ABB Polatlı'ya temiz içme suyunu ulaştırdı

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 27.02.2024 - 13:02, Güncelleme: 27.02.2024 - 13:02
 

ABB Polatlı'ya temiz içme suyunu ulaştırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenikent'ten başlayarak Polatlı'nın Kuşçu Mahallesi'ne kadar uzanan içme suyu hattının su dolum işlemini başarıyla gerçekleştirdi...
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Etimesgut ilçesinden Polatlı'ya kadar olan bölgede devam eden çalışmaları yerinde denetledi. İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Polatlı'ya su taşıyacak olan bu ana isale hattı, 1,5 milyon kişiye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacak. 22 Şubat 2024 itibarıyla hattın 96.590 metresi tamamlanmış durumda ve suyun Polatlı'ya iletilmeye başlandı. ASKİ Genel Müdürlüğü, "İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi" kapsamında son aşamaya gelirken, Akçay ve Taşkınsu, 19 Şubat 2024'te bölgedeki çalışmaları denetledi. Çelik boru döşeme işlemleri başta olmak üzere 7 farklı noktada gerçekleştirilen imalat çalışmalarını yakından incelediler. Denetim rotası boyunca Etimesgut ve Sincan gibi bölgelerdeki çalışmaları ziyaret eden ekip, tamamlanan işlerin yanı sıra devam eden projelerin durumunu da değerlendirdi. Sincan Temelli Mahallesi'nde tamamlanan sanat yapıları ve suyun akışını kontrol etmek için yapılan vantuz, tahliye, branşman ve debimetre odaları da incelendi. Polatlı'da yapılan terfi merkezi ve su deposu imalatının da denetlendiği arazi gezisi sırasında, bölgedeki son durum gözlemlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önderliğinde yürütülen proje kapsamında 9 ayrı ekip, hızla çalışmalarını sürdürüyor. Sincan'dan Malıköy'e kadar uzanan çeşitli noktalarda yapılan çalışmalar, Polatlı'nın uzun süredir çektiği su sıkıntısına çözüm getirmeye devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenikent'ten başlayarak Polatlı'nın Kuşçu Mahallesi'ne kadar uzanan içme suyu hattının su dolum işlemini başarıyla gerçekleştirdi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay ve ABB Genel Sekreteri Reşit Serhat Taşkınsu, Etimesgut ilçesinden Polatlı'ya kadar olan bölgede devam eden çalışmaları yerinde denetledi.

İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Polatlı'ya su taşıyacak olan bu ana isale hattı, 1,5 milyon kişiye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlayacak. 22 Şubat 2024 itibarıyla hattın 96.590 metresi tamamlanmış durumda ve suyun Polatlı'ya iletilmeye başlandı.

ASKİ Genel Müdürlüğü, "İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi" kapsamında son aşamaya gelirken, Akçay ve Taşkınsu, 19 Şubat 2024'te bölgedeki çalışmaları denetledi. Çelik boru döşeme işlemleri başta olmak üzere 7 farklı noktada gerçekleştirilen imalat çalışmalarını yakından incelediler.

Denetim rotası boyunca Etimesgut ve Sincan gibi bölgelerdeki çalışmaları ziyaret eden ekip, tamamlanan işlerin yanı sıra devam eden projelerin durumunu da değerlendirdi. Sincan Temelli Mahallesi'nde tamamlanan sanat yapıları ve suyun akışını kontrol etmek için yapılan vantuz, tahliye, branşman ve debimetre odaları da incelendi.

Polatlı'da yapılan terfi merkezi ve su deposu imalatının da denetlendiği arazi gezisi sırasında, bölgedeki son durum gözlemlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önderliğinde yürütülen proje kapsamında 9 ayrı ekip, hızla çalışmalarını sürdürüyor. Sincan'dan Malıköy'e kadar uzanan çeşitli noktalarda yapılan çalışmalar, Polatlı'nın uzun süredir çektiği su sıkıntısına çözüm getirmeye devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.