Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Türkü ile yoğrulmuş bir cevher ELMAS İLER

[simple-author-box] Bazı insanlar hayata, ne için doğmuşsa onunla başlar! Sanatçı Elmas İler de onlardan biri. 1997 yılında Yozgat’ta doğan sanatçı Ankara Gölbaşı’nda büyümüş. Müzikle buluşması gecikmemiş. Dolayısıyla Elmas’ın ‘İler’lemesi zor olmamış… Anneden gelen güç Kendisini anlatırken, “Küçük yaştan itibaren müziğe karşı ilgiliydim” diyor. İlgi tamam da tek başına yetmiyor elbette! Bir kaynağı olmalı. Bir takviye, bir itici güç gerek. Tüm bunları yanında, geninde buluyor! “Annemden gelen yeteneğim” diye tanımladığı bu durumu ilkokul, ortaokul ve lise boyunca yarışmalar ve programlarla daha da pekiştirmiş Elmas İler. Ve ‘Yasemin Gül’ü Yolu bir başka müzik yürekli ile kesişince işi daha kolaylaşmış, yolu daha da açılmış Elmas’ın… Kendisi anlatsın: “Lisede müzik öğretmenim olan ve aynı zamanda Mavi Çizgi Müzik Evi’nin sahibi Yasemin Gül ile birçok yarışmaya katılıp dereceler aldık.” HAMOY ve Akbıyık “Bu yarışmalardan biri de beni HAMOY ve beraberinde kendisi de Yozgatlı olan Kültür Bakanlığı Saz Sanatçısı Savaş Akbıyık hocamla tanıştırdı. 5 yıla yakın uzun bir zaman diliminde Ankara'nın en köklü derneklerinden olan HAMOY'un gençlik korosunda yer aldım.” Eğitime devam etti Bu süreç içerisinde ikamet ettiği Gölbaşı’nda ve Ankara’da yapılan çeşitli yarışmalarda dereceler allan genç sanatçı akademik eğitimine devam ediyor. Eğitimiyle ilgili süreci anlatırken şunları söylüyor: “2015 yılı itibariyle Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk Müziği Branşı'nda eğitim görerek devam ettim.” TRT ve O Ses Türkiye “Akademik eğitimimin yani sıra TRT gençlik korosunda Ertuğrul Karabulut ve Ali Haydar Gül hocalarım ile yine TRT içerinde konserler yaptık. Konserler ve derslerimin yanında Kanal B' de yayınlanan programlara ve O Ses Türkiye' ye katıldım.” Yolun Açık olsun Elmas İler…
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2021 - Salı

Türkü ile yoğrulmuş bir cevher ELMAS İLER

[simple-author-box]

Bazı insanlar hayata, ne için doğmuşsa onunla başlar! Sanatçı Elmas İler de onlardan biri.

1997 yılında Yozgat’ta doğan sanatçı Ankara Gölbaşı’nda büyümüş.

Müzikle buluşması gecikmemiş. Dolayısıyla Elmas’ın ‘İler’lemesi zor olmamış…

Anneden gelen güç

Kendisini anlatırken, “Küçük yaştan itibaren müziğe karşı ilgiliydim” diyor.

İlgi tamam da tek başına yetmiyor elbette!

Bir kaynağı olmalı. Bir takviye, bir itici güç gerek. Tüm bunları yanında, geninde buluyor!

“Annemden gelen yeteneğim” diye tanımladığı bu durumu ilkokul, ortaokul ve lise boyunca yarışmalar ve programlarla daha da pekiştirmiş Elmas İler.

Ve ‘Yasemin Gül’ü

Yolu bir başka müzik yürekli ile kesişince işi daha kolaylaşmış, yolu daha da açılmış Elmas’ın… Kendisi anlatsın:

“Lisede müzik öğretmenim olan ve aynı zamanda Mavi Çizgi Müzik Evi’nin sahibi Yasemin Gül ile birçok yarışmaya katılıp dereceler aldık.”

HAMOY ve Akbıyık

“Bu yarışmalardan biri de beni HAMOY ve beraberinde kendisi de Yozgatlı olan Kültür Bakanlığı Saz Sanatçısı Savaş Akbıyık hocamla tanıştırdı. 5 yıla yakın uzun bir zaman diliminde Ankara'nın en köklü derneklerinden olan HAMOY'un gençlik korosunda yer aldım.”

Eğitime devam etti

Bu süreç içerisinde ikamet ettiği Gölbaşı’nda ve Ankara’da yapılan çeşitli yarışmalarda dereceler allan genç sanatçı akademik eğitimine devam ediyor.

Eğitimiyle ilgili süreci anlatırken şunları söylüyor:

“2015 yılı itibariyle Gazi Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk Müziği Branşı'nda eğitim görerek devam ettim.”

TRT ve O Ses Türkiye

“Akademik eğitimimin yani sıra TRT gençlik korosunda Ertuğrul Karabulut ve Ali Haydar Gül hocalarım ile yine TRT içerinde konserler yaptık.

Konserler ve derslerimin yanında Kanal B' de yayınlanan programlara ve O Ses Türkiye' ye katıldım.”

Yolun Açık olsun Elmas İler…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.