Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Performans Mı Davranış Mı?

Çalışanlarınızın bireysel ve ekip olarak başarıya ulaşmalarında; hem performansları, hem de tutum ve davranışları etkili rol oynar. Bu sebeple profesyonel değerlendirme yaparken her ikisi arasındaki denge gözetilmelidir. Performans, çalışanın veya bir ekibin görevlerini, sorumluluklarını ve hedeflerini ne düzeyde yerine getirdiğini ifade eder. Sonuç odaklıdır. Önceden belirlenmiş olan Temel Performans Göstergelerine ( KPI) göre ölçülür. Örneğin satış rakamları, üretim sayıları, müşteri memnuniyet derecesi veya zamanında teslimat yüzdesi performans göstergeleridir. Davranış ise, çalışanların başkalarıyla nasıl etkileşim kurduklarını, tutumlarını ve değerlerini işyerinde nasıl sergilediklerini ifade eder. Empati yeteneği, ekibe uyum sağlama becerisi, dürüstlük, etik standartlara bağlılık veya işine duyduğu coşku gibi daha öznel kriterlerle ölçülür. Performans ve davranış birbiriyle bağlantılıdır ve birbirlerini etkileyebilir. Performans sonuçlara odaklanırken, davranış bu sonuçlara ulaşmada önemli bir rol oynar. Özellikle etkili iletişim, işbirliği ve etik davranış gibi olumlu davranışlar ekip çalışmasını teşvik ederek, çalışanların moralini yükselterek ve olumlu ilişkiler kurarak performansın artmasına katkıda bulunabilir. Olumlu davranış tarzına sahip bir çalışan başta performansı düşük bile olsa, gerekli destek ve eğitimlerle performansını artırabilir. Bununla birlikte, yüksek performans kötü davranışı haklı çıkarmaz. Çünkü kötü davranış ekibin geri kalanı üzerinde toksik etki bırakır. Performansı yüksek olduğu halde negatif tutuma sahip çalışanlara karşı dikkatli olunmalı, kesinlikle olumsuz davranışlara müsamaha gösterilmemelidir. Verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak için yüksek performans ve olumlu davranış arasında denge sağlanmalıdır. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba

Performans Mı Davranış Mı?

Çalışanlarınızın bireysel ve ekip olarak başarıya ulaşmalarında; hem performansları, hem de tutum ve davranışları etkili rol oynar. Bu sebeple profesyonel değerlendirme yaparken her ikisi arasındaki denge gözetilmelidir.

Performans, çalışanın veya bir ekibin görevlerini, sorumluluklarını ve hedeflerini ne düzeyde yerine getirdiğini ifade eder. Sonuç odaklıdır. Önceden belirlenmiş olan Temel Performans Göstergelerine ( KPI) göre ölçülür. Örneğin satış rakamları, üretim sayıları, müşteri memnuniyet derecesi veya zamanında teslimat yüzdesi performans göstergeleridir.

Davranış ise, çalışanların başkalarıyla nasıl etkileşim kurduklarını, tutumlarını ve değerlerini işyerinde nasıl sergilediklerini ifade eder. Empati yeteneği, ekibe uyum sağlama becerisi, dürüstlük, etik standartlara bağlılık veya işine duyduğu coşku gibi daha öznel kriterlerle ölçülür.

Performans ve davranış birbiriyle bağlantılıdır ve birbirlerini etkileyebilir. Performans sonuçlara odaklanırken, davranış bu sonuçlara ulaşmada önemli bir rol oynar. Özellikle etkili iletişim, işbirliği ve etik davranış gibi olumlu davranışlar ekip çalışmasını teşvik ederek, çalışanların moralini yükselterek ve olumlu ilişkiler kurarak performansın artmasına katkıda bulunabilir. Olumlu davranış tarzına sahip bir çalışan başta performansı düşük bile olsa, gerekli destek ve eğitimlerle performansını artırabilir.

Bununla birlikte, yüksek performans kötü davranışı haklı çıkarmaz. Çünkü kötü davranış ekibin geri kalanı üzerinde toksik etki bırakır. Performansı yüksek olduğu halde negatif tutuma sahip çalışanlara karşı dikkatli olunmalı, kesinlikle olumsuz davranışlara müsamaha gösterilmemelidir.

Verimli ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak için yüksek performans ve olumlu davranış arasında denge sağlanmalıdır.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.