ATO: Enflasyon tek haneye düşmeli, büyüme çift haneye çıkmalı

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 29.02.2024 - 19:22, Güncelleme: 29.02.2024 - 19:22
 

ATO: Enflasyon tek haneye düşmeli, büyüme çift haneye çıkmalı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılına ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi...
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023 yılında Türkiye ekonomisinin %4,5 oranında büyüdüğünü belirterek, "Küresel ekonomideki sıkıntılara, asrın deprem felaketinin etkilerine ve enflasyonla mücadele sürecine rağmen, Türkiye'nin %4,5 oranında büyümesi, ülkenin güçlü ve istikrarlı yapısının korunduğunun bir göstergesidir" dedi. Baran, gelecek yıllarda Türkiye'nin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına ulaşabileceğini belirtti. Baran, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılına ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Tarım sektörü hariç diğer alanların büyüme kaydettiğini ve GSYH'nin 1 trilyon 118 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını belirten Baran, sürdürülebilir büyümenin önemine dikkat çekti. Baran, açıklamasında şunları söyledi: "Küresel ekonomideki sıkıntılara, asrın deprem felaketine ve enflasyonla mücadele sürecine rağmen, 2023 yılının dördüncü çeyreğinde %4, yılın tamamında ise %4,5 oranında bir büyüme gördük. Bu, Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı yapısının korunduğunun bir işaretidir. Enflasyonla mücadelede para ve maliye politikalarının etkin bir şekilde uygulanması, katma değerli üretimin sağlanması, eğitim-istihdam planlamasının yapılarak istihdam piyasalarının taleplerine uygun bir şekilde genç nüfusun yetiştirilmesi gibi yapısal düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye'nin kalkınma hızının artacağına, ihracat potansiyelinin gelişeceğine ve ülkemizin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına ulaşabileceğine inanıyoruz."
ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023 yılına ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2023 yılında Türkiye ekonomisinin %4,5 oranında büyüdüğünü belirterek, "Küresel ekonomideki sıkıntılara, asrın deprem felaketinin etkilerine ve enflasyonla mücadele sürecine rağmen, Türkiye'nin %4,5 oranında büyümesi, ülkenin güçlü ve istikrarlı yapısının korunduğunun bir göstergesidir" dedi. Baran, gelecek yıllarda Türkiye'nin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına ulaşabileceğini belirtti.

Baran, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılına ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Tarım sektörü hariç diğer alanların büyüme kaydettiğini ve GSYH'nin 1 trilyon 118 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını belirten Baran, sürdürülebilir büyümenin önemine dikkat çekti.

Baran, açıklamasında şunları söyledi: "Küresel ekonomideki sıkıntılara, asrın deprem felaketine ve enflasyonla mücadele sürecine rağmen, 2023 yılının dördüncü çeyreğinde %4, yılın tamamında ise %4,5 oranında bir büyüme gördük. Bu, Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı yapısının korunduğunun bir işaretidir. Enflasyonla mücadelede para ve maliye politikalarının etkin bir şekilde uygulanması, katma değerli üretimin sağlanması, eğitim-istihdam planlamasının yapılarak istihdam piyasalarının taleplerine uygun bir şekilde genç nüfusun yetiştirilmesi gibi yapısal düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle Türkiye'nin kalkınma hızının artacağına, ihracat potansiyelinin gelişeceğine ve ülkemizin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına ulaşabileceğine inanıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.