Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Girişimcilik merdiveninde hangi basamaktasınız?

Birçok işletme sahibi, girişimcilik merdiveninde gerçekte oldukları yerden daha yukarıda olduğuna inanır. Hangi basamakta olduğunuzu bilirseniz yukarı tırmanmak için ne yapmanız gerektiğine kolay karar verirsiniz. Bir işletmeci girişimcilik yolculuğuna önce  (-1) seviyesinden başlar. 1. Seviye (-1) ÖĞRENCİ:Bize verilen ödevleri zamanında yapmakla ve sınıfımızı geçmekle sorumluyuz. Eğitim sistemi içinde maalesef işletme sahibi olmak ile ilgili neredeyse hiçbir şey öğrenmeyiz. 2.Seviye (0) ÇALIŞAN:Maaşlı bir işe gireriz. Çoğunlukla tek tip iş yaparız. Amirimizin beklentilerini zamanında ve doğru yapmakla yükümlüyüz. İşletmenin nasıl yürütüldüğünü bilmeyiz. 3.Seviye (1) İŞ SAHİBİ:İstifa eder,çok iyi bildiğimiz iş ile ilgili kendi işletmemizi kurarız. Her şeyi kendimiz yapmaya çalışırız. Düşe kalka öğreniriz. 4.Seviye (2) YÖNETİCİ:Ekip kurarız. İşleri delege etmeye başlarız. Çok iyi bildiğimiz üretimin yanında pazarlama, satış, finans, ekip yönetimi konularında henüz tecrübemiz yoktur. Zorlanmaya başlarız. Yöneticilik becerilerimizin gelişmesi gereken noktadır. 5.Seviye (3) İŞLETME SAHİBİ:Sistem kurulmuştur. Doğru çalışanlar işe alınır. Çalışanlar sistemi yürütür. Siz işe gitmek zorunda kalmazsınız. 6.Seviye (4) YATIRIMCI: Elde edilen pasif gelirle başka işlere, başka yatırımlara yönelmek mümkündür. 7.Seviye (5) GİRİŞİMCİ: Başka insanların fikirleri ve paralarıyla iş yapmaya başlarsınız. Siz girişimcilik merdiveninde hangi basamaktasınız ve nerede olmak istiyorsunuz? Bunun için hangi yetkinliklerinizin gelişmesi gerekiyor? Hatalarınızdan ders çıkartmalı, sürekli öğrenme eğiliminde olmalı, hedeflerinize yönelik aksiyonları hayata geçirmelisiniz. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2022 - Perşembe

Girişimcilik merdiveninde hangi basamaktasınız?

Birçok işletme sahibi, girişimcilik merdiveninde gerçekte oldukları yerden daha yukarıda olduğuna inanır. Hangi basamakta olduğunuzu bilirseniz yukarı tırmanmak için ne yapmanız gerektiğine kolay karar verirsiniz. Bir işletmeci girişimcilik yolculuğuna önce  (-1) seviyesinden başlar.

1. Seviye (-1) ÖĞRENCİ:Bize verilen ödevleri zamanında yapmakla ve sınıfımızı geçmekle sorumluyuz. Eğitim sistemi içinde maalesef işletme sahibi olmak ile ilgili neredeyse hiçbir şey öğrenmeyiz.

2.Seviye (0) ÇALIŞAN:Maaşlı bir işe gireriz. Çoğunlukla tek tip iş yaparız. Amirimizin beklentilerini zamanında ve doğru yapmakla yükümlüyüz. İşletmenin nasıl yürütüldüğünü bilmeyiz.

3.Seviye (1) İŞ SAHİBİ:İstifa eder,çok iyi bildiğimiz iş ile ilgili kendi işletmemizi kurarız. Her şeyi kendimiz yapmaya çalışırız. Düşe kalka öğreniriz.

4.Seviye (2) YÖNETİCİ:Ekip kurarız. İşleri delege etmeye başlarız. Çok iyi bildiğimiz üretimin yanında pazarlama, satış, finans, ekip yönetimi konularında henüz tecrübemiz yoktur. Zorlanmaya başlarız. Yöneticilik becerilerimizin gelişmesi gereken noktadır.

5.Seviye (3) İŞLETME SAHİBİ:Sistem kurulmuştur. Doğru çalışanlar işe alınır. Çalışanlar sistemi yürütür. Siz işe gitmek zorunda kalmazsınız.

6.Seviye (4) YATIRIMCI: Elde edilen pasif gelirle başka işlere, başka yatırımlara yönelmek mümkündür.

7.Seviye (5) GİRİŞİMCİ: Başka insanların fikirleri ve paralarıyla iş yapmaya başlarsınız.

Siz girişimcilik merdiveninde hangi basamaktasınız ve nerede olmak istiyorsunuz? Bunun için hangi yetkinliklerinizin gelişmesi gerekiyor? Hatalarınızdan ders çıkartmalı, sürekli öğrenme eğiliminde olmalı, hedeflerinize yönelik aksiyonları hayata geçirmelisiniz.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.