Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Potansiyel müşteriniz sizi tanıyor mu?

‘Pazarlama’ ve ‘Satış’ kavramları genelde karıştırılır. Pazarlama, potansiyel müşterilerin size gelmesini sağlamak için yaptığınız aktivitelerdir. Satış ise müşterinin ayağına giderek gerçekleştirdiğiniz süreçtir. Doğru pazarlama ile size ihtiyacı olan potansiyel müşterilerinizi kendinize çekmek için öncelikle 3 önemli konu üzerinde durmalısınız: Hedef kitle kimdir? Yaş aralığı Cinsiyeti Ortalama gelir düzeyi Yaşadığı yer İlgi alanları Hedef kitleye ne teklif edilecek? Hedef kitlenin ihtiyacı Satın almak istediği şey En büyük endişesi Problemin çözümü Eğitim konusu Ürünün / hizmetin avantajları Garanti Teklifin süresi Hedef kitleye teklif nasıl sunulacak? İletişim kanalları Startejiler Müşteriye ulaşma yolları Bu üç konudan en önemlisi hedef kitleye hitap ettiğinizden emin olmanızdır. Diyelim ki; muhteşem bir ürününüz/hizmetiniz var. Onu nasıl anlatacağınızı da çok iyi biliyorsunuz. Yanlış kitleye hitap ederseniz ilgiyi çekemezsiniz. Diğer yandan doğru hedef kitleyi belirlediniz. İhtiyaçlarını ve korkularını giderecek teklifinizi hazırladınız. Onu nasıl sunduğunuzun çok da önemi yok. Aç bir insan, yemeği hangi tabakta yediğine bakmaz. Unutmayınız! Müşteriler alım kararlarını %80 oranında duyguları ile verirler. Onlara ne sattığınız değil, nasıl hissettirdiğiniz fark yaratır.  Doğru zamanda, doğru kişiye, doğru teklifi sunarsanız, satış yapmak zorunda kalmazsanız, müşteri kendisi alım kararını verir. Bereketli ve bol müşterili ünleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Potansiyel müşteriniz sizi tanıyor mu?

‘Pazarlama’ ve ‘Satış’ kavramları genelde karıştırılır. Pazarlama, potansiyel müşterilerin size gelmesini sağlamak için yaptığınız aktivitelerdir. Satış ise müşterinin ayağına giderek gerçekleştirdiğiniz süreçtir.

Doğru pazarlama ile size ihtiyacı olan potansiyel müşterilerinizi kendinize çekmek için öncelikle 3 önemli konu üzerinde durmalısınız:

Hedef kitle kimdir? Yaş aralığı Cinsiyeti Ortalama gelir düzeyi Yaşadığı yer İlgi alanları Hedef kitleye ne teklif edilecek? Hedef kitlenin ihtiyacı Satın almak istediği şey En büyük endişesi Problemin çözümü Eğitim konusu Ürünün / hizmetin avantajları Garanti Teklifin süresi Hedef kitleye teklif nasıl sunulacak? İletişim kanalları Startejiler Müşteriye ulaşma yolları

Bu üç konudan en önemlisi hedef kitleye hitap ettiğinizden emin olmanızdır. Diyelim ki; muhteşem bir ürününüz/hizmetiniz var. Onu nasıl anlatacağınızı da çok iyi biliyorsunuz. Yanlış kitleye hitap ederseniz ilgiyi çekemezsiniz. Diğer yandan doğru hedef kitleyi belirlediniz. İhtiyaçlarını ve korkularını giderecek teklifinizi hazırladınız. Onu nasıl sunduğunuzun çok da önemi yok. Aç bir insan, yemeği hangi tabakta yediğine bakmaz.

Unutmayınız! Müşteriler alım kararlarını %80 oranında duyguları ile verirler. Onlara ne sattığınız değil, nasıl hissettirdiğiniz fark yaratır.  Doğru zamanda, doğru kişiye, doğru teklifi sunarsanız, satış yapmak zorunda kalmazsanız, müşteri kendisi alım kararını verir.

Bereketli ve bol müşterili ünleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.