Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

En çok yapılan 20 pazarlama hatası - 2

Geçen hafta ilk 10 maddeye bakmıştık. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Potansiyel müşterinizi takip etmemek. Sürekli iletişimde kalmak için fırsat yaratın, özel günlerini kutlayın, kart atın, bülten gönderin. Potansiyel müşteri veri tabanı olmaması. İletişim bilgilerini saklayın. Sosyal medya platformlarını kullanın. Teknolojiden faydalanın. Vaad etmek, gerçekleştirmemek. Söz verdiğinizden daha fazlasını teslim edin. Beklentilerin üzerine çıkın. Pazarlama ekibinin olmaması. E-posta, telefon, sosyal medya, network gibi pazarlama araçlarını etkin kullanabilen özel çalışanlarınız olsun. Hedef kitlenin yanlış olması. Ne kadar cazip bir ürün ya da hizmetiniz olursa olsun, ona ihtiyacı olan insanların karşısına çıkmazsanız satış yapamazsınız. Teklifin yanlış olması, ihtiyacı tam olarak anlamamak. Kendinizi anlatmak yerine müşterinin ihtiyacını dinleyin, onun bir problemini çözün. Hedefi, teklifi ve sunmayı görmezden gelmek. Doğru kişiye, doğru teklifle ve doğru görselle ulaşmaya çalışın. Hedeflerin olmaması. Hedef Müşteri Sayısı, Satışa Dönüştürme Oranı, İşlem Adedi, Ortalama Satış Tutarı ve Kar Marjı’ndan oluşan ActionCOACH’un 5 YOL metodolojisinin her biri için hedeflerinizi belirleyin. Referans sisteminin olmaması. Mevcut müşterilerinizden muhakkak referans isteyin. Stratejik iş ortağının olmaması. Aynı hedef kitleye sahip olduğunuz ancak rakibiniz olmayan stratejik ortaklar bulun. Pazarlama masraf değil yatırımdır. Müşteri elde etmek ve müşteriyi elde tutmak için yatırım yapmayı unutmayın. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

En çok yapılan 20 pazarlama hatası - 2

Geçen hafta ilk 10 maddeye bakmıştık. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

  • Potansiyel müşterinizi takip etmemek. Sürekli iletişimde kalmak için fırsat yaratın, özel günlerini kutlayın, kart atın, bülten gönderin.
  • Potansiyel müşteri veri tabanı olmaması. İletişim bilgilerini saklayın. Sosyal medya platformlarını kullanın. Teknolojiden faydalanın.
  • Vaad etmek, gerçekleştirmemek. Söz verdiğinizden daha fazlasını teslim edin. Beklentilerin üzerine çıkın.
  • Pazarlama ekibinin olmaması. E-posta, telefon, sosyal medya, network gibi pazarlama araçlarını etkin kullanabilen özel çalışanlarınız olsun.
  • Hedef kitlenin yanlış olması. Ne kadar cazip bir ürün ya da hizmetiniz olursa olsun, ona ihtiyacı olan insanların karşısına çıkmazsanız satış yapamazsınız.
  • Teklifin yanlış olması, ihtiyacı tam olarak anlamamak. Kendinizi anlatmak yerine müşterinin ihtiyacını dinleyin, onun bir problemini çözün.
  • Hedefi, teklifi ve sunmayı görmezden gelmek. Doğru kişiye, doğru teklifle ve doğru görselle ulaşmaya çalışın.
  • Hedeflerin olmaması. Hedef Müşteri Sayısı, Satışa Dönüştürme Oranı, İşlem Adedi, Ortalama Satış Tutarı ve Kar Marjı’ndan oluşan ActionCOACH’un 5 YOL metodolojisinin her biri için hedeflerinizi belirleyin.
  • Referans sisteminin olmaması. Mevcut müşterilerinizden muhakkak referans isteyin.
  • Stratejik iş ortağının olmaması. Aynı hedef kitleye sahip olduğunuz ancak rakibiniz olmayan stratejik ortaklar bulun.

Pazarlama masraf değil yatırımdır. Müşteri elde etmek ve müşteriyi elde tutmak için yatırım yapmayı unutmayın.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.