ATO'dan Türkiye-Mısır ilişkilerinde ticarete destek adımı

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 01.03.2024 - 20:12, Güncelleme: 01.03.2024 - 20:12
 

ATO'dan Türkiye-Mısır ilişkilerinde ticarete destek adımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra Mısır'a resmi ziyaret düzenlemesinin ardından, Mısır Büyükelçisi Amr Soliman Abdelmeguid El-Hamamy, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilebilmesi için atılabilecek adımları görüştü.
Mısır Büyükelçisi El-Hamamy, ziyaretinde ATO Başkanı Gürsel Baran'a yurtdışına direkt uçuşlar konusunda daha önce verdiği beyanları takip ettiğini belirterek, Türkiye ile Mısır arasında günlük 15 uçak seferi gerçekleştiğini ve bunlardan birinin Ankara'ya yapılmasının mümkün olabileceğini dile getirdi. ATO Başkanı Baran ise ziyarette, Türkiye ile Mısır arasındaki köklü tarihi ilişkilerin yeniden canlanmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin Mısır'ın en büyük ihracat pazarlarından biri olduğunu ve Türkiye'nin de Mısır'dan en çok doğalgaz alan ülke olduğunu belirtti. Türk firmalarının Mısır'daki yatırımlarının 3 milyar dolara yaklaştığını ve Türkiye'de 1.600'den fazla şirketin faaliyet gösterdiğini aktardı. İki ülke arasında vize kolaylığının sağlanmasının ardından turistik hareketliliğin arttığını ifade eden Baran, ticaret ve ekonominin iki ülke arasındaki işbirliğinin lokomotifi olduğunu belirtti. Baran ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde dış ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedefine ulaşmak için çaba göstereceklerini ifade etti. Büyükelçi El-Hamamy ise Ankara'nın ikinci evi olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştığını ifade etti. Ankara Ticaret Odası'nın yurtdışına direkt uçuşlar konusundaki çalışmalarını takip ettiğini belirten El-Hamamy, Ankara-Kahire arasında yapılacak direkt uçuşların ticari işbirliklerini artıracağını ve Ankara'nın Mısırlı turistler için cazibe merkezi olabileceğini vurguladı. Bu görüşmenin ardından, doğrudan uçuşların sağlanması ve iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin güçlendirilmesi adına çeşitli adımların atılması yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra Mısır'a resmi ziyaret düzenlemesinin ardından, Mısır Büyükelçisi Amr Soliman Abdelmeguid El-Hamamy, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilebilmesi için atılabilecek adımları görüştü.

Mısır Büyükelçisi El-Hamamy, ziyaretinde ATO Başkanı Gürsel Baran'a yurtdışına direkt uçuşlar konusunda daha önce verdiği beyanları takip ettiğini belirterek, Türkiye ile Mısır arasında günlük 15 uçak seferi gerçekleştiğini ve bunlardan birinin Ankara'ya yapılmasının mümkün olabileceğini dile getirdi.

ATO Başkanı Baran ise ziyarette, Türkiye ile Mısır arasındaki köklü tarihi ilişkilerin yeniden canlanmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin Mısır'ın en büyük ihracat pazarlarından biri olduğunu ve Türkiye'nin de Mısır'dan en çok doğalgaz alan ülke olduğunu belirtti. Türk firmalarının Mısır'daki yatırımlarının 3 milyar dolara yaklaştığını ve Türkiye'de 1.600'den fazla şirketin faaliyet gösterdiğini aktardı.

İki ülke arasında vize kolaylığının sağlanmasının ardından turistik hareketliliğin arttığını ifade eden Baran, ticaret ve ekonominin iki ülke arasındaki işbirliğinin lokomotifi olduğunu belirtti. Baran ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ziyaretinde dış ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması hedefine ulaşmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Büyükelçi El-Hamamy ise Ankara'nın ikinci evi olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştığını ifade etti. Ankara Ticaret Odası'nın yurtdışına direkt uçuşlar konusundaki çalışmalarını takip ettiğini belirten El-Hamamy, Ankara-Kahire arasında yapılacak direkt uçuşların ticari işbirliklerini artıracağını ve Ankara'nın Mısırlı turistler için cazibe merkezi olabileceğini vurguladı.

Bu görüşmenin ardından, doğrudan uçuşların sağlanması ve iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin güçlendirilmesi adına çeşitli adımların atılması yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.