Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Cumhuriyet, üretim, tüketim...

Ahmet KURT (İÇASİFED Genel Başkanı) Geçtiğimiz hafta Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladık. Cumhuriyet, çok zor koşullarda kazanılan zaferlerin bir ödülüdür ve bunu bilen bizler için çok değerlidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığım mesajdaki şu ifadeleri hatırlatarak, konunun üretim / tüketim yanına gelmek istiyorum. Demiştim ki: En büyük kazanımdır “Bağımsızlığı için canla başla mücadele eden Türk halkı, her türlü imkansızlığa rağmen destansı bir mücadele ile Cumhuriyete kavuşmuştur. Bu Türk Milletinin en büyük kazanımıdır. Cumhuriyeti koruyup kollamak hepimizin görevidir. Cumhuriyete dil uzatmak ise verilen kutsal mücadeleye ihanettir. Türkiye’nin üreten insanlarını bünyesinde barındıran dernekleri çatısı altında buluşturan İÇASİFED camiası olarak her zaman Cumhuriyetimizin ve demokrasinin yanında olduk olmaya devam edeceğiz.” İlham kaynağımızdır… Evet, Cumhuriyet çalışma, üretme ve tüketme kabiliyetimizi artıran ana unsurdur. Duygu, düşünce dünyamızın ilham kaynağıdır. Bu bakımdan şunu rahatlıkla söyleyebilirim: -Cumhuriyet üretimdir, tüketimdir! Birbiriyle bağlantılı… Üretemeyen hiçbir ekonomi ayakta duramayacağı için, cumhuriyetimizi korumanın en kestirme yolu her alanda üretimdir ki cumhuriyet bize bunu bir görev olarak veriyor zaten… Üretim olduğu yerde tüketim yoksa üretilen her türlü mal ve hizmet yurt içine özellikle de yurtdışına satılamıyorsa o üretimin bir anlamı yoktur ve kısa sürede duvara toslar. Onun için hem üretmeyi hem pazarlamayı hem satmayı bilmek zorundayız. Tüketirken de (bugünkü şartlarda çok zor ama) ‘birikim’ yapmayı göz ardı etmemeliyiz. Emperyalizme karşı… Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı yürütülen ‘kutsal isyan’ bayrağı, bugün, emperyalizmin sömürü çarkına kapılmamak için üretim konusunda da yükseltilmelidir… Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve nice 100. yıllarda büyüyen ve güçlenen Türkiye istiyorsak; genç nesillerin dünyanın geleceğinde söz sahibi olmasını istiyorsak Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeli, onu üretimle ve bilinçli tüketimle taçlandırmalıyız. Teknoloji ihmale gelmez Türkiye, bugün sahip olduğu kaynakları, genç nüfusu ve dinamizmi ile bunu rahatlıkla başaracak potansiyele sahiptir. Genç nüfusa vurgu yapılanca konunun ‘teknoloji’ kısmını da ihmal etmemek gerekiyor. Sonraki yazımızda da buna değinelim…
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2022 - Perşembe

Cumhuriyet, üretim, tüketim...

Ahmet KURT

(İÇASİFED Genel Başkanı)

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladık. Cumhuriyet, çok zor koşullarda kazanılan zaferlerin bir ödülüdür ve bunu bilen bizler için çok değerlidir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığım mesajdaki şu ifadeleri hatırlatarak, konunun üretim / tüketim yanına gelmek istiyorum. Demiştim ki:

En büyük kazanımdır

“Bağımsızlığı için canla başla mücadele eden Türk halkı, her türlü imkansızlığa rağmen destansı bir mücadele ile Cumhuriyete kavuşmuştur. Bu Türk Milletinin en büyük kazanımıdır.

Cumhuriyeti koruyup kollamak hepimizin görevidir. Cumhuriyete dil uzatmak ise verilen kutsal mücadeleye ihanettir.

Türkiye’nin üreten insanlarını bünyesinde barındıran dernekleri çatısı altında buluşturan İÇASİFED camiası olarak her zaman Cumhuriyetimizin ve demokrasinin yanında olduk olmaya devam edeceğiz.”

İlham kaynağımızdır…

Evet, Cumhuriyet çalışma, üretme ve tüketme kabiliyetimizi artıran ana unsurdur. Duygu, düşünce dünyamızın ilham kaynağıdır.

Bu bakımdan şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

-Cumhuriyet üretimdir, tüketimdir!

Birbiriyle bağlantılı…

Üretemeyen hiçbir ekonomi ayakta duramayacağı için, cumhuriyetimizi korumanın en kestirme yolu her alanda üretimdir ki cumhuriyet bize bunu bir görev olarak veriyor zaten…

Üretim olduğu yerde tüketim yoksa üretilen her türlü mal ve hizmet yurt içine özellikle de yurtdışına satılamıyorsa o üretimin bir anlamı yoktur ve kısa sürede duvara toslar.

Onun için hem üretmeyi hem pazarlamayı hem satmayı bilmek zorundayız.

Tüketirken de (bugünkü şartlarda çok zor ama) ‘birikim’ yapmayı göz ardı etmemeliyiz.

Emperyalizme karşı…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı yürütülen ‘kutsal isyan’ bayrağı, bugün, emperyalizmin sömürü çarkına kapılmamak için üretim konusunda da yükseltilmelidir…

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve nice 100. yıllarda büyüyen ve güçlenen Türkiye istiyorsak; genç nesillerin dünyanın geleceğinde söz sahibi olmasını istiyorsak Cumhuriyetimizin kıymetini bilmeli, onu üretimle ve bilinçli tüketimle taçlandırmalıyız.

Teknoloji ihmale gelmez

Türkiye, bugün sahip olduğu kaynakları, genç nüfusu ve dinamizmi ile bunu rahatlıkla başaracak potansiyele sahiptir.

Genç nüfusa vurgu yapılanca konunun ‘teknoloji’ kısmını da ihmal etmemek gerekiyor. Sonraki yazımızda da buna değinelim…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.