İzzet Sarı
Köşe Yazarı
İzzet Sarı
 

Yeni dönemde yeni vali ve yeni vekiller…

Bir telefon çaldı… Karşı taraftaki isim uzun yıllardır görmediğim bir meslektaşımdı… Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Ahmet Küçükcicibıyık. Hal hatır sorduktan sonra “İzzet kardeşim bizim Karaman’da uzun yıllar Vali Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Meftun Dallı size vali olarak atandı. Biz kendisinden çok razı olduk. Allah kendisinden razı olsun. Çok iyi bir insandır, güler yüzlü ve halk adamıdır. Ayrıca vatansever bir insandır. Valimize iyi bakın. Meftun bey size emanet.” dedi. Arkasından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Cemal Kaplan aradı ve sanki sözleşmiş gibi aynı yönde mesajlar verdi: “İzzet başkanım Meftun bey çok düzgün birisi, çalışkan ve vatansever biridir. Çok şanslısınız. Valimize iyi bakın.” Valimizin atandığı ilk günden beri bu tür telefonların ardı arkası kesilmedi. Sayın valimizin iyi bir bürokrat, iyi bir insan olduğu kesindi. Evet bizde bu referansların ardından Kastamonu  Gazeteciler Derneği olarak yeni görevine başlayan Valimiz Sayın Meftun Dallı’yı ziyaret ederek dinimiz ve töremiz gereği  hem  hoş geldiniz deme fırsatı hem de tanışma imkanı bulduk. Yozgat, Karaman, Kocaeli ve Maltepe’deki ortak dostlarımızın dediği gibi valimizin güler yüzlü, insancıl ve halk adamı ve de vatansever bir insan olduğunu daha ilk sohbetimizde anladık. Vali Meftun Dallı, Kastamonu’ya hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşuyordu. Vakit kaybetmek istemiyordu ama gelen-giden de eksik olmuyordu. Konuklarını mesaiden sonra gecenin bir vaktine kadar ağırlıyor onları tanımaya çalışıyordu. Mesai saatini tanışma sohbetleriyle harcamak istemiyordu. Kısa zamanda ilçeleri dolaşıp, kaymakamlardan brifing almak istiyordu. Evet, yeni valimiz hemen Taşköprü ilçemizin komşusu Boyabat ilçemizdendi… Yani bölgemizin insanı, sorunlarımızı biliyor… Dahası bazen sohbet esnasında Kastamonu şivesi bile konuşuyordu. Ben inanıyorumki, kısa sürede tanışma ve alışma dönemini geride bırakarak yıllardır çözülemeyen atıl yatırımların üzerine gidecek ve görev süresince güzel hizmetlere imza atacağına canı gönülden inanıyorum. Tabi ki yıllardır çözülemeyen sorunlar kısa sürede nasıl çözülecek bununda imkansız olduğunu biliyorum ama en azından umudumu hala koruyorum. 14 Mayıs’ta milletvekili seçilen Sayın Halil Uluay ve Serap Ekmekçi, ödenek konusunda Ankara’da çalışırsa (!) Sayın valimizin de elinin çok güçlü olacağı kaçınılmaz olacaktır. Memlekete hizmet sadece Valimizin iyi bir insan olmasıyla maalesef olmuyor. Valilik makamı sadece üçlü sacayağının bir ayağı… Şayet milletvekillerimiz Sayın Halil Uluay ve Sayın Serap Ekmekçi Ankara’da çok çalışırsa ki öyle umuyorum. sacayağının ikinci ayağı da tamamlanmış olur. Peki, sacayağının üçüncü ayağını oluşturan kurumlardaki yerel bürokrat, kaymakamlar, belediye başkanları il ve ilçe başkanları ne yapacak? Eee onları da bizler itekleyeceğiz gayrı…   GÜNÜN SÖZÜ: “En iyi vatansever, işini en iyi yapan kişidir…” (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2023 - Pazar

Yeni dönemde yeni vali ve yeni vekiller…

Bir telefon çaldı…

Karşı taraftaki isim uzun yıllardır görmediğim bir meslektaşımdı…

Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Ahmet Küçükcicibıyık.

