Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk kitabı için imza günü

Kültür-Sanat 22.01.2024 - 09:29, Güncelleme: 22.01.2024 - 09:29
 

Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk kitabı için imza günü

Ankara'nın zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfe çıkacağınız "Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk" kitabının tanıtım ve imza günü için geri sayım başladı!
Yazar Abdi Deniz, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te, Ankara'nın tarihi sokaklarını, İpekyolu'nun izlerini ve unutulmaz hikayeleri sizlerle paylaşmak için Atpazarı Okulu'nda olacak. Ankara, tarihi kökenleri Tunç Çağı'na kadar uzanan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan kadim bir şehirdir. Hitit Uygarlığı, Frigler, Lidyalılar, Farslar, Makedonlar, Galatlar, Romalılar, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi büyük medeniyetlerin etkisi altında kalmış ve zengin bir tarih mirasına ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda, Büyük İskender'in Doğu seferi ve Darius'un Batı seferleri gibi tarihi olaylara da tanıklık etmiştir.   ANKARA VE İPEKYOLU…   Ankara, tarihi İpekyolu'nun da önemli bir geçiş noktasıdır. Dün doğunun değerli ticaret mallarını batıya taşıyan bu yol, günümüzde kültür ve medeniyetin bir yolu olarak güncelliğini korumaktadır. Özellikle Ankara şehrinden geçen İpekyolu'nun, Atpazarı Sokağı'nın taşlı yollarından geçen kervanlarla İçkale'ye ulaştığı bilinmektedir. Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk: Ünlü yazar Abdi Deniz'in kaleminden çıkan "Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk" adlı eser, Türkiye'nin ticaret erbablığı ile bilinen Kayseri'nin Zerezek Köyü'nden başlayan bir serüveni anlatmaktadır. Yazar, bu eseriyle Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfe çıkarken, geçmişten günümüze uzanan önemli bir hikayeyi okurlarına sunmaktadır.   TANITIM VE İMZA GÜNÜ   Aynı zamanda "Atpazarı Okulu" adlı kitapların da yazarı olan Abdi Deniz, bu anlam dolu eserini ve diğer kitaplarını tanıtmak için bir etkinlik düzenliyor. "Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk" ve "Atpazarı Okulu" kitaplarının tanıtım ve imza günü, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Atpazarı Okulu'nda kitapseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.
Ankara'nın zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfe çıkacağınız "Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk" kitabının tanıtım ve imza günü için geri sayım başladı!

Yazar Abdi Deniz, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te, Ankara'nın tarihi sokaklarını, İpekyolu'nun izlerini ve unutulmaz hikayeleri sizlerle paylaşmak için Atpazarı Okulu'nda olacak.

Ankara, tarihi kökenleri Tunç Çağı'na kadar uzanan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan kadim bir şehirdir. Hitit Uygarlığı, Frigler, Lidyalılar, Farslar, Makedonlar, Galatlar, Romalılar, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi büyük medeniyetlerin etkisi altında kalmış ve zengin bir tarih mirasına ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda, Büyük İskender'in Doğu seferi ve Darius'un Batı seferleri gibi tarihi olaylara da tanıklık etmiştir.

 

ANKARA VE İPEKYOLU…

 

Ankara, tarihi İpekyolu'nun da önemli bir geçiş noktasıdır. Dün doğunun değerli ticaret mallarını batıya taşıyan bu yol, günümüzde kültür ve medeniyetin bir yolu olarak güncelliğini korumaktadır. Özellikle Ankara şehrinden geçen İpekyolu'nun, Atpazarı Sokağı'nın taşlı yollarından geçen kervanlarla İçkale'ye ulaştığı bilinmektedir.

Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk: Ünlü yazar Abdi Deniz'in kaleminden çıkan "Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk" adlı eser, Türkiye'nin ticaret erbablığı ile bilinen Kayseri'nin Zerezek Köyü'nden başlayan bir serüveni anlatmaktadır. Yazar, bu eseriyle Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfe çıkarken, geçmişten günümüze uzanan önemli bir hikayeyi okurlarına sunmaktadır.

 

TANITIM VE İMZA GÜNÜ

 

Aynı zamanda "Atpazarı Okulu" adlı kitapların da yazarı olan Abdi Deniz, bu anlam dolu eserini ve diğer kitaplarını tanıtmak için bir etkinlik düzenliyor. "Zerezek'ten Ankara'ya: Z S'lerle Yolculuk" ve "Atpazarı Okulu" kitaplarının tanıtım ve imza günü, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü saat 14.00'te Atpazarı Okulu'nda kitapseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.