Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Üretimde, Hizmette Kalite ve Tutarlılık

Çok sevdiğiniz bir restorana aileniz ile birlikte gittiniz. O da ne?  Beklediğiniz lezzetten eser yok? Sevdiklerinizi oraya götürdüğünüze pişman olursunuz değil mi? Halbuki daha önce gittiğinizde çok memnun kalmıştınız. Müşterilerinizin beklentilerine her seferinde aynı kalite ile karşılık veremezseniz onları bir daha göremezsiniz. Kalitenizi sürekli koruyacak şekilde teslimat süreçlerinizi düzenli olarak gözden geçirmelisiniz. İşte yapmanız gerekenler: Müşterinin tam olarak ne istediğinden emin olun. Zamanında teslimat için çalışın. Her seferinde aynı kaliteyi sunun. Gecikme olacaksa muhakkak önden haber verin. Tüm üretim ve hizmet süreçlerinizi iyileştirmek için sürekli takip edin. Kişiye değil, sisteme bağlı süreçler oluşturun. Müşterilerinizin yorumlarına kulak verin. Şikayet ettikleri her durum, hangi konunun üzerine eğilmeniz gerektiğini en kolay yoldan öğrenmenizi sağlar. Bir hata ile karşılaştığınızda önce acilen düzeltin, sonra da tekrarını önlemek için tedbir alın. Müşterileriniz, yorumlarını dikkate aldığınızı bilirse size karşı olumlu davranırlar. Bir sorun yaşadığı zaman bunun hemen çözüldüğünü gören müşteri, hiç sorun yaşamayan bir müşteriden daha sadıktır. Müşteriler memnun oldukları ürün ve hizmeti her seferinde aynı kalitede bulacaklarını bildiklerinde sadık müşteri haline dönüşürler. Arkadaşlarına ve sevdiklerine daha rahat referans verirler. Aksi takdirde bir gelen müşteri bir daha gelmiyorsa, istediğiniz kadar pazarlama faaliyetlerine ağırlık verin, elde tutamadığınız müşteriler sebebiyle sürekli kan kaybedersiniz. Ürün ve hizmet kalitesinde sağlayacağınız tutarlılık, elde ettiğiniz her yeni müşterinin uzun süre sizde kalmasını sağlayacaktır. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2023 - Salı

Üretimde, Hizmette Kalite ve Tutarlılık

Çok sevdiğiniz bir restorana aileniz ile birlikte gittiniz. O da ne?  Beklediğiniz lezzetten eser yok? Sevdiklerinizi oraya götürdüğünüze pişman olursunuz değil mi? Halbuki daha önce gittiğinizde çok memnun kalmıştınız.

Müşterilerinizin beklentilerine her seferinde aynı kalite ile karşılık veremezseniz onları bir daha göremezsiniz. Kalitenizi sürekli koruyacak şekilde teslimat süreçlerinizi düzenli olarak gözden geçirmelisiniz. İşte yapmanız gerekenler:

  • Müşterinin tam olarak ne istediğinden emin olun.
  • Zamanında teslimat için çalışın.
  • Her seferinde aynı kaliteyi sunun.
  • Gecikme olacaksa muhakkak önden haber verin.
  • Tüm üretim ve hizmet süreçlerinizi iyileştirmek için sürekli takip edin.
  • Kişiye değil, sisteme bağlı süreçler oluşturun.

Müşterilerinizin yorumlarına kulak verin. Şikayet ettikleri her durum, hangi konunun üzerine eğilmeniz gerektiğini en kolay yoldan öğrenmenizi sağlar. Bir hata ile karşılaştığınızda önce acilen düzeltin, sonra da tekrarını önlemek için tedbir alın. Müşterileriniz, yorumlarını dikkate aldığınızı bilirse size karşı olumlu davranırlar. Bir sorun yaşadığı zaman bunun hemen çözüldüğünü gören müşteri, hiç sorun yaşamayan bir müşteriden daha sadıktır.

Müşteriler memnun oldukları ürün ve hizmeti her seferinde aynı kalitede bulacaklarını bildiklerinde sadık müşteri haline dönüşürler. Arkadaşlarına ve sevdiklerine daha rahat referans verirler. Aksi takdirde bir gelen müşteri bir daha gelmiyorsa, istediğiniz kadar pazarlama faaliyetlerine ağırlık verin, elde tutamadığınız müşteriler sebebiyle sürekli kan kaybedersiniz. Ürün ve hizmet kalitesinde sağlayacağınız tutarlılık, elde ettiğiniz her yeni müşterinin uzun süre sizde kalmasını sağlayacaktır.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.