Selma Bora
Köşe Yazarı
Selma Bora
 

Bakırı heykeltıraş gibi işleyen sanatçı YUSUF KARACA

[simple-author-box] “Çalışmalarımda bakır rölyef dışında karışık teknikleri bir arada kullanarak bakır rölyefi yağlı boya asit ve tuval ile buluşturarak kendime özgü eserlerde yapmaktayım.” Sanatçı Yusuf Karaca, “20 yıldır bakır kabartma rölyef sanatı dalında kendi özel tekniğim ile çalışmalar yapmaktayım” dediği çalışmalarıyla çok özel eserler çıkarıyor ortaya. Sanatının adı… Yaptığı sanatı “Bakır Yüksek Kabartma Rölyef” olarak tanımlayan Yusuf Karaca, “Günümüzde kurslarda gösterilen ince bakır veya alüminyum folyo rölyef çalışmalarından değildir” diyerek, yaptığı işin özelliğine vurgu yapıyor. Kendisi üretiyor Sözlerine, “Çalışmalarımda farklı kalınlıklarda bakır levha kullanmaktayım” diyerek devam eden sanatçı, genelde eserlerinin tasarım ve çizimlerinin kendi yaptığı resimlerden oluştuğunu belirtiyor. Kullandığı malzemeleri anlatırken de, “ Bakır kabartmada kullandığım malzemeler ise kendimin yaptığı ahşap kalem ve zımbadır” diyor. Üç boyutlu eserler Yusuf Karaca çalışma yöntemini de şöyle anlatıyor: “Bakıra aktardığım resimleri bir heykeltıraş mantığı ile alttan ve üstten farklı kabartma ve çökertmeler yaparak üç boyut vermekteyim. Renklendirmede ise Bakırın kendi rengini ve asit kullanmaktayım. Çalışmalarım herhangi bir kalıp kullanmadan tamamen el işçiliği ile yapılmaktadır.” Eserleri instagramda Bakır Yüksek Kabartma Rölyef  sanatçısı Yusuf Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Çalışmalarımda bakır rölyef dışında karışık teknikleri bir arada kullanarak bakır rölyefi yağlı boya asit ve tuval ile buluşturarak kendime özgü eserlerde yapmaktayım. Çalışmalarımın tamamını İnstgram (art_rolyef) sanat sayfamda görülebilir.”
Ekleme Tarihi: 21 Nisan 2021 - Çarşamba

Bakırı heykeltıraş gibi işleyen sanatçı YUSUF KARACA

[simple-author-box]

“Çalışmalarımda bakır rölyef dışında karışık teknikleri bir arada kullanarak bakır rölyefi yağlı boya asit ve tuval ile buluşturarak kendime özgü eserlerde yapmaktayım.”

Sanatçı Yusuf Karaca, “20 yıldır bakır kabartma rölyef sanatı dalında kendi özel tekniğim ile çalışmalar yapmaktayım” dediği çalışmalarıyla çok özel eserler çıkarıyor ortaya.

Sanatının adı…

Yaptığı sanatı “Bakır Yüksek Kabartma Rölyef” olarak tanımlayan Yusuf Karaca, “Günümüzde kurslarda gösterilen ince bakır veya alüminyum folyo rölyef çalışmalarından değildir” diyerek, yaptığı işin özelliğine vurgu yapıyor.

Kendisi üretiyor

Sözlerine, “Çalışmalarımda farklı kalınlıklarda bakır levha kullanmaktayım” diyerek devam eden sanatçı, genelde eserlerinin tasarım ve çizimlerinin kendi yaptığı resimlerden oluştuğunu belirtiyor.

Kullandığı malzemeleri anlatırken de, “ Bakır kabartmada kullandığım malzemeler ise kendimin yaptığı ahşap kalem ve zımbadır” diyor.

Üç boyutlu eserler

Yusuf Karaca çalışma yöntemini de şöyle anlatıyor:

“Bakıra aktardığım resimleri bir heykeltıraş mantığı ile alttan ve üstten farklı kabartma ve çökertmeler yaparak üç boyut vermekteyim.

Renklendirmede ise Bakırın kendi rengini ve asit kullanmaktayım. Çalışmalarım herhangi bir kalıp kullanmadan tamamen el işçiliği ile yapılmaktadır.”

Eserleri instagramda

Bakır Yüksek Kabartma Rölyef  sanatçısı Yusuf Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

“Çalışmalarımda bakır rölyef dışında karışık teknikleri bir arada kullanarak bakır rölyefi yağlı boya asit ve tuval ile buluşturarak kendime özgü eserlerde yapmaktayım. Çalışmalarımın tamamını İnstgram (art_rolyef) sanat sayfamda görülebilir.”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.