"Kadınımızın dününü bilmeyen, bugününü anlayamaz, yarınını düşünemez"

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 11.03.2024 - 14:20, Güncelleme: 11.03.2024 - 14:20
 

"Kadınımızın dününü bilmeyen, bugününü anlayamaz, yarınını düşünemez"

Ankara Kulübü Derneği, Ankara Konağı Başkent Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak düzenlenen etkinlikte, "Kadının Yeri Paneli"ne ev sahipliği yaptı.
Panelin moderatörlüğünü Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım (Psikolog) üstlendi. Panelde konuşmacı olarak ise; Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Emel Koç (Yönetici) ve Dilan Gündoğan (Arkeolog) ile Devrim Güngör (Ebru Sanatçısı) yer aldı. Panelin açılış konuşmasını Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptı. Özaslan, "Kadınımızın dününü bilmeyen, bugününü anlayamaz, yarınını düşünemez. Panelimizde konuşmacılarımız; kadınlarımızın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin bizlere ışık tutan önemli bilgiler verecektir. Kendilerine ve katılımlarından dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Panelde, paleolitik dönemden günümüze kadın imgesi ve tarih boyunca kadının değişimi, kadınların iş yaşamında yönetici olma süreçleri, kadın sanatçıların duyarlılığının sanata etkisi gibi konular ele alındı. Konuşmacılardan Dilan Gündoğan, paleolitik dönemden günümüze kadın imgesi ve tarih boyunca kadının değişimi üzerine konuştu. Emel Koç ise, kadınların iş yaşamında yönetici olma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ve kolaylıkları analiz etti. Devrim Güngör ise, kadın sanatçıların duyarlılığının sanata etkisi hakkında bilgi verdi. Programa izleyici olarak katılan Kuzey Makedonya Büyükelçiliği Diplomatik Ateşesi Firdesa Redzepi Rahman, "Kadın için her zaman her şey çok zordu. Bunlarla baş etmek için çok çalıştık" ifadesini kullandı. Panelin ardından, Ebru Sanatçısı Devrim Güngör tarafından "Ebru Sanatı" üzerine bir workshop düzenlendi. Katılımcılar, interaktif bir şekilde workshop'a katılarak ebru sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı buldu.
Ankara Kulübü Derneği, Ankara Konağı Başkent Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak düzenlenen etkinlikte, "Kadının Yeri Paneli"ne ev sahipliği yaptı.

Panelin moderatörlüğünü Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım (Psikolog) üstlendi. Panelde konuşmacı olarak ise; Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Emel Koç (Yönetici) ve Dilan Gündoğan (Arkeolog) ile Devrim Güngör (Ebru Sanatçısı) yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptı. Özaslan, "Kadınımızın dününü bilmeyen, bugününü anlayamaz, yarınını düşünemez. Panelimizde konuşmacılarımız; kadınlarımızın dünü, bugünü ve yarınına ilişkin bizlere ışık tutan önemli bilgiler verecektir. Kendilerine ve katılımlarından dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Panelde, paleolitik dönemden günümüze kadın imgesi ve tarih boyunca kadının değişimi, kadınların iş yaşamında yönetici olma süreçleri, kadın sanatçıların duyarlılığının sanata etkisi gibi konular ele alındı.

Konuşmacılardan Dilan Gündoğan, paleolitik dönemden günümüze kadın imgesi ve tarih boyunca kadının değişimi üzerine konuştu. Emel Koç ise, kadınların iş yaşamında yönetici olma süreçlerinde karşılaştıkları zorlukları ve kolaylıkları analiz etti. Devrim Güngör ise, kadın sanatçıların duyarlılığının sanata etkisi hakkında bilgi verdi.

Programa izleyici olarak katılan Kuzey Makedonya Büyükelçiliği Diplomatik Ateşesi Firdesa Redzepi Rahman, "Kadın için her zaman her şey çok zordu. Bunlarla baş etmek için çok çalıştık" ifadesini kullandı.

Panelin ardından, Ebru Sanatçısı Devrim Güngör tarafından "Ebru Sanatı" üzerine bir workshop düzenlendi. Katılımcılar, interaktif bir şekilde workshop'a katılarak ebru sanatının inceliklerini öğrenme fırsatı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.