Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Performans Yönetimi…

Performans yönetimi, çalışanlar için net hedefler belirlemeyi, bu hedeflere göre performanslarını değerlendirmeyi, performansı iyileştirmek için geri bildirim sağlamayı ve sonunda bu hedeflere ne ölçüde ulaşıldığını belirlemeyi içeren bir süreçtir. Performans yönetiminin amacı, bir organizasyon içindeki bireylerin ve ekiplerin etkinliğini ve verimliliğini arttırmaktır. Performans yönetimi birkaç nedenden dolayı önemlidir: 1.Çalışan hedeflerini kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirir. 2.İyileştirme alanlarının belirlenmesini sağlar. 3.Yüksek performansı ödüllendirir. 4.Çalışan için adil bir ücretlendirme sunar.   5.İletişimi ve işbirliğini kolaylaştırır. 6.Organizasyon içinde sürekli iyileştirme ve hesap verebilirlik kültürünü oluşturur. 7.İş motivasyonu ve çalışan memnuniyetini arttırır.  8.Yetki devri kolaylaşır. 9.Çalışanların gelişim potansiyelleri doğru belirlenir. Etkili bir performans yönetimi süreci oluşturmanıza yardımcı olacak bazı adımlar şunlardır: Net hedefler belirleyin: Bu hedefler, kuruluşun genel hedefleriyle uyumlu olmalı ve çalışana açıkça iletilmelidir. Düzenli geri bildirim sağlayın: Çalışanlara hedeflerine yönelik ilerlemeleri hakkında düzenli geri bildirim sağlayın. Performansıdüzenli takip edin.Yılda en az bir kezperformansı ölçün. İyileştirme alanlarını belirleyin.Bu alanlarda çalışanlarınız ek eğitime veya koçluğa ihtiyaç duyabilir. Bir gelişim planı oluşturun.Belli bir zaman dilimi içinde hangi eylemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verin. İyi performansı takdir edin ve ödüllendirin. Çalışanlarınızın elde ettiği başarıları fark etmeniz onları daha çok motive eder. Performans yönetimi sayesinde çalışanlarınızın performanslarını artırmalarına ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda işletmenizin genel başarısının da artmasını sağlarsınız. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 05 Nisan 2023 - Çarşamba

Performans Yönetimi…

Performans yönetimi, çalışanlar için net hedefler belirlemeyi, bu hedeflere göre performanslarını değerlendirmeyi, performansı iyileştirmek için geri bildirim sağlamayı ve sonunda bu hedeflere ne ölçüde ulaşıldığını belirlemeyi içeren bir süreçtir. Performans yönetiminin amacı, bir organizasyon içindeki bireylerin ve ekiplerin etkinliğini ve verimliliğini arttırmaktır.

Performans yönetimi birkaç nedenden dolayı önemlidir:

1.Çalışan hedeflerini kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirir.

2.İyileştirme alanlarının belirlenmesini sağlar.

3.Yüksek performansı ödüllendirir.

4.Çalışan için adil bir ücretlendirme sunar.  

5.İletişimi ve işbirliğini kolaylaştırır.

6.Organizasyon içinde sürekli iyileştirme ve hesap verebilirlik kültürünü oluşturur.

7.İş motivasyonu ve çalışan memnuniyetini arttırır. 

8.Yetki devri kolaylaşır.

9.Çalışanların gelişim potansiyelleri doğru belirlenir.

Etkili bir performans yönetimi süreci oluşturmanıza yardımcı olacak bazı adımlar şunlardır:

Net hedefler belirleyin: Bu hedefler, kuruluşun genel hedefleriyle uyumlu olmalı ve çalışana açıkça iletilmelidir.

Düzenli geri bildirim sağlayın: Çalışanlara hedeflerine yönelik ilerlemeleri hakkında düzenli geri bildirim sağlayın.

Performansıdüzenli takip edin.Yılda en az bir kezperformansı ölçün.

İyileştirme alanlarını belirleyin.Bu alanlarda çalışanlarınız ek eğitime veya koçluğa ihtiyaç duyabilir.

Bir gelişim planı oluşturun.Belli bir zaman dilimi içinde hangi eylemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verin.

İyi performansı takdir edin ve ödüllendirin. Çalışanlarınızın elde ettiği başarıları fark etmeniz onları daha çok motive eder.

Performans yönetimi sayesinde çalışanlarınızın performanslarını artırmalarına ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda işletmenizin genel başarısının da artmasını sağlarsınız.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.