Ankara Kent Konseyi deprem sürecinde neler yaptı?

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.02.2024 - 10:18, Güncelleme: 07.02.2024 - 10:18
 

Ankara Kent Konseyi deprem sürecinde neler yaptı?

Ankara Kent Konseyi (AKK), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı... AKK, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"6 Şubat 2023'te, saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde merkez üssü bulunan 7.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Ardından, saat 13:24'te merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde ikinci bir yıkıcı deprem yaşandı. Bu acı olaylar ülkemizi derinden sarsmıştır. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize sabır diliyoruz. Ankara Kent Konseyi (AKK) olarak, 11 ilimizde, 50 binden fazla can kaybının yaşandığı ve 14 milyon insanımızın etkilendiği asrın felaketi sonrası 'Dayanışma Depremden Güçlüdür' sloganıyla harekete geçtik. Meclis ve Çalışma Gruplarımızla birlikte 1800'e yakın bileşen ve 5000'e yakın gönüllüyle, barınmadan lojistiğe, gıdadan iş makinesine, iletişimden ihtiyaç maddelerine kadar deprem bölgeleriyle iletişim ve koordinasyon sağladık. 8000'den fazla yardım çağrısını yönlendirerek, yaklaşık 750 ton malzeme sınıflandırdık ve 44 farklı araçla deprem bölgelerine ulaştırarak 5000 aileye ve 20 binden fazla depremzede vatandaşa destek olduk. Ankara'ya gelmek isteyen depremzedeler için 166 ayrı araçla seferler düzenledik ve yaklaşık 100 sağlık ve arama-kurtarma gönüllüsünün bölgeye ulaşmasını sağladık. Ankara'ya getirdiğimiz 2000 aile ve 15 binden fazla vatandaşımızın geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını karşıladık. Ayrıca, yaklaşık 800 depremzede ve çocukları için 8 gönüllü psikologla psiko-sosyal destek sağladık. Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığını devraldığımızdan bu yana, belediye başkanları, akademisyenler, birlik üyeleri ve yönetimi, depremden etkilenen vatandaşlar, kanaat önderleri ve deprem konusunda uzmanlarla düzenlediğimiz 'Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Kriz Yönetimi Farkındalık' zirvesi sonrasında hazırlanan 26 maddelik 'Afet Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaştık. Özellikle vurgulamak istiyoruz ki, deprem gerçeğini unutmamalıyız. Her an deprem olabilir ancak tedbirler alınabilir. "Tedbir depremden güçlüdür" diyerek, önlem almak zorundayız. Bunun için kentsel dönüşümden önce ahlaki dönüşüme ihtiyaç var. Ülkemizin yüzde 50'sinin deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle, bilimle uyum içinde olmamız gerekiyor. Bir yıl boyunca ne yaptık sorusunu sormak ve yeni bir acıya hazır olup olmadığımızı gözden geçirmek önemlidir. Bu soruyu her bir birey ve sorumlu herkesin kendine sorması gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."
Ankara Kent Konseyi (AKK), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı... AKK, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"6 Şubat 2023'te, saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde merkez üssü bulunan 7.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Ardından, saat 13:24'te merkez üssü Kahramanmaraş Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde ikinci bir yıkıcı deprem yaşandı. Bu acı olaylar ülkemizi derinden sarsmıştır. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize sabır diliyoruz.

Ankara Kent Konseyi (AKK) olarak, 11 ilimizde, 50 binden fazla can kaybının yaşandığı ve 14 milyon insanımızın etkilendiği asrın felaketi sonrası 'Dayanışma Depremden Güçlüdür' sloganıyla harekete geçtik. Meclis ve Çalışma Gruplarımızla birlikte 1800'e yakın bileşen ve 5000'e yakın gönüllüyle, barınmadan lojistiğe, gıdadan iş makinesine, iletişimden ihtiyaç maddelerine kadar deprem bölgeleriyle iletişim ve koordinasyon sağladık. 8000'den fazla yardım çağrısını yönlendirerek, yaklaşık 750 ton malzeme sınıflandırdık ve 44 farklı araçla deprem bölgelerine ulaştırarak 5000 aileye ve 20 binden fazla depremzede vatandaşa destek olduk.

Ankara'ya gelmek isteyen depremzedeler için 166 ayrı araçla seferler düzenledik ve yaklaşık 100 sağlık ve arama-kurtarma gönüllüsünün bölgeye ulaşmasını sağladık. Ankara'ya getirdiğimiz 2000 aile ve 15 binden fazla vatandaşımızın geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını karşıladık. Ayrıca, yaklaşık 800 depremzede ve çocukları için 8 gönüllü psikologla psiko-sosyal destek sağladık.

Cumhuriyet'in 100. yılında Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığını devraldığımızdan bu yana, belediye başkanları, akademisyenler, birlik üyeleri ve yönetimi, depremden etkilenen vatandaşlar, kanaat önderleri ve deprem konusunda uzmanlarla düzenlediğimiz 'Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Kriz Yönetimi Farkındalık' zirvesi sonrasında hazırlanan 26 maddelik 'Afet Eylem Planı'nı kamuoyu ile paylaştık.

Özellikle vurgulamak istiyoruz ki, deprem gerçeğini unutmamalıyız. Her an deprem olabilir ancak tedbirler alınabilir. "Tedbir depremden güçlüdür" diyerek, önlem almak zorundayız. Bunun için kentsel dönüşümden önce ahlaki dönüşüme ihtiyaç var. Ülkemizin yüzde 50'sinin deprem bölgesi olduğu gerçeğiyle, bilimle uyum içinde olmamız gerekiyor. Bir yıl boyunca ne yaptık sorusunu sormak ve yeni bir acıya hazır olup olmadığımızı gözden geçirmek önemlidir. Bu soruyu her bir birey ve sorumlu herkesin kendine sorması gerektiğine inanıyoruz.

Bu vesileyle, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.