Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Kritik Eşiği Aşmak

Bambu ağacının tohumu inatçıdır. Ekildikten sonra 5 yıl boyunca tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum her yıl yeniden sulanmalı ve gübrelenmelidir. Çok inatçı bir tohum olan bambu, ancak 5.yılın sonunda yeşermeye başlar ve 6 hafta gibi çok kısa bir süre içinde 27 metreye kadar boyu uzar. Bambu ağacının yeşermesi için gereken kritik eşik 5 yıldır. Kritik eşik, bir olayın meydana gelmesi veya bir sistemin etkili çalışması için elde edilmesi gereken minimum eşiktir. Kritik eşiğe ulaşılıncaya kadar yapılan işlerin sonucu belirgin bir şekilde kendini göstermeyebilir. Kritik eşiğin iş hayatında, özel hayatta, sosyal hayatta, fizikte pek çok karşılığı vardır. Örneğin; Bir işletmenin verimli ve etkili bir şekilde çalışması ve rekabet avantajı elde etmesi için belirli bir büyüklüğe veya pazar payına ulaşması gerekir. O noktadan sonra işletmenin performansında hızlı bir artış gözlenir. Spora başlayan bir kişi kaslarını geliştirmek için haftada üç gün salona giderek çalışmasına rağmen ilk iki ayda gözle görülen bir değişiklik fark etmez. Çalışmasını aksatmadan istikrarla sürdürürse üçüncü aydan sonra kasları belirginleşmeye başlar. Mevcut düzende kalıcı bir dönüşümün olabilmesi için gereken tetikleyici noktaya ulaşıncaya kadar vazgeçmemelisiniz. Sonuç almak için disiplin ve tutarlılıkla aksiyon almaya devam etmelisiniz. İşe yaramıyor diye vazgeçtiğiniz pek çok durumda henüz kritik eşiğe gelmemiş olabilirsiniz. Bir kez bu noktaya geldiğinizde çok hızlı sonuç almaya başlayacaksınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 25 Nisan 2023 - Salı

Kritik Eşiği Aşmak

Bambu ağacının tohumu inatçıdır. Ekildikten sonra 5 yıl boyunca tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum her yıl yeniden sulanmalı ve gübrelenmelidir. Çok inatçı bir tohum olan bambu, ancak 5.yılın sonunda yeşermeye başlar ve 6 hafta gibi çok kısa bir süre içinde 27 metreye kadar boyu uzar. Bambu ağacının yeşermesi için gereken kritik eşik 5 yıldır.

Kritik eşik, bir olayın meydana gelmesi veya bir sistemin etkili çalışması için elde edilmesi gereken minimum eşiktir. Kritik eşiğe ulaşılıncaya kadar yapılan işlerin sonucu belirgin bir şekilde kendini göstermeyebilir.

Kritik eşiğin iş hayatında, özel hayatta, sosyal hayatta, fizikte pek çok karşılığı vardır. Örneğin;

  • Bir işletmenin verimli ve etkili bir şekilde çalışması ve rekabet avantajı elde etmesi için belirli bir büyüklüğe veya pazar payına ulaşması gerekir. O noktadan sonra işletmenin performansında hızlı bir artış gözlenir.
  • Spora başlayan bir kişi kaslarını geliştirmek için haftada üç gün salona giderek çalışmasına rağmen ilk iki ayda gözle görülen bir değişiklik fark etmez. Çalışmasını aksatmadan istikrarla sürdürürse üçüncü aydan sonra kasları belirginleşmeye başlar.

Mevcut düzende kalıcı bir dönüşümün olabilmesi için gereken tetikleyici noktaya ulaşıncaya kadar vazgeçmemelisiniz. Sonuç almak için disiplin ve tutarlılıkla aksiyon almaya devam etmelisiniz. İşe yaramıyor diye vazgeçtiğiniz pek çok durumda henüz kritik eşiğe gelmemiş olabilirsiniz. Bir kez bu noktaya geldiğinizde çok hızlı sonuç almaya başlayacaksınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.