Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Hangi basamakta kaç müşteriniz var?

Geçen hafta müşterilerin 7 basamaklı yolculuğundan bahsetmiştik. Müşterileriniz bu basamakları teker teker çıkar. Ne kadar hızlı çıkacaklarını ya da çıkıp çıkmayacaklarını ise siz belirlersiniz. Hangi basamakta olduklarına bağlı olarak onlara farklı davranmalısınız. Amacınız her birini üst basamağa geçirmek olmalıdır. İşte size birkaç örnek strateji: 1.    Hedef kitlenizi tarif ederek başlamalısınız. Yaşı, cinsiyeti, aylık geliri, hobileri, medeni durumu, yaşadığı yer gibi bilgileri belirleyin. Pazarlama faaliyetleriniz ile dikkatlerini çektiğinizden emin olun. 2.    Potansiyel Müşteri: Size ulaştığı andan itibaren iletişim bilgilerini alın. Müşteri bilgi bankanıza kaydedin. Mümkün olduğunca çok soru sorarak ihtiyacını anlamaya çalışın. Teklifinizi buna göre sunun. 3.    Alıcı: İlk alımı yaptığı anda muhakkak teşekkür edin. İkinci kere tekrar gelmesi için davet edin. Teklifiniz çekici olsun. 4.    Müşteri: Evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerinde hatırladığınızı belirten mesajlar gönderin. Kendini önemli hissetmesini sağlayın. 5.    Üye: Ayrıcalıklı olduğunu hissettirecek özel teklifler, öncelikler hazırlayın. Üyelik kriterleri belirleyin. 6.    Avukat: Beklediklerinden fazlasını verin. 7.    Fanatik: Sizinle beraber kazanmalarını sağlayın. Jest yapın. Örneğin yemeğe davet edin. Müşterilerinizin her birinin ihtiyacı, beklentisi, sizinle ilişkisi farklıdır. Onları yukarıdaki basamaklara göre gruplandırın. Her biri için ayrı stratejiler yaratın. Fanatiğiniz olan müşterileri yarattığınızda ve hep sakladığınızda sizin adınıza satış yapacaklar ve siz de daha çok kazanacaksınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Hangi basamakta kaç müşteriniz var?

Geçen hafta müşterilerin 7 basamaklı yolculuğundan bahsetmiştik. Müşterileriniz bu basamakları teker teker çıkar. Ne kadar hızlı çıkacaklarını ya da çıkıp çıkmayacaklarını ise siz belirlersiniz. Hangi basamakta olduklarına bağlı olarak onlara farklı davranmalısınız. Amacınız her birini üst basamağa geçirmek olmalıdır.

İşte size birkaç örnek strateji:

1.    Hedef kitlenizi tarif ederek başlamalısınız. Yaşı, cinsiyeti, aylık geliri, hobileri, medeni durumu, yaşadığı yer gibi bilgileri belirleyin. Pazarlama faaliyetleriniz ile dikkatlerini çektiğinizden emin olun.

2.    Potansiyel Müşteri: Size ulaştığı andan itibaren iletişim bilgilerini alın. Müşteri bilgi bankanıza kaydedin. Mümkün olduğunca çok soru sorarak ihtiyacını anlamaya çalışın. Teklifinizi buna göre sunun.

3.    Alıcı: İlk alımı yaptığı anda muhakkak teşekkür edin. İkinci kere tekrar gelmesi için davet edin. Teklifiniz çekici olsun.

4.    Müşteri: Evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlerinde hatırladığınızı belirten mesajlar gönderin. Kendini önemli hissetmesini sağlayın.

5.    Üye: Ayrıcalıklı olduğunu hissettirecek özel teklifler, öncelikler hazırlayın. Üyelik kriterleri belirleyin.

6.    Avukat: Beklediklerinden fazlasını verin.

7.    Fanatik: Sizinle beraber kazanmalarını sağlayın. Jest yapın. Örneğin yemeğe davet edin.

Müşterilerinizin her birinin ihtiyacı, beklentisi, sizinle ilişkisi farklıdır. Onları yukarıdaki basamaklara göre gruplandırın. Her biri için ayrı stratejiler yaratın.

Fanatiğiniz olan müşterileri yarattığınızda ve hep sakladığınızda sizin adınıza satış yapacaklar ve siz de daha çok kazanacaksınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.