Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Karşınızdaki insanı bir kitap gibi okumak ister misiniz?

İletişimde Altın Kural der ki: ‘Sana nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakine de aynı şekilde davran.’ Büyüklerimizden bunu öğrendik. Karşımızdaki insanı kendimiz gibi bilerek büyütüldük. Günümüzde ise bu kural artık yerini Platin Kural’a bıraktı: ‘Karşınızdaki kişi kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa ona öyle davran.’ Etkili iletişim kurmak istiyorsanız, önce kendinizi tanımalı, sonra karşınızdakini anlamalı ve son olarak da platin kuralı uygulamasınız. İnsanlar, davranışları göz önüne alındığında dört farklı profilden birini ağırlıklı olarak sergilerler. Dominant: Görev odaklı, dışa dönük ve hızlıdır. İz Bırakan: İnsan odaklı, dışa dönük ve hızlıdır. Sabit: İnsan odaklı, içe dönük ve yavaştır. Ciddi: Görev odaklı, içe dönük ve yavaştır. Adını profillerin baş harflerinden alan DISC Davranış Profil Analizi ile hem kendinizi, hem de karşınızdakini tanırsınız. Bu sayede: İş hayatında doğru insanı doğru koltuğa oturtursunuz. Çalışanlarınız arasındaki çatışmayı önlersiniz. Motivasyonu artırırsınız. Satışta müşterilerinizin daha kolay alım kararı vermesini sağlarsınız. Aile hayatında eşiniz ve çocuklarınızla daha mutlu olursunuz. Özel hayatınızda önemli olan kişilerle iletişiminizi güçlendirirsiniz. Başka insanların söylediklerini üzerinize almazsınız. Kısacası DISC Davranış Profil Analizi ile öğrendiklerinizi hayatınızda uygulamaya başlayınca karşınızdakini bir kitap gibi okursunuz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Karşınızdaki insanı bir kitap gibi okumak ister misiniz?

İletişimde Altın Kural der ki:

‘Sana nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakine de aynı şekilde davran.’

Büyüklerimizden bunu öğrendik. Karşımızdaki insanı kendimiz gibi bilerek büyütüldük. Günümüzde ise bu kural artık yerini Platin Kural’a bıraktı:

‘Karşınızdaki kişi kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa ona öyle davran.’

Etkili iletişim kurmak istiyorsanız, önce kendinizi tanımalı, sonra karşınızdakini anlamalı ve son olarak da platin kuralı uygulamasınız.
İnsanlar, davranışları göz önüne alındığında dört farklı profilden birini ağırlıklı olarak sergilerler.

Dominant: Görev odaklı, dışa dönük ve hızlıdır.

İz Bırakan: İnsan odaklı, dışa dönük ve hızlıdır.

Sabit: İnsan odaklı, içe dönük ve yavaştır.

Ciddi: Görev odaklı, içe dönük ve yavaştır.

Adını profillerin baş harflerinden alan DISC Davranış Profil Analizi ile hem kendinizi, hem de karşınızdakini tanırsınız. Bu sayede:

  • İş hayatında doğru insanı doğru koltuğa oturtursunuz.
  • Çalışanlarınız arasındaki çatışmayı önlersiniz.
  • Motivasyonu artırırsınız.
  • Satışta müşterilerinizin daha kolay alım kararı vermesini sağlarsınız.
  • Aile hayatında eşiniz ve çocuklarınızla daha mutlu olursunuz.
  • Özel hayatınızda önemli olan kişilerle iletişiminizi güçlendirirsiniz.
  • Başka insanların söylediklerini üzerinize almazsınız.

Kısacası DISC Davranış Profil Analizi ile öğrendiklerinizi hayatınızda uygulamaya başlayınca karşınızdakini bir kitap gibi okursunuz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.