Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Yazılarım ve yazacaklarım: Teknoloji, üretim…

Ahmet KURT (İÇASİFED Genel Başkanı)   Yazılarımda en çok önemsediğim ve öne çıkardığım iki konu var; biri teknoloji diğeri de ondan bir o kadar önemli olan üretim. İkisinden biri aksamaya başlarsa ekonominin sağlığı bozulur!   İki köşe yazım ve…   Belki de bu bilinçaltı ile ANKHABER’deki 26 Ekim 2022 tarihli ilk köşe yazımın başlığını, “Bir dünya kenti olarak: Üreten Ankara” olarak atmıştım. O yazının sonlarına doğru, “…büyük bir potansiyele sahip olan Ankara; sanayi, ticaret, bilim, turizm, tarım ve lojistik merkezi konumuna ulaştı.” demiştim. 4 Ocak 2023 tarihli yazımın başlığı ise şöyleydi: “Bir Ankara ve Türkiye gerçeği daha: Teknolojinin Başkentiyiz!”   Bunların bir anlamı var   Sıkça vurguladığım gibi; Ankara, sadece siyasi / idari başkentlik yapmakla kalmıyor; 12 organize sanayi bölgesi ile gerçekleştirdiği ürünleri Türkiye ve dünyanın her yanına satıyor. 10 teknokent, 112 AR-GE ve 42 tasarım merkezinin yanında 22 üniversitesi ile de bilim ve teknoloji üreterek ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyor. Bir cümlenin içine sığdırmaya çalıştığım tüm bu alanları alt alta yazıp topladığımızda karşımıza tam bir ‘Slikon vadisi’ çıkıyor!   Bilim ile besleniyoruz   Birbirlerine sınır komşusu olan ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe gibi dünya çapında şöhrete sahip üniversitelerin varlığını bilmek ve görmek Başkente olan inancımızı daha da arttırıyor. İÇASİFED üyesi derneklerimizin bünyesindeki iş insanlarının fabrika, işletme gibi tesislerinin yer aldığı organize sanayi bölgeleri bilim ile beslenerek daha da güçleniyor. Teknokentler ise hepsinin ihtiyaç duyduğu ‘parlak beyinlerin’ ