Ankara Ticaret Odası 'Healt Ankara' ile sağlık sektörünü tanıtacak

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 03.03.2024 - 12:52, Güncelleme: 03.03.2024 - 12:52
 

Ankara Ticaret Odası 'Healt Ankara' ile sağlık sektörünü tanıtacak

Ankara Ticaret Odası (ATO), sağlık sektörünün uluslararası arenada tanıtılması ve sağlık turizminin gelişmesi için Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Sağlık Diplomasisi Derneği (SDD) ile iş birliği yaptı.
İmzalanan protokolle, ATO'nun "Health Ankara" markası altında, Başkent'in sağlık potansiyeli Gana, Nijerya, Senegal, Kanada, Bosna-Hersek, Moğolistan, Uganda, Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan ve Tanzanya gibi ülkelerde tanıtılacak. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ve SDD Başkanı Dr. Ahmet Aksu'nun katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Baran, Ankara'nın sağlık potansiyelini uluslararası alanda tanıtmak için "Health Ankara" markasını oluşturduklarını ve bu çalışmada TONV ve SDD ile iş birliği yapacaklarını belirtti. Baran, Ankara'nın medikal üretim ve sağlık hizmetleri kapasitesini dünya çapında tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti. TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ise sağlık turizmi alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Türk sağlık sisteminin gücünü ve rekabet avantajını uluslararası alanda kullanacaklarını vurguladı. Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu da sağlık diplomasisinin amacının Türkiye'nin uluslararası alandaki algısını güçlendirmek olduğunu belirtti ve iş birliğinin sağlık turizmi pazarının büyümesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, ATO'nun "Health Ankara" adlı web sitesini kurma çalışmalarının da sürdüğü belirtildi. Bu protokol kapsamında, Ankara'nın sağlık sektörünün rekabet avantajlarının güçlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin tanıtılması ve yatırım imkanlarının tespiti gibi konularda ortak çalışmalar yürütülecek.
Ankara Ticaret Odası (ATO), sağlık sektörünün uluslararası arenada tanıtılması ve sağlık turizminin gelişmesi için Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Sağlık Diplomasisi Derneği (SDD) ile iş birliği yaptı.

İmzalanan protokolle, ATO'nun "Health Ankara" markası altında, Başkent'in sağlık potansiyeli Gana, Nijerya, Senegal, Kanada, Bosna-Hersek, Moğolistan, Uganda, Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Rusya, Kazakistan ve Tanzanya gibi ülkelerde tanıtılacak.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ve SDD Başkanı Dr. Ahmet Aksu'nun katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Baran, Ankara'nın sağlık potansiyelini uluslararası alanda tanıtmak için "Health Ankara" markasını oluşturduklarını ve bu çalışmada TONV ve SDD ile iş birliği yapacaklarını belirtti. Baran, Ankara'nın medikal üretim ve sağlık hizmetleri kapasitesini dünya çapında tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

TONV Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ise sağlık turizmi alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Türk sağlık sisteminin gücünü ve rekabet avantajını uluslararası alanda kullanacaklarını vurguladı. Sağlık Diplomasisi Derneği Başkanı Dr. Ahmet Aksu da sağlık diplomasisinin amacının Türkiye'nin uluslararası alandaki algısını güçlendirmek olduğunu belirtti ve iş birliğinin sağlık turizmi pazarının büyümesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ayrıca, ATO'nun "Health Ankara" adlı web sitesini kurma çalışmalarının da sürdüğü belirtildi. Bu protokol kapsamında, Ankara'nın sağlık sektörünün rekabet avantajlarının güçlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin tanıtılması ve yatırım imkanlarının tespiti gibi konularda ortak çalışmalar yürütülecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.