Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Ankara ve Türkiye için: EŞİT bölüşüm, üçüz dönüşüm

Yazıma bu yıl uygulanacak olan asgari ücretin emekçilerim ve iş insanlarımız için hayırlı olmasını dileyerek başlamak istiyorum. Bugün değinmek isteğim ‘dönüşüm’ konusu geleceğimizi doğrudan ilgilendiriyor. Sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin en önemli görevlerinden biri de yol göstermek olmalı. Yaşadığı ülkenin sorunlarına duyarlı olmak, güzelliklerine sahip çıkmak; bunu yaparken sadece toplumun menfaatini düşünmek o görevin layıkıyla yerine getirilmesini sağlar.   TÜRKONFED VE İÇASİFED İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) ailesi olarak, üzerimize düşen üretim görevini yerine getirirken ülkemizin sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Bünyesinde yer aldığımız, Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) aracılığıyla da yerine getiriyoruz bu görevimizi. Geçen haftaki “Hayalimizdeki Türkiye’nin düşünde ve peşindeyiz” başlıklı yazımda kısaca değindiğim, 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi için, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye temasıyla düzenlenen zirvede önemli mesajlar dile getirilmişti. Bir başka yazıda da bunlara değinmek istiyorum” demiştim.   SAYIN SÖNMEZ’İN SÖZLERİ Bu vesile ile TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Sönmez’in şu sözlerini bir kez daha anımsatmak istiyorum: “TÜRKONFED olarak, tüm dünya için büyük önem arz eden bu değişim döneminde, fırsatları değerlendirmenin ve potansiyelimizi kullanmanın yolunu, “Dijital-Yeşil ve Toplumsal Dönüşüm” eksenli olarak “3D” şeklinde tanımlıyoruz. Üçüz dönüşüm vizyonumuz kapsamında; dijitalleşen, yeşil dönüşüm sayesinde su ve enerji başta olmak üzere kaynak verimliliği ile hem cari açığı azaltan hem de yeni ihracat pazarlarında rekabet gücünü artıran; gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasiyi içselleştiren, eğitimden kadına, gençlikten girişimciliğe toplumun tüm katmanlarını dönüşümün odağına alan Hayalimizdeki Türkiye için çalışıyoruz.”   DÖNÜŞEMEYEN YANDI! Bu sözler, Türkiye’deki gelir dağılımında görülen bozukluğun düzelmesi, çağdaş kalkınma modellerinin iş dünyamıza uyarlanması, kaliteli ve sürdürülebilir üretim sistemlerinin oluşturulması adına çok önemli. Yeşil dönüşümünü tamamlamamış ülkelerin ürettiği hiçbir şeyin gelecekte başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde bir taliplisi olmayacaktır. Aksine, yeşili karartan her ülke büyük cezalar ödemek zorunda kalacaktır. Bu bakımdan TÜRKONFED öncülüğünde dile getirilen ve yürütülen, İÇASİFED olarak tam destek verdiğimiz söylemler ve öneriler geleceğimiz açısından hayati önem taşımaktadır. Gelir dağılımından insanca bir yaşam sürebilecek miktarda pay alamayanlar için de çok önemlidir bu dönüşümler.   KONU ÇOK YÖNLÜ… Konu, pek çok açıdan ele alınmaya değer özellikler taşıyor. Belki başka makalelerde o hususlara da değiniriz. Yazıya noktayı geçen haftaki yazımın başlığıyla koymak istiyorum: Hayalimizdeki Türkiye’nin düşünde ve peşindeyiz.
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2022 - Çarşamba

Ankara ve Türkiye için: EŞİT bölüşüm, üçüz dönüşüm

Yazıma bu yıl uygulanacak olan asgari ücretin emekçilerim ve iş insanlarımız için hayırlı olmasını dileyerek başlamak istiyorum.

Bugün değinmek isteğim ‘dönüşüm’ konusu geleceğimizi doğrudan ilgilendiriyor.

Sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin en önemli görevlerinden biri de yol göstermek olmalı. Yaşadığı ülkenin sorunlarına duyarlı olmak, güzelliklerine sahip çıkmak; bunu yaparken sadece toplumun menfaatini düşünmek o görevin layıkıyla yerine getirilmesini sağlar.

 

TÜRKONFED VE İÇASİFED

İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) ailesi olarak, üzerimize düşen üretim görevini yerine getirirken ülkemizin sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz.

Bünyesinde yer aldığımız, Türkiye’nin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) aracılığıyla da yerine getiriyoruz bu görevimizi.

Geçen haftaki “Hayalimizdeki Türkiye’nin düşünde ve peşindeyiz” başlıklı yazımda kısaca değindiğim, 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi için, “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye temasıyla düzenlenen zirvede önemli mesajlar dile getirilmişti. Bir başka yazıda da bunlara değinmek istiyorum” demiştim.

 

SAYIN SÖNMEZ’İN SÖZLERİ

Bu vesile ile TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Sönmez’in şu sözlerini bir kez daha anımsatmak istiyorum:

“TÜRKONFED olarak, tüm dünya için büyük önem arz eden bu değişim döneminde, fırsatları değerlendirmenin ve potansiyelimizi kullanmanın yolunu, “Dijital-Yeşil ve Toplumsal Dönüşüm” eksenli olarak “3D” şeklinde tanımlıyoruz. Üçüz dönüşüm vizyonumuz kapsamında; dijitalleşen, yeşil dönüşüm sayesinde su ve enerji başta olmak üzere kaynak verimliliği ile hem cari açığı azaltan hem de yeni ihracat pazarlarında rekabet gücünü artıran; gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasiyi içselleştiren, eğitimden kadına, gençlikten girişimciliğe toplumun tüm katmanlarını dönüşümün odağına alan Hayalimizdeki Türkiye için çalışıyoruz.”

 

DÖNÜŞEMEYEN YANDI!

Bu sözler, Türkiye’deki gelir dağılımında görülen bozukluğun düzelmesi, çağdaş kalkınma modellerinin iş dünyamıza uyarlanması, kaliteli ve sürdürülebilir üretim sistemlerinin oluşturulması adına çok önemli.

Yeşil dönüşümünü tamamlamamış ülkelerin ürettiği hiçbir şeyin gelecekte başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde bir taliplisi olmayacaktır. Aksine, yeşili karartan her ülke büyük cezalar ödemek zorunda kalacaktır. Bu bakımdan TÜRKONFED öncülüğünde dile getirilen ve yürütülen, İÇASİFED olarak tam destek verdiğimiz söylemler ve öneriler geleceğimiz açısından hayati önem taşımaktadır.

Gelir dağılımından insanca bir yaşam sürebilecek miktarda pay alamayanlar için de çok önemlidir bu dönüşümler.

 

KONU ÇOK YÖNLÜ…

Konu, pek çok açıdan ele alınmaya değer özellikler taşıyor. Belki başka makalelerde o hususlara da değiniriz.

Yazıya noktayı geçen haftaki yazımın başlığıyla koymak istiyorum: Hayalimizdeki Türkiye’nin düşünde ve peşindeyiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.