfi ve şifası bambaşka oluyor. Hatta bir kuru ekmeği bile Muzaffer Başkanın eline değdirerek yediğinizde bu tadı, huzuru her insanın anında hissettiğine defalarca şahit oluyorum. Bunu sadece ben değil onun kurduğu sofraya oturan herkes söylüyor. Güleryüzle gönülden ikramı, sevgi ve samimi şükürle pişirdiği her yemek o güzel insanın elinde bala dönüşüyor. Cömert gönlüyle ikramları her cana şifa olan Yengelerin Kraliçesi Yeter BAŞBOĞA Ablamız da öyle. Kalabalık gruplarla onlarca kez sofralarına oturup, lezzetli ve zahmetli yemekleri hepimize şisa oldu.  

Yesevi kültürüyle beslenen Türk-İslam sentezini en iyi ve en samimi sadakatle uygulayan Alevi toplumları Hünkar Hacı Bektaş-i Veli felsefesi çerçevesinde aynı cömert gönlü ve aynı samimi saygıyı insan ayırt etmeden her cana uyguluyorlar.  

Bu kutsi ziyaret gezisine katılan tüm güzel insanlara, bizi bu geziye davetle şereflendiren Başkan ve yönetim kurullarına can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyor, pırlanta yüreklerine en güzel ve en samimi dualarımı iletiyorum. Alicenap, eli cömert gönüllerinizle hepinizde  baştacımız olacak, herzaman dualarımızda ve gönüllerimizde kalacaksınız.  

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.