Başkent Gençlik Meclisi'nden Türkiye'de bir ilk!

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 20.02.2024 - 10:46, Güncelleme: 20.02.2024 - 10:46
 

Başkent Gençlik Meclisi'nden Türkiye'de bir ilk!

Başkent Gençlik Meclisi, gençlerin yerel karar alma süreçlerine katılımını teşvik etmek amacıyla geliştirilen Yerel Diplomasi Programı çerçevesinde "Model Başkent" simülasyonunu gerçekleştirdi.
Simülasyon, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Salonu'nda düzenlendi. ABB Meclis üye sayısına dayanarak oluşturulan dört farklı hayali siyasi parti grubu, bir gün boyunca Ankara'da artan göçlerin neden olduğu sorunlara çözümler üretmek için on farklı komisyonla bir araya geldi. Ankara'nın son yıllarda iç ve dış göç almasının yol açtığı kentsel sorunları çözmeyi amaçlayan etkinlikte, 147 Gençlik Meclisi üyesi "Model Başkent" simülasyonunda buluştu. Muhafazakâr, liberal, milliyetçi ve sosyal demokratlar, Gençlik Politikaları, Toplu Ulaşım, İnsan Hakları, Kent İmar ve Estetiği, Sanat-Kültür, AB ve Dış İlişkiler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Sosyal Hizmetler, Çevre, Sağlık ve İklim ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonları altında raporlar hazırladı, kararlar aldı ve önergeler sundu. OLUŞTURULAN RAPORLARI OYLADILAR Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nu dolduran gençler, her bir komisyonda oluşturulan raporlara son şeklini vererek birlikte oyladı. Sonuç olarak ortaya çıkan on farklı rapor birleştirilecek ve tek bir rapor halinde karar alıcılara çözüm önerisi olarak sunulacak. Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, Model Başkent simülasyonuyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Başkent Gençlik Meclisi, Ankara'da gerçekleştirdiği projeler ve faaliyetlerle Türkiye'nin gençlik politikalarına yön veriyor. Gençler, 17 Şubat'ta Elvankent Aile Yaşam Merkezi'nde bir araya gelerek 10 farklı komisyonda raporlar hazırladılar. Hazırlanan raporlar, 18 Şubat'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gruplar arası görüşmeler, komisyon raporlarının değerlendirmeleri ve oylamalarla tamamlandı. Program sonucunda 'Ankara 2030 Göç Politikaları Belgesi' hazırlanacak" dedi.
Başkent Gençlik Meclisi, gençlerin yerel karar alma süreçlerine katılımını teşvik etmek amacıyla geliştirilen Yerel Diplomasi Programı çerçevesinde "Model Başkent" simülasyonunu gerçekleştirdi.

Simülasyon, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Salonu'nda düzenlendi.

ABB Meclis üye sayısına dayanarak oluşturulan dört farklı hayali siyasi parti grubu, bir gün boyunca Ankara'da artan göçlerin neden olduğu sorunlara çözümler üretmek için on farklı komisyonla bir araya geldi.

Ankara'nın son yıllarda iç ve dış göç almasının yol açtığı kentsel sorunları çözmeyi amaçlayan etkinlikte, 147 Gençlik Meclisi üyesi "Model Başkent" simülasyonunda buluştu. Muhafazakâr, liberal, milliyetçi ve sosyal demokratlar, Gençlik Politikaları, Toplu Ulaşım, İnsan Hakları, Kent İmar ve Estetiği, Sanat-Kültür, AB ve Dış İlişkiler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Sosyal Hizmetler, Çevre, Sağlık ve İklim ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonları altında raporlar hazırladı, kararlar aldı ve önergeler sundu.

OLUŞTURULAN RAPORLARI OYLADILAR

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nu dolduran gençler, her bir komisyonda oluşturulan raporlara son şeklini vererek birlikte oyladı. Sonuç olarak ortaya çıkan on farklı rapor birleştirilecek ve tek bir rapor halinde karar alıcılara çözüm önerisi olarak sunulacak.

Başkent Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer, Model Başkent simülasyonuyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Başkent Gençlik Meclisi, Ankara'da gerçekleştirdiği projeler ve faaliyetlerle Türkiye'nin gençlik politikalarına yön veriyor. Gençler, 17 Şubat'ta Elvankent Aile Yaşam Merkezi'nde bir araya gelerek 10 farklı komisyonda raporlar hazırladılar. Hazırlanan raporlar, 18 Şubat'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gruplar arası görüşmeler, komisyon raporlarının değerlendirmeleri ve oylamalarla tamamlandı. Program sonucunda 'Ankara 2030 Göç Politikaları Belgesi' hazırlanacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.