Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Neden Değişmek Zorundayız?

Güçlü olanlar hayatta kalıyor olsaydı, bugün dinazorlar hala yaşıyor olurdu. Değişim hayatın doğal bir parçasıdır ve değişime adapte olamayanlar yok olup gitmeye mahkumdur. Hiçbir başarı konfor alanından gelmemiştir. Değişim konfor alanından çıkmayı gerektirir. İşte neden değişmek zorunda olduğumuza dair birkaç neden: Yeni durumlara ve zorluklara uyum sağlamak için: Hayat belirsizliklerle doludur ve değişim bunlarla baş etmenin tek yoludur. Kişisel gelişimimiz için: Değişim, yeni şeyler öğrenmemizi, yeni beceriler geliştirmemizi ve bakış açımızı genişletmemizi sağlar. Değişim yoluyla kendimizin daha iyi versiyonları olabilir ve tüm potansiyelimize ulaşabiliriz. Yeni şeyler keşfetmek için: Değişim, inovasyonu ve yaratıcılığı teşvik eder. Değişim olmadan ilerleme olmaz ve aynı eski yöntemlere takılıp kalırdık. İlişkilerimizi geliştirmek için: Değişim yeni fırsatlar sağlayarak başkalarıyla olan ilişkilerimizi geliştirir, yeni ilişkiler kurmamızı sağlar. Engelleri Aşmak: Değişim, engellerin ve zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olabilir. Değişimi kucakladığımızda, zor durumlarla başa çıkmak için daha donanımlı hale geliriz. Değişim elbette kolay değil. Özellikle başkalarını değiştirmeye çalışmak. Hatta bu mümkün bile değil. Tersine önce kendimiz değişmeye başlarsak etrafımızın da değişmeye başladığını görürüz. Değişmek için önce hangi alanda değişmemiz gerektiğini belirlemeli, sonra hedefler koymalı, bir plan oluşturmalı, harekete geçmeli, ilerlememizi izlemeli ve gerektiğinde destek almalıyız. Mevlana’nın dediği gibi "Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum." Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 24 Nisan 2023 - Pazartesi

Neden Değişmek Zorundayız?

Güçlü olanlar hayatta kalıyor olsaydı, bugün dinazorlar hala yaşıyor olurdu. Değişim hayatın doğal bir parçasıdır ve değişime adapte olamayanlar yok olup gitmeye mahkumdur. Hiçbir başarı konfor alanından gelmemiştir. Değişim konfor alanından çıkmayı gerektirir. İşte neden değişmek zorunda olduğumuza dair birkaç neden:

Yeni durumlara ve zorluklara uyum sağlamak için: Hayat belirsizliklerle doludur ve değişim bunlarla baş etmenin tek yoludur.

Kişisel gelişimimiz için: Değişim, yeni şeyler öğrenmemizi, yeni beceriler geliştirmemizi ve bakış açımızı genişletmemizi sağlar. Değişim yoluyla kendimizin daha iyi versiyonları olabilir ve tüm potansiyelimize ulaşabiliriz.

Yeni şeyler keşfetmek için: Değişim, inovasyonu ve yaratıcılığı teşvik eder. Değişim olmadan ilerleme olmaz ve aynı eski yöntemlere takılıp kalırdık.

İlişkilerimizi geliştirmek için: Değişim yeni fırsatlar sağlayarak başkalarıyla olan ilişkilerimizi geliştirir, yeni ilişkiler kurmamızı sağlar.

Engelleri Aşmak: Değişim, engellerin ve zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı olabilir. Değişimi kucakladığımızda, zor durumlarla başa çıkmak için daha donanımlı hale geliriz.

Değişim elbette kolay değil. Özellikle başkalarını değiştirmeye çalışmak. Hatta bu mümkün bile değil. Tersine önce kendimiz değişmeye başlarsak etrafımızın da değişmeye başladığını görürüz. Değişmek için önce hangi alanda değişmemiz gerektiğini belirlemeli, sonra hedefler koymalı, bir plan oluşturmalı, harekete geçmeli, ilerlememizi izlemeli ve gerektiğinde destek almalıyız.

Mevlana’nın dediği gibi "Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum."

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.