Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Öğrencilikten ayrılmayan öğretmen sanatçı AYLA YILMAZ

[simple-author-box] Bazı sanatçıların özellikleri nadir görülen türdendir. Bu yazıda tanıtmaya çalışacağım Ayla Yılmaz böyle bir sanat serüvenine sahip olanlardan. 1953 yılında dünyaya gelen sanatçı, Mesleki Eğitim Fakültesi mezunu ve şimdi emekli öğretmen sürdürüyor yaşamını. Uzun süreli sanat eğitimi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi olan Ayla Yılmaz’ın sanat yaşamı uzun süreli öğrencilik dönemiyle iç içe geçmiş durumda. Sanat eğitimi aldığı kuşu ya da kurumlara baktığımızda Hatice Yazıcıoğlu’ndan 6 yıl seramik, Mesude Yasatekin’den 10 yıl resim dersi ve Deniz Gül’den 5 yıl heykel dersi aldığın görüyoruz. Ulucanlar Sanat Sokağı 20 yıl meslek dersi öğretmenliği, 19 yıl seramik, heykel ve resim çalışmaları şeklinde yürüttüğü çalışmalarıyla ilgili haber ve değerlendirmeler medyada da yer almış. Ayla Yılmaz, Ulucanlar Sanat Sokağı, no:7 ALYA Seramik Atölyesine çalışmalarını sürdürüyor. Bu adreste 6.5 yıl özel dersler veriyor. KATILDIĞI SERGİLER Ayla Yılmaz’ın katıldığı sergiler şöyle. 2002-2003 Geleneksel Köy Enstitüleri Anma Resim Sergisi, Eğitim-Sen 2005 Zafer Çarşısı, Karma 2007 Altındağ Sanat Galerisi, Kişisel Sergi 2008 TESK Sanat Galerisi, Karma Seramik Galerisi 2009 TESK Sanat Galerisi, Kişisel Resim ve Seramik Sergisi 2009 Batı Birlik Sanat galerisi, Karma Seramik Sergisi 2009 Antares AVM, Karma Resim Sergisi 2010 TESK Sanat Galerisi, Engelsiz 2 Karma Sergisi 2010 TBMM Mustafa Necati Sanat Galerisi, Ankara Evleri Resim Sergisi 2012 TCDD Sanat Galerisi Resim ve Seramik Sergisi, Kişisel Sergi
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2021 - Çarşamba

Öğrencilikten ayrılmayan öğretmen sanatçı AYLA YILMAZ

[simple-author-box]

Bazı sanatçıların özellikleri nadir görülen türdendir.

Bu yazıda tanıtmaya çalışacağım Ayla Yılmaz böyle bir sanat serüvenine sahip olanlardan.

1953 yılında dünyaya gelen sanatçı, Mesleki Eğitim Fakültesi mezunu ve şimdi emekli öğretmen sürdürüyor yaşamını.

Uzun süreli sanat eğitimi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesi olan Ayla Yılmaz’ın sanat yaşamı uzun süreli öğrencilik dönemiyle iç içe geçmiş durumda.

Sanat eğitimi aldığı kuşu ya da kurumlara baktığımızda Hatice Yazıcıoğlu’ndan 6 yıl seramik, Mesude Yasatekin’den 10 yıl resim dersi ve Deniz Gül’den 5 yıl heykel dersi aldığın görüyoruz.

Ulucanlar Sanat Sokağı

20 yıl meslek dersi öğretmenliği, 19 yıl seramik, heykel ve resim çalışmaları şeklinde yürüttüğü çalışmalarıyla ilgili haber ve değerlendirmeler medyada da yer almış.

Ayla Yılmaz, Ulucanlar Sanat Sokağı, no:7 ALYA Seramik Atölyesine çalışmalarını sürdürüyor.

Bu adreste 6.5 yıl özel dersler veriyor.

KATILDIĞI SERGİLER

Ayla Yılmaz’ın katıldığı sergiler şöyle.

2002-2003 Geleneksel Köy Enstitüleri Anma Resim Sergisi, Eğitim-Sen

2005 Zafer Çarşısı, Karma

2007 Altındağ Sanat Galerisi, Kişisel Sergi

2008 TESK Sanat Galerisi, Karma Seramik Galerisi

2009 TESK Sanat Galerisi, Kişisel Resim ve Seramik Sergisi

2009 Batı Birlik Sanat galerisi, Karma Seramik Sergisi

2009 Antares AVM, Karma Resim Sergisi

2010 TESK Sanat Galerisi, Engelsiz 2 Karma Sergisi

2010 TBMM Mustafa Necati Sanat Galerisi, Ankara Evleri Resim Sergisi

2012 TCDD Sanat Galerisi Resim ve Seramik Sergisi, Kişisel Sergi

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.