ASKİ'den Ayaş'a arıtma tesisi

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 27.02.2024 - 13:06, Güncelleme: 27.02.2024 - 13:06
 

ASKİ'den Ayaş'a arıtma tesisi

ASKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır taşıma suyuyla geçimini sağlamaya çalışan Ayaş ilçesi Gençali Mahallesi'ne yönelik küçük ölçekli bir membran arıtma tesisi kurarak önemli bir ihtiyacı karşıladı.
Geçmişte ihmal edilen köy ve mahallelerin su ihtiyacını karşılamak için çaba gösteren ASKİ Genel Müdürlüğü, şimdi de Ayaş ilçesinin Gençali Mahallesi'nde harekete geçti. ASKİ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, mahalle artık sağlıklı ve kaliteli içme suyuna erişebiliyor. ASKİ Su Arıtma Daire Başkanlığı'nın uzmanları, Gençali Mahallesi çevresinde yaptıkları incelemeler sonucunda, bölgede bulunan suyun sağlık standartlarına uygun olmadığını belirledi. Yapılan analizlerde, su kaynağında sodyum, sülfat, alüminyum ve arsenik gibi zararlı maddelerin bulunduğu tespit edildi. Bu durum üzerine ASKİ ekipleri, uzun yıllardır taşıma suyu ile geçinen Gençali Mahallesi için küçük ölçekli bir membran arıtma tesisi kurma kararı aldı. Geçtiğimiz eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen bu tesis, 5 Aralık 2023 tarihinde faaliyete geçti. Günlük 432 metreküp su arıtabilme kapasitesine sahip olan tesis, mahalle sakinlerinin su krizini sonlandırdı. ASKİ Su Arıtma Daire Başkanı Nuri Kali, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Gençali Mahallesi'nin tüm su ihtiyacını karşılayacak bir tesis kurduklarını vurguladı. Karşılaşılan zorlukları aşmak için ileri teknolojiye başvurduklarını belirten Kali, projenin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Gençali Mahallesi Muhtarı Mustafa Bozdoğan ise su sıkıntısının mahalle için uzun yıllar boyunca büyük bir sorun olduğunu ve ASKİ'nin bu konuda verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Yeni tesisin hizmete girmesiyle mahalle sakinlerinin yaşadığı su sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş oldu.
ASKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır taşıma suyuyla geçimini sağlamaya çalışan Ayaş ilçesi Gençali Mahallesi'ne yönelik küçük ölçekli bir membran arıtma tesisi kurarak önemli bir ihtiyacı karşıladı.

Geçmişte ihmal edilen köy ve mahallelerin su ihtiyacını karşılamak için çaba gösteren ASKİ Genel Müdürlüğü, şimdi de Ayaş ilçesinin Gençali Mahallesi'nde harekete geçti. ASKİ ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, mahalle artık sağlıklı ve kaliteli içme suyuna erişebiliyor.

ASKİ Su Arıtma Daire Başkanlığı'nın uzmanları, Gençali Mahallesi çevresinde yaptıkları incelemeler sonucunda, bölgede bulunan suyun sağlık standartlarına uygun olmadığını belirledi. Yapılan analizlerde, su kaynağında sodyum, sülfat, alüminyum ve arsenik gibi zararlı maddelerin bulunduğu tespit edildi. Bu durum üzerine ASKİ ekipleri, uzun yıllardır taşıma suyu ile geçinen Gençali Mahallesi için küçük ölçekli bir membran arıtma tesisi kurma kararı aldı.

Geçtiğimiz eylül ayında ihalesi gerçekleştirilen bu tesis, 5 Aralık 2023 tarihinde faaliyete geçti. Günlük 432 metreküp su arıtabilme kapasitesine sahip olan tesis, mahalle sakinlerinin su krizini sonlandırdı.

ASKİ Su Arıtma Daire Başkanı Nuri Kali, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Gençali Mahallesi'nin tüm su ihtiyacını karşılayacak bir tesis kurduklarını vurguladı. Karşılaşılan zorlukları aşmak için ileri teknolojiye başvurduklarını belirten Kali, projenin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Gençali Mahallesi Muhtarı Mustafa Bozdoğan ise su sıkıntısının mahalle için uzun yıllar boyunca büyük bir sorun olduğunu ve ASKİ'nin bu konuda verdikleri destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Yeni tesisin hizmete girmesiyle mahalle sakinlerinin yaşadığı su sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.