ABB'den Türkiye ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 20.02.2024 - 10:50, Güncelleme: 20.02.2024 - 10:50
 

ABB'den Türkiye ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kültür ve sanat etkinlikleriyle Başkentlileri bir araya getirmeye devam ediyor.
Gençlik Parkı Büyük Sahne’de düzenlenen “4. Kadın Oyunları Festivali”, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Atölye Kültür Sanat Organizasyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Türkiye ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olma özelliğini taşıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kadınlara verdiği destek her alanda sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yıl dördüncü kez düzenlenen 'Kadın Oyunları Festivali'ne destek vermekten heyecan duyuyoruz. Festival kapsamında dört gün boyunca birçok oyunu seyircilerle buluşturacağız” dedi. Festival, altı farklı kentte sanatseverlerle buluşacak. Ankara'nın ardından sırasıyla Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta Kadın Oyunları Festivali düzenlenecek. Festivalde kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sahnelenecek. Festival, William Shakespeare'in Macbeth eserinden uyarlanan “Şatonun Altında” adlı ödüllü oyunla başlayacak ve 20 Şubat Salı günü Fyodor Dostoyevski'nin eserinden uyarlanan “Uysal Kadın”la devam edecek. Festivalin son iki gününde ise Jülide Kural’ın kaleme aldığı ve yönettiği “Ben Rosa Luxemburg” ile Ayça Güçlüyeten’in yazdığı, Emre Saka'nın yönettiği “Disko Topu” oyunları seyirciyle buluşacak. Her gün saat 20.00'de bir oyunun sahneleneceği festivalde program şu şekilde: 20 Şubat 2024: Uysal Kadın 21 Şubat 2024: Ben Rosa Luxemburg 22 Şubat 2024: Disko Topu
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kültür ve sanat etkinlikleriyle Başkentlileri bir araya getirmeye devam ediyor.

Gençlik Parkı Büyük Sahne’de düzenlenen “4. Kadın Oyunları Festivali”, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Atölye Kültür Sanat Organizasyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Türkiye ve Avrupa'nın tek kadın temalı tiyatro festivali olma özelliğini taşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kadınlara verdiği destek her alanda sürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, bu yıl dördüncü kez düzenlenen 'Kadın Oyunları Festivali'ne destek vermekten heyecan duyuyoruz. Festival kapsamında dört gün boyunca birçok oyunu seyircilerle buluşturacağız” dedi.

Festival, altı farklı kentte sanatseverlerle buluşacak. Ankara'nın ardından sırasıyla Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta Kadın Oyunları Festivali düzenlenecek. Festivalde kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sahnelenecek.

Festival, William Shakespeare'in Macbeth eserinden uyarlanan “Şatonun Altında” adlı ödüllü oyunla başlayacak ve 20 Şubat Salı günü Fyodor Dostoyevski'nin eserinden uyarlanan “Uysal Kadın”la devam edecek. Festivalin son iki gününde ise Jülide Kural’ın kaleme aldığı ve yönettiği “Ben Rosa Luxemburg” ile Ayça Güçlüyeten’in yazdığı, Emre Saka'nın yönettiği “Disko Topu” oyunları seyirciyle buluşacak.

Her gün saat 20.00'de bir oyunun sahneleneceği festivalde program şu şekilde:

  • 20 Şubat 2024: Uysal Kadın
  • 21 Şubat 2024: Ben Rosa Luxemburg
  • 22 Şubat 2024: Disko Topu
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.