Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden tarihi koruma

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 22.01.2024 - 11:40, Güncelleme: 22.01.2024 - 11:40
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden tarihi koruma

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, İç Kale Mahallesi’ndeki “Musafir Fakih Camisi”nde restorasyon çalışmasına başlıyor...
Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde bulunan ve tarihi öneme sahip eserler gün yüzüne çıkmaya, onarılmaya ve tekrar ilgi görmeye devam ediyor... Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ortakılığında İç Kale Mahallesi’nde yer alan Musafir Fakih Camisi’nde, Koruma Kurulunca onaylanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri uygulanacak. 19. yüzyıl eserleri arasında bulunan camide çalışmaların yakın zamanda başlaması planlanıyor. KÜLTÜR MİRASI HAYRAN BIRAKACAK İç Kale Mahallesi Alitaşı Sokak’taki Musafir Fakih Camisi; aslı korunarak yapılacak çalışmalarla sadece ibadet için değil, aynı zamanda meraklılarının ve turistlerin de ilgisini çekecek bir kültür mirası olarak dikkati çekecek. 165 metrekare alana sahip olan cami, 1972’de tescillendi. Yapı; dikdörtgen planlı, moloz taş ve kesme taş temel üzerine ahşap hatıl arası kerpiç kırma çatılı, geniş saçaklı ve çinko kaplı küçük bir minare ile ahşap tavanlı, harim kısmı alçı şebekeli pencerelerden oluşuyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Vakıflar Genel Müdürlüğü, İç Kale Mahallesi’ndeki “Musafir Fakih Camisi”nde restorasyon çalışmasına başlıyor...

Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde bulunan ve tarihi öneme sahip eserler gün yüzüne çıkmaya, onarılmaya ve tekrar ilgi görmeye devam ediyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ortakılığında İç Kale Mahallesi’nde yer alan Musafir Fakih Camisi’nde, Koruma Kurulunca onaylanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri uygulanacak. 19. yüzyıl eserleri arasında bulunan camide çalışmaların yakın zamanda başlaması planlanıyor.

KÜLTÜR MİRASI HAYRAN BIRAKACAK

İç Kale Mahallesi Alitaşı Sokak’taki Musafir Fakih Camisi; aslı korunarak yapılacak çalışmalarla sadece ibadet için değil, aynı zamanda meraklılarının ve turistlerin de ilgisini çekecek bir kültür mirası olarak dikkati çekecek.

165 metrekare alana sahip olan cami, 1972’de tescillendi. Yapı; dikdörtgen planlı, moloz taş ve kesme taş temel üzerine ahşap hatıl arası kerpiç kırma çatılı, geniş saçaklı ve çinko kaplı küçük bir minare ile ahşap tavanlı, harim kısmı alçı şebekeli pencerelerden oluşuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.