Yenimahalle'de "Ben Türkan Saylan" ayakta alkışlandı

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 07.03.2024 - 12:43, Güncelleme: 07.03.2024 - 12:43
 

Yenimahalle'de "Ben Türkan Saylan" ayakta alkışlandı

Yenimahalle Belediyesi, tiyatro festivali çerçevesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel bir tiyatro gösterisi düzenledi. Sahnelenen "Ben Türkan Saylan" oyunu alkış aldı...
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu, hekim ve yazar Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşam öyküsünü anlatan "Ben Türkan Saylan" adlı oyun, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu'nda seyirciyle buluştu. Levent Üzümcü Tiyatrosu'nun üstlendiği, Cengiz Toraman tarafından yazılan ve yönetilen oyun, oyuncu Şenay Gürler'in etkileyici performansıyla sahnelendi. Türkan Saylan'ın hayatından kesitlerin sunulduğu oyunda, ÇYDD ve Kardelen Projesi aracılığıyla binlerce kız çocuğunun eğitim ve meslek sahibi olmasına katkı sağlayan çalışmaları etkileyici bir dille aktarıldı. Oyunda, Saylan'ın çocukluk, gençlik, öğrencilik yılları, deri hastalıkları uzmanı olması, ÇYDD'nin kuruluşu için verdiği mücadele ve hastalık dönemi gibi konular 6 bölümde ele alındı. Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel, Yetkin Dikinciler ve Revna Sarıkoç gibi tanınmış isimler, dış ses olarak oyuna katkı sağladılar. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile birlikte oyunu izledi. Başkan Yaşar, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak düzenlediğimiz etkinlikte, Türkiye'nin önemli Cumhuriyet kadınlarından biri olan Türkan Saylan'ın hayatını anlatan bir oyunu sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu oyun, sıtma ve verem gibi hastalıkların yaygın olduğu dönemde halkıyla birlikte mücadele eden bir hekimin ve kadınların eğitim alması ve her alanda söz sahibi olması için çaba gösteren bir Cumhuriyet aydınının hikayesidir" dedi.
Yenimahalle Belediyesi, tiyatro festivali çerçevesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel bir tiyatro gösterisi düzenledi. Sahnelenen "Ben Türkan Saylan" oyunu alkış aldı...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu, hekim ve yazar Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yaşam öyküsünü anlatan "Ben Türkan Saylan" adlı oyun, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu'nda seyirciyle buluştu.

Levent Üzümcü Tiyatrosu'nun üstlendiği, Cengiz Toraman tarafından yazılan ve yönetilen oyun, oyuncu Şenay Gürler'in etkileyici performansıyla sahnelendi. Türkan Saylan'ın hayatından kesitlerin sunulduğu oyunda, ÇYDD ve Kardelen Projesi aracılığıyla binlerce kız çocuğunun eğitim ve meslek sahibi olmasına katkı sağlayan çalışmaları etkileyici bir dille aktarıldı.

Oyunda, Saylan'ın çocukluk, gençlik, öğrencilik yılları, deri hastalıkları uzmanı olması, ÇYDD'nin kuruluşu için verdiği mücadele ve hastalık dönemi gibi konular 6 bölümde ele alındı. Mert Fırat, Berna Laçin, Levent Üzümcü, Uğur Dündar, Ayşe Yüksel, Yetkin Dikinciler ve Revna Sarıkoç gibi tanınmış isimler, dış ses olarak oyuna katkı sağladılar.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile birlikte oyunu izledi. Başkan Yaşar, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel olarak düzenlediğimiz etkinlikte, Türkiye'nin önemli Cumhuriyet kadınlarından biri olan Türkan Saylan'ın hayatını anlatan bir oyunu sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu oyun, sıtma ve verem gibi hastalıkların yaygın olduğu dönemde halkıyla birlikte mücadele eden bir hekimin ve kadınların eğitim alması ve her alanda söz sahibi olması için çaba gösteren bir Cumhuriyet aydınının hikayesidir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.