Hal hatır sorduktan sonra “İzzet kardeşim bizim Karaman’da uzun yıllar Vali Yardımcısı olarak görev yapan Sayın Meftun Dallı size vali olarak atandı. Biz kendisinden çok razı olduk. Allah kendisinden razı olsun. Çok iyi bir insandır, güler yüzlü ve halk adamıdır. Ayrıca vatansever bir insandır. Valimize iyi bakın. Meftun bey size emanet.” dedi.

Arkasından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Cemal Kaplan aradı ve sanki sözleşmiş gibi aynı yönde mesajlar verdi: “İzzet başkanım Meftun bey çok düzgün birisi, çalışkan ve vatansever biridir. Çok şanslısınız. Valimize iyi bakın.”

Valimizin atandığı ilk günden beri bu tür telefonların ardı arkası kesilmedi.

Sayın valimizin iyi bir bürokrat, iyi bir insan olduğu kesindi.

Evet bizde bu referansların ardından Kastamonu  Gazeteciler Derneği olarak yeni görevine başlayan Valimiz Sayın Meftun Dallı’yı ziyaret ederek dinimiz ve töremiz gereği  hem  hoş geldiniz deme fırsatı hem de tanışma imkanı bulduk.

Yozgat, Karaman, Kocaeli ve Maltepe’deki ortak dostlarımızın dediği gibi valimizin güler yüzlü, insancıl ve halk adamı ve de vatansever bir insan olduğunu daha ilk sohbetimizde anladık.

Vali Meftun Dallı, Kastamonu’ya hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşuyordu. Vakit kaybetmek istemiyordu ama gelen-giden de eksik olmuyordu. Konuklarını mesaiden sonra gecenin bir vaktine kadar ağırlıyor onları tanımaya çalışıyordu.

Mesai saatini tanışma sohbetleriyle harcamak istemiyordu.

Kısa zamanda ilçeleri dolaşıp, kaymakamlardan brifing almak istiyordu.

Evet, yeni valimiz hemen Taşköprü ilçemizin komşusu Boyabat ilçemizdendi… Yani bölgemizin insanı, sorunlarımızı biliyor… Dahası bazen sohbet esnasında Kastamonu şivesi bile konuşuyordu.

Ben inanıyorumki, kısa sürede tanışma ve alışma dönemini geride bırakarak yıllardır çözülemeyen atıl yatırımların üzerine gidecek ve görev süresince güzel hizmetlere imza atacağına canı gönülden inanıyorum.

Tabi ki yıllardır çözülemeyen sorunlar kısa sürede nasıl çözülecek bununda imkansız olduğunu biliyorum ama en azından umudumu hala koruyorum.

14 Mayıs’ta milletvekili seçilen Sayın Halil Uluay ve Serap Ekmekçi, ödenek konusunda Ankara’da çalışırsa (!) Sayın valimizin de elinin çok güçlü olacağı kaçınılmaz olacaktır.

Memlekete hizmet sadece Valimizin iyi bir insan olmasıyla maalesef olmuyor. Valilik makamı sadece üçlü sacayağının bir ayağı…

Şayet milletvekillerimiz Sayın Halil Uluay ve Sayın Serap Ekmekçi Ankara’da çok çalışırsa ki öyle umuyorum. sacayağının ikinci ayağı da tamamlanmış olur.

Peki, sacayağının üçüncü ayağını oluşturan kurumlardaki yerel bürokrat, kaymakamlar, belediye başkanları il ve ilçe başkanları ne yapacak?

Eee onları da bizler itekleyeceğiz gayrı…

 

GÜNÜN SÖZÜ:

“En iyi vatansever, işini en iyi yapan kişidir…”

(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.