Meltem Güneş Fidan
Köşe Yazarı
Meltem Güneş Fidan
 

Hayata Dair...

Hep yazdım yüreğime yazdım, kafama yazdım aslında kendi içimde hep yaz'dım! Sonra Rıfat Çakır Hocamın teklifiyle yazdıklarımı kağıda dökmeye, sizlerle paylaşmaya karar verdim. Hayattan hikayeler, hayata dair ne varsa ilk yazıma toplumun temeli aileden başlamak istedim. Son yıllarda aile kavramı pek kalmadı belki de bazılarımızda hiç yoktu. Aile toplumun temelidir. Anne- kadın mutluysa çocuklar ve ailede herkes mutlu olur. Bu mutluluk topluma da yansır. Hep ‘çocuk yetiştirmede anne faktörü önemlidir’ diyerek topu anneye attık. Öyle değildi, geçmişe baktığımızda, evet analarımız saçını süpürge etti, derdini anlatamadı, yükü sırtlandı dindi durdu belki bilinçsizce belki mecburiyetten. Belki de mutsuzdu ama evlatları için mutluluğu oynadı. Evet, mutluluk aile içinde başlar. Erkek eşini sohbetiyle, anlayışıyla mutlu edebiliyorsa bu anneye çocuklara ve yine topluma yansır. Yuva kuracak gençlerimize en büyük tavsiyemdir; bazı örneklerde olduğu gibi evlilik sırf evlenmiş olmak için olmamalı. İnsanın ruhuna, yüreğine, muhabbetine dokunmalı… Doğarken anne babamızı seçme şansımız olmuyor. Doğuyor, büyüyor, kendimizi geliştiriyor, yetiştiriyoruz ama eşini seçme şansın illaki var. Hayatta eşini ve işini iyi seçmek gerekiyor. İşte o zaman hayat bildiği yerden gelsin el ele verdikten sonra tüm zorluklar aşılır. Bana burada yazma fırsatı sağlayan kültür abidesi kıymetli yürek Rıfat Çakır Hocama saygı ve selamlarımla çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir nebze de olsa yüreklere dokunup örnek olabilirim.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2022 - Çarşamba

Hayata Dair...

Hep yazdım yüreğime yazdım, kafama yazdım aslında kendi içimde hep yaz'dım!

Sonra Rıfat Çakır Hocamın teklifiyle yazdıklarımı kağıda dökmeye, sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Hayattan hikayeler, hayata dair ne varsa ilk yazıma toplumun temeli aileden başlamak istedim.

Son yıllarda aile kavramı pek kalmadı belki de bazılarımızda hiç yoktu. Aile toplumun temelidir. Anne- kadın mutluysa çocuklar ve ailede herkes mutlu olur. Bu mutluluk topluma da yansır. Hep ‘çocuk yetiştirmede anne faktörü önemlidir’ diyerek topu anneye attık. Öyle değildi, geçmişe baktığımızda, evet analarımız saçını süpürge etti, derdini anlatamadı, yükü sırtlandı dindi durdu belki bilinçsizce belki mecburiyetten. Belki de mutsuzdu ama evlatları için mutluluğu oynadı.

Evet, mutluluk aile içinde başlar. Erkek eşini sohbetiyle, anlayışıyla mutlu edebiliyorsa bu anneye çocuklara ve yine topluma yansır. Yuva kuracak gençlerimize en büyük tavsiyemdir; bazı örneklerde olduğu gibi evlilik sırf evlenmiş olmak için olmamalı. İnsanın ruhuna, yüreğine, muhabbetine dokunmalı…

Doğarken anne babamızı seçme şansımız olmuyor. Doğuyor, büyüyor, kendimizi geliştiriyor, yetiştiriyoruz ama eşini seçme şansın illaki var. Hayatta eşini ve işini iyi seçmek gerekiyor. İşte o zaman hayat bildiği yerden gelsin el ele verdikten sonra tüm zorluklar aşılır.

Bana burada yazma fırsatı sağlayan kültür abidesi kıymetli yürek Rıfat Çakır Hocama saygı ve selamlarımla çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir nebze de olsa yüreklere dokunup örnek olabilirim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Nihal ilhan
(10.01.2023 02:17 - #230)
Müthiş güzel yüreğine sağlık❤️❤️❤️
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.