Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Üretim, acı, ağıt, sevinç harmanı…

ANKHABER Gazetesindeki ilk yazıma ‘merhaba’ diye başlamak isterdim ama yürek kanatan maden ocağı faciası canımızı fena yaktı… Türkiye gibi ülkelerde maden kazaları sıkça oluyor ve büyük can/mal kayıplarına yol açıyor. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki felaket daha dün gibi hafızalarımızdayken bu kez Bartın’dan geldi kara haber. Madenciler, Türkiye için en çok ihtiyaç olan ‘üretim’ gereğinin kara bahtlı emekçileridir. Hayatını kaybedenlere rahmet, hayatta olanlara şans ve kolaylık dilerken ilgililere de “Bu tür faciaların yaşanmaması adına üzerinize düşeni yapın. Kazalar kader değildir, gerekli önlemleri alın, aldırın, denetleyin” diyorum… Başın Sağ olsun Türkiye… Sanayide Sanat Festivali Türkiye’nin acıya, ağıta boğulacağı gün hatta saatlerin yaklaştığından habersiz, her şeye rağmen, Başkent Ankara’nın üretenlerinin yarattığı güzellikleri yaşıyorduk. Anadolu OSB'nin ‘Sanayide Sanat Festivali’ ile ilgili hem bilgilendirme amaçlı basın toplantısına hem de Festivalin açılışına ve etkinliklere katıldım. Üretirken bile kültür/sanat değerlerinden mahrum kalmamak gerektiğini anlatan böylesine önemli ve anlamlı bir Festivale emeği, katkısı olan herkesi kutluyorum. Anadolu OSB'nin ‘Sanayide Sanat Festivali’ sıradan bir etkinlik değildir! OSB içinde açılan 4 sergiyle başlayan Festivalin açılışı için Anadolu OSB Çanakkale Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törene, iş insanları, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Yani kapsayıcıydı açılış töreni… Öneme anlam kattı… AOSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ın açılışta yaptığı konuşmada, o günün, Ankara'nın başkent olmasının 99. yıl dönümü olduğunu hatırlatması, günün önemine ayrı bir anlam kattı. Başkan’ın “Yaratıcı düşünce ile üniversitenin bilgi birikimini buluşturursak ve bunları sanayi ile harmanlayabilirsek muhakkak üretilen ürünlerin katma değerinin artacağını düşünüyoruz” sözleri; eni/sonu üretim, Ankara ve Türkiye sevdasının özeti gibiydi ama Türkiye gerçekleri düşünüldüğünde, özünde büyük bir fedakarlık ve çaba barındırıyordu. Kültür/sanatın gereği Festivalin teknik yanlarına girip ‘bilgiçlik’ taslayacak değilim! Ancak şunu söylemek hem görevim hem de sorumluluğumdur: Kültürün, sanatın güzelliklerinden mahrum birinin insani değerlerle donanması çok zordur. Sanayide Sanat Festivali bu gerçeği çarpıcı biçimde gösterdi. Yine de… Üretimin, sanatın yaratıcılığıyla kabaran sevincimizi, maden ocağından çıkan ölü bedenlerin acısı, yakınlarının yüreğinden yükselen ağıt ve ülkemizin üzerine çöreklenen hüzün bulutu bastırıyor…
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2022 - Cumartesi

Üretim, acı, ağıt, sevinç harmanı…

ANKHABER Gazetesindeki ilk yazıma ‘merhaba’ diye başlamak isterdim ama yürek kanatan maden ocağı faciası canımızı fena yaktı…

Türkiye gibi ülkelerde maden kazaları sıkça oluyor ve büyük can/mal kayıplarına yol açıyor. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’daki felaket daha dün gibi hafızalarımızdayken bu kez Bartın’dan geldi kara haber.

Madenciler, Türkiye için en çok ihtiyaç olan ‘üretim’ gereğinin kara bahtlı emekçileridir.

Hayatını kaybedenlere rahmet, hayatta olanlara şans ve kolaylık dilerken ilgililere de “Bu tür faciaların yaşanmaması adına üzerinize düşeni yapın. Kazalar kader değildir, gerekli önlemleri alın, aldırın, denetleyin” diyorum…

Başın Sağ olsun Türkiye…

Sanayide Sanat Festivali

Türkiye’nin acıya, ağıta boğulacağı gün hatta saatlerin yaklaştığından habersiz, her şeye rağmen, Başkent Ankara’nın üretenlerinin yarattığı güzellikleri yaşıyorduk.

Anadolu OSB'nin ‘Sanayide Sanat Festivali’ ile ilgili hem bilgilendirme amaçlı basın toplantısına hem de Festivalin açılışına ve etkinliklere katıldım.

Üretirken bile kültür/sanat değerlerinden mahrum kalmamak gerektiğini anlatan böylesine önemli ve anlamlı bir Festivale emeği, katkısı olan herkesi kutluyorum.

Anadolu OSB'nin ‘Sanayide Sanat Festivali’ sıradan bir etkinlik değildir!

OSB içinde açılan 4 sergiyle başlayan Festivalin açılışı için Anadolu OSB Çanakkale Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törene, iş insanları, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Yani kapsayıcıydı açılış töreni…

Öneme anlam kattı…

AOSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ın açılışta yaptığı konuşmada, o günün, Ankara'nın başkent olmasının 99. yıl dönümü olduğunu hatırlatması, günün önemine ayrı bir anlam kattı.

Başkan’ın “Yaratıcı düşünce ile üniversitenin bilgi birikimini buluşturursak ve bunları sanayi ile harmanlayabilirsek muhakkak üretilen ürünlerin katma değerinin artacağını düşünüyoruz” sözleri; eni/sonu üretim, Ankara ve Türkiye sevdasının özeti gibiydi ama Türkiye gerçekleri düşünüldüğünde, özünde büyük bir fedakarlık ve çaba barındırıyordu.

Kültür/sanatın gereği

Festivalin teknik yanlarına girip ‘bilgiçlik’ taslayacak değilim! Ancak şunu söylemek hem görevim hem de sorumluluğumdur: Kültürün, sanatın güzelliklerinden mahrum birinin insani değerlerle donanması çok zordur. Sanayide Sanat Festivali bu gerçeği çarpıcı biçimde gösterdi.

Yine de…

Üretimin, sanatın yaratıcılığıyla kabaran sevincimizi, maden ocağından çıkan ölü bedenlerin acısı, yakınlarının yüreğinden yükselen ağıt ve ülkemizin üzerine çöreklenen hüzün bulutu bastırıyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.