Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

‘İki acı’dan birini seçmek zorundayız

Mükemmeliyetçi olmanın sizi bir işe başlamaktan alıkoyan en büyük engel olduğu biliyor musunuz? Halbuki mükemmel diye bir şey yoktur. Her zaman daha iyisi vardır. Önemli olan bir yerden başlamak ve her gün küçük küçük adımlarla yol almaktır. Elde edemeyeceğiniz hedefler ve yüksek standartlar koymak yerine her gün disiplinle bir şey yapın. Sürdürülebilir olmak nihai başarının temelidir. Her hangi bir zorlukla karşılaştığında insanlar geri çekilmeyi tercih ederler. Çünkü başarısız olmak utanç verebilir ya da ceza gibi gelebilir. Nasıl Roma bir günde kurulmadıysa, zenginler de bir gecede zengin olmadıysa tüm başarıların ardında bizim görmediğimiz uzun zamana dayalı çabalar, yılmazlıklar, mücadeleler vardır. Eğer bunları göze almazsanız geriye sadece kaygılar, memnuniyetsizlikler ve pişmanlıklar kalır. Yani ya disipline olmanın geçici acısını, ya da denememiş olmanın sürekli pişmanlık acısını seçeceksiniz. Harekete geçmek eylemsizliğe karşı her zaman daha iyi hissettirir. Düşündükçe kafanız daha çok karışır, karıştıkça işin içinden çıkamazsınız. Eylem ise sonuçları doğuran ve hedeflerinize ulaşmanızı sağlayan tek şeydir Yaşam tarzınızda iyi alışkanlıklar geliştirerek işe başlayabilirsiniz. İşinizde başarılı olmak ve hedeflerinizi tutturmak istiyorsanız önce hayatınızı kontrol edebildiğiniz iyi alışkanlıklar geliştirmelisiniz. Örneğin sağlıklı beslenmeyi, egzersiz yapmayı, düzenli uyumayı, meditasyon yapmayı, kitap okumayı, eğitici videolar dinlemeyi düzenli bir şekilde yaparsanız hayatınızı daha iyi hale getirecekseniz. İşte o zaman işinizde de daha başarılı olacak ve hedeflerinizi tutturacaksınız. Başarı bir yolculuktur, kader değil. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 05 Ekim 2022 - Çarşamba

‘İki acı’dan birini seçmek zorundayız

Mükemmeliyetçi olmanın sizi bir işe başlamaktan alıkoyan en büyük engel olduğu biliyor musunuz? Halbuki mükemmel diye bir şey yoktur. Her zaman daha iyisi vardır. Önemli olan bir yerden başlamak ve her gün küçük küçük adımlarla yol almaktır.

Elde edemeyeceğiniz hedefler ve yüksek standartlar koymak yerine her gün disiplinle bir şey yapın. Sürdürülebilir olmak nihai başarının temelidir. Her hangi bir zorlukla karşılaştığında insanlar geri çekilmeyi tercih ederler. Çünkü başarısız olmak utanç verebilir ya da ceza gibi gelebilir. Nasıl Roma bir günde kurulmadıysa, zenginler de bir gecede zengin olmadıysa tüm başarıların ardında bizim görmediğimiz uzun zamana dayalı çabalar, yılmazlıklar, mücadeleler vardır. Eğer bunları göze almazsanız geriye sadece kaygılar, memnuniyetsizlikler ve pişmanlıklar kalır. Yani ya disipline olmanın geçici acısını, ya da denememiş olmanın sürekli pişmanlık acısını seçeceksiniz.

Harekete geçmek eylemsizliğe karşı her zaman daha iyi hissettirir. Düşündükçe kafanız daha çok karışır, karıştıkça işin içinden çıkamazsınız. Eylem ise sonuçları doğuran ve hedeflerinize ulaşmanızı sağlayan tek şeydir

Yaşam tarzınızda iyi alışkanlıklar geliştirerek işe başlayabilirsiniz. İşinizde başarılı olmak ve hedeflerinizi tutturmak istiyorsanız önce hayatınızı kontrol edebildiğiniz iyi alışkanlıklar geliştirmelisiniz. Örneğin sağlıklı beslenmeyi, egzersiz yapmayı, düzenli uyumayı, meditasyon yapmayı, kitap okumayı, eğitici videolar dinlemeyi düzenli bir şekilde yaparsanız hayatınızı daha iyi hale getirecekseniz. İşte o zaman işinizde de daha başarılı olacak ve hedeflerinizi tutturacaksınız.

Başarı bir yolculuktur, kader değil.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.