Kenan Nuhut
Köşe Yazarı
Kenan Nuhut
 

Spora zarar veriliyor

Türkiye’de spor ile siyaset ne yazık ki iç içe girmiş durumda. Bunu, çeşitli yapıların spora müdahale ettiğini ortaya koyan kimi davalarda gördüğümüz gibi spor ile ilgili yapılanmalarda, seçimlerde de gözlemliyoruz, görüyoruz. Takip etmek görevim… “CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı” olarak, görevlerimin başında spordaki gelişmeleri yakından takip etmek de bulunuyor. Bu çerçevede kimi zaman çalıştaylar düzenliyor, toplantılara katılıyor, değerlendirmelerde bulunuyorum. Her zaman söylediğim şey şudur: -Siyaset spordan elini çeksin… Bir kez daha görüldü Sıkça dile getirdiğim bu husus, TFF seçiminde de kendini gösterdi. Bu yüzden, TFF’nin en düşük profilli ve en sönük geçen seçimi gerçekleştirildi. Bunun en büyük nedenlerinden biri, TFF seçimlerine siyasetin müdahil olmasıdır. Bu yanlışlardan dönülmeli. Sporu kendi mecrasında bırakmak gerekiyor. Seçime katılmayan siyasi kurumlar Türk sporunun geleceğini etkileyecek bu tür müdahalelerle futbola ve diğer spor dallarına zarar veriyor. Bir kez daha söylüyorum Bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istiyorum: -Siyasetin spordan elini eteğini çekmesi gerekiyor…
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2022 - Cuma

Spora zarar veriliyor

Türkiye’de spor ile siyaset ne yazık ki iç içe girmiş durumda.

Bunu, çeşitli yapıların spora müdahale ettiğini ortaya koyan kimi davalarda gördüğümüz gibi spor ile ilgili yapılanmalarda, seçimlerde de gözlemliyoruz, görüyoruz.

Takip etmek görevim…

“CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Spor Kurulu Başkanı” olarak, görevlerimin başında spordaki gelişmeleri yakından takip etmek de bulunuyor.

Bu çerçevede kimi zaman çalıştaylar düzenliyor, toplantılara katılıyor, değerlendirmelerde bulunuyorum.

Her zaman söylediğim şey şudur:

-Siyaset spordan elini çeksin…

Bir kez daha görüldü

Sıkça dile getirdiğim bu husus, TFF seçiminde de kendini gösterdi.

Bu yüzden, TFF’nin en düşük profilli ve en sönük geçen seçimi gerçekleştirildi.

Bunun en büyük nedenlerinden biri, TFF seçimlerine siyasetin müdahil olmasıdır.

Bu yanlışlardan dönülmeli.

Sporu kendi mecrasında bırakmak gerekiyor.

Seçime katılmayan siyasi kurumlar Türk sporunun geleceğini etkileyecek bu tür müdahalelerle futbola ve diğer spor dallarına zarar veriyor.

Bir kez daha söylüyorum

Bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istiyorum:

-Siyasetin spordan elini eteğini çekmesi gerekiyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.