Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Seçimler ve kabine tamam: Geçim için üretim vakti

Gergin geçen seçim sürecini 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle tamamladık. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi de açıklandı. Hem seçimler hem de kabine hayırlı olsun… İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri (İÇASİFED) Genel Başkanı olarak seçim konusuna müdahil olmaktan ne kadar kaçındıysam, seçim sonrasına ilişkin olarak yeni kabine üyelerine beklentilerimiz yönünde diyeceklerim ve önerilerim olacak.   İŞ DÜNYASI İHMAL EDİLMEMELİ   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile iş dünyasının yakın çalışma içinde olduğu Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına getirilen isimlerin yeni dönemde yatırımı, üretimi daha da önceleyen, koruyup kollayan bir tutum sergilemesi gerekiyor.   TÜRKONFED İLE HEDEF BİRLİĞİ   Bünyesinde bulunduğumuz TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in vurguladığı gibi, “Türkiye'nin ana gündeminin ekonomi olduğu bu dönemde, ulusal ve uluslararası alanda iktisat bilimi kurallarını takip eden saygın ve deneyimli isimlerin kabinede yer alması” beklentilerimiz yönünde umudumuzu arttırıyor. Bu kapsamda, “Ülkemizin kalkınma yolculuğunda ekonomiden demokrasiye, eğitimden gençliğe, kadından çevreye devlet bürokrasisini bilen bakanlarımızın görevlerini, ülkemizin birliği, refahı, huzuru ve barışı için kullanacaklarına inanıyoruz.” Türkiye'nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan çatı kuruluşumuzun misyonundaki, “Hayallerimizdeki Türkiye'yi ve umudu inşa etmek için hepimize önemli görevler düşüyor.” mottosundan hareketle, kamu-özel sektör-sivil toplum iş birliğinin bir parçası olarak birlikte çalışma ve çözüm üretme sürecinde üzerimize düşeni yapacağız…   YATIRIM, ÜRETİM, BİLİM, TEKNOLOJİ   Yeni kabine için ortaya konan, “Türkiye Yüzyılı” hedefine ulaşmak için bu söylemin içini dolduracak eylemler gerekiyor. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılının girişimle, yatırımla, üretimle, bilim ve teknoloji ile yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yeni kabineden özel sektörün beklentilerinin de ötesinde, ülkemize yeni vizyon ve marka değerleri kazandıracak proje ve uygulamalar bekliyoruz…   MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETİLMELİDİR   Beş yıl gibi uzun bir süre görev yapacak olan yeni kabineyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi, milletten hiçbir mazerete sığınamayacak kadar büyük bir yetki almıştır. Bunun gerekleri yerine getirilmelidir… OSB’leri, üniversiteleri, teknokentleri ile diğer alt ve üst yapı potansiyeliyle Başkent Ankara olmak üzere, tüm kentlerimiz cumhuriyetimizi taçlandırmak için hazırdır. Yeter ki buna uygun politikalar, projeler geliştirilsin.
Ekleme Tarihi: 07 Haziran 2023 - Çarşamba

Seçimler ve kabine tamam: Geçim için üretim vakti

Gergin geçen seçim sürecini 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle tamamladık. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi de açıklandı. Hem seçimler hem de kabine hayırlı olsun…

İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri (İÇASİFED) Genel Başkanı olarak seçim konusuna müdahil olmaktan ne kadar kaçındıysam, seçim sonrasına ilişkin olarak yeni kabine üyelerine beklentilerimiz yönünde diyeceklerim ve önerilerim olacak.

 

İŞ DÜNYASI İHMAL EDİLMEMELİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile iş dünyasının yakın çalışma içinde olduğu Ticaret, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarına getirilen isimlerin yeni dönemde yatırımı, üretimi daha da önceleyen, koruyup kollayan bir tutum sergilemesi gerekiyor.

 

TÜRKONFED İLE HEDEF BİRLİĞİ

 

Bünyesinde bulunduğumuz TÜRKONFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in vurguladığı gibi, “Türkiye'nin ana gündeminin ekonomi olduğu bu dönemde, ulusal ve uluslararası alanda iktisat bilimi kurallarını takip eden saygın ve deneyimli isimlerin kabinede yer alması” beklentilerimiz yönünde umudumuzu arttırıyor.

Bu kapsamda, “Ülkemizin kalkınma yolculuğunda ekonomiden demokrasiye, eğitimden gençliğe, kadından çevreye devlet bürokrasisini bilen bakanlarımızın görevlerini, ülkemizin birliği, refahı, huzuru ve barışı için kullanacaklarına inanıyoruz.”

Türkiye'nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan çatı kuruluşumuzun misyonundaki, “Hayallerimizdeki Türkiye'yi ve umudu inşa etmek için hepimize önemli görevler düşüyor.” mottosundan hareketle, kamu-özel sektör-sivil toplum iş birliğinin bir parçası olarak birlikte çalışma ve çözüm üretme sürecinde üzerimize düşeni yapacağız…

 

YATIRIM, ÜRETİM, BİLİM, TEKNOLOJİ

 

Yeni kabine için ortaya konan, “Türkiye Yüzyılı” hedefine ulaşmak için bu söylemin içini dolduracak eylemler gerekiyor.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılının girişimle, yatırımla, üretimle, bilim ve teknoloji ile yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Yeni kabineden özel sektörün beklentilerinin de ötesinde, ülkemize yeni vizyon ve marka değerleri kazandıracak proje ve uygulamalar bekliyoruz…

 

MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETİLMELİDİR

 

Beş yıl gibi uzun bir süre görev yapacak olan yeni kabineyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi, milletten hiçbir mazerete sığınamayacak kadar büyük bir yetki almıştır.

Bunun gerekleri yerine getirilmelidir…

OSB’leri, üniversiteleri, teknokentleri ile diğer alt ve üst yapı potansiyeliyle Başkent Ankara olmak üzere, tüm kentlerimiz cumhuriyetimizi taçlandırmak için hazırdır. Yeter ki buna uygun politikalar, projeler geliştirilsin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.