Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Başarılı girişimcilerin 7 özelliği

Girişimci olmaya karar verdiyseniz büyük ihtimalle size engel olmaya çalışan insanlarla baş etmek zorunda kalırsınız. Bunu iki sebeple yaparlar: Ya sizi çok sevdikleri için üzülmenizi istemezler ya da kendileri yapamadığı için sizin de yapmanızı istemezler. Girişimcilik yalnız yürümek zorunda olduğunuz bir yoldur. Zira girişimciler için dünyanın en yalnız insanı oldukları söylenir. İşleri ile ilgili fikir alışverişi yapabilecekleri çok az insan vardır etraflarında. Siz de girişimciliğe adım atmayı düşünüyorsanız, başarılı girişimcilerin şu 7 özelliğini göz önünde bulundurun. 1. Büyük resme odaklanmak Herşey büyük hayal kurmakla başlar. Başarılı girişimciler başkalarının engel olarak gördüklerini fırsat olarak görürler. 2. Sabahları başarıya aç olarak yataktan kalkmak Her gün yeni bir değer yaratma, bir şeyler inşa etme ve hedeflerine ulaşma arzusuyla yataktan kalkarlar. 3. Çok okumak Kazanmadan önce öğrenirler. Bilginin kazanç olduğunu bilirler. 4. Rahatsız olmaktan rahatsız olmamak Konfor alanlarını sürekli genişletirler. 5. Başarısız olmaktan korkmamak Asla vazgeçmezler. Her seferinde yeniden denerler. Başaracaklarına olan inançları tamdır. 6. Beğenilmek zorunda hissetmemek Girişimciler zor kararlar vermek zorundadır. Bu kararlar bazılarını üzebilir. Buna rağmen doğruların peşinden ayrılmazlar. 7. Yönlendirmek Girişimcilerin bir patrona ihtiyacı yoktur. Onlar kendi kendine başlayanlardır. Kendi yönlerini kendileri çizerler. Bu özelliklere sahipseniz başarı mutlaka gelecektir. Şans sadece hazır olanların kapısını çalar. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

Başarılı girişimcilerin 7 özelliği

Girişimci olmaya karar verdiyseniz büyük ihtimalle size engel olmaya çalışan insanlarla baş etmek zorunda kalırsınız. Bunu iki sebeple yaparlar: Ya sizi çok sevdikleri için üzülmenizi istemezler ya da kendileri yapamadığı için sizin de yapmanızı istemezler.

Girişimcilik yalnız yürümek zorunda olduğunuz bir yoldur. Zira girişimciler için dünyanın en yalnız insanı oldukları söylenir. İşleri ile ilgili fikir alışverişi yapabilecekleri çok az insan vardır etraflarında.

Siz de girişimciliğe adım atmayı düşünüyorsanız, başarılı girişimcilerin şu 7 özelliğini göz önünde bulundurun.

1. Büyük resme odaklanmak

Herşey büyük hayal kurmakla başlar. Başarılı girişimciler başkalarının engel olarak gördüklerini fırsat olarak görürler.

2. Sabahları başarıya aç olarak yataktan kalkmak
Her gün yeni bir değer yaratma, bir şeyler inşa etme ve hedeflerine ulaşma arzusuyla yataktan kalkarlar.

3. Çok okumak

Kazanmadan önce öğrenirler. Bilginin kazanç olduğunu bilirler.

4. Rahatsız olmaktan rahatsız olmamak

Konfor alanlarını sürekli genişletirler.

5. Başarısız olmaktan korkmamak

Asla vazgeçmezler. Her seferinde yeniden denerler. Başaracaklarına olan inançları tamdır.

6. Beğenilmek zorunda hissetmemek

Girişimciler zor kararlar vermek zorundadır. Bu kararlar bazılarını üzebilir. Buna rağmen doğruların peşinden ayrılmazlar.

7. Yönlendirmek

Girişimcilerin bir patrona ihtiyacı yoktur. Onlar kendi kendine başlayanlardır. Kendi yönlerini kendileri çizerler.
Bu özelliklere sahipseniz başarı mutlaka gelecektir. Şans sadece hazır olanların kapısını çalar.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.