Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Yeni yılda virüsün ilacı kültür / sanat

[simple-author-box] Bir yılı bitirip ötekine girerken insanlığın başı görmediği, göremediği kadar küçük bir virüs yüzünden büyük beladaydı. 2020’yi herkese zehir eden, birçok insanın yaşamına mal olan Kovid-19, yeni yılda da rahat vermeyecek gibi görünüyor. Böyle ortamlarda evlerine kapanmak zorunda kalan insanlar için en öncelikli ihtiyaç vakit geçireceği (dikkat edin vakit öldüreceği demiyorum) bir hobi ya da meslek ile uğraşması gerekiyor. Üretmek ve paylaşmak Bu noktada en etkili yol olarak kültür / sanat çalışmaları devreye giriyor. Kendimden ve dostlarımdan biliyorum, insanı en çok eğlendiren ve ortaya çıkan eserle gururlandıran, çevresinde saygı uyandıran faaliyettir bir sanat dalı ile uğraş içinde olmak. Kültürün hangi alanında olursanız olun yazacağınız kitap, söyleyeceğiniz söz mutlaka ilgi görecek, dikkat çekecektir. Çağdaş bir anlayış, bilgiyi olduğu kadar becerileri paylaşmayı ve aktarımı da gerektiriyor. Bu bakımdan herkes içindeki bilgiyi, yaşam boyu kazandığı deneyimi, yetenekleriyle ürettiği şeyleri ortaya salmalı, herkesin beğenisine hatta yararlanmasına sunmalıdır. Böylece kalabalıklardan uzak durmak, virüsten korunmak da mümkündür. Çocukları da katın Sanatın olduğu yerde her türlü güzelliğin olduğunu söylemeye bile gerek yok. Kültürle, sanatla uğraşan insanlar istese de istemese de güzelliklerle donanır. Eğitimi, duygusu, zevkleri gelişir. Bunu çocuklarınızla paylaşır, bu yönde bir uğraşın içine katarsanız onlar da bilgiyle, ahlakla, insan ve doğa sevgisiyle donanır. Bu duygu ve düşüncelerle herkesin yeni yılını kutluyor sağlık diliyorum.
Ekleme Tarihi: 29 Aralık 2020 - Salı

Yeni yılda virüsün ilacı kültür / sanat

[simple-author-box]

Bir yılı bitirip ötekine girerken insanlığın başı görmediği, göremediği kadar küçük bir virüs yüzünden büyük beladaydı.

2020’yi herkese zehir eden, birçok insanın yaşamına mal olan Kovid-19, yeni yılda da rahat vermeyecek gibi görünüyor.

Böyle ortamlarda evlerine kapanmak zorunda kalan insanlar için en öncelikli ihtiyaç vakit geçireceği (dikkat edin vakit öldüreceği demiyorum) bir hobi ya da meslek ile uğraşması gerekiyor.

Üretmek ve paylaşmak

Bu noktada en etkili yol olarak kültür / sanat çalışmaları devreye giriyor.

Kendimden ve dostlarımdan biliyorum, insanı en çok eğlendiren ve ortaya çıkan eserle gururlandıran, çevresinde saygı uyandıran faaliyettir bir sanat dalı ile uğraş içinde olmak.

Kültürün hangi alanında olursanız olun yazacağınız kitap, söyleyeceğiniz söz mutlaka ilgi görecek, dikkat çekecektir.

Çağdaş bir anlayış, bilgiyi olduğu kadar becerileri paylaşmayı ve aktarımı da gerektiriyor.

Bu bakımdan herkes içindeki bilgiyi, yaşam boyu kazandığı deneyimi, yetenekleriyle ürettiği şeyleri ortaya salmalı, herkesin beğenisine hatta yararlanmasına sunmalıdır. Böylece kalabalıklardan uzak durmak, virüsten korunmak da mümkündür.

Çocukları da katın

Sanatın olduğu yerde her türlü güzelliğin olduğunu söylemeye bile gerek yok. Kültürle, sanatla uğraşan insanlar istese de istemese de güzelliklerle donanır. Eğitimi, duygusu, zevkleri gelişir.

Bunu çocuklarınızla paylaşır, bu yönde bir uğraşın içine katarsanız onlar da bilgiyle, ahlakla, insan ve doğa sevgisiyle donanır.

Bu duygu ve düşüncelerle herkesin yeni yılını kutluyor sağlık diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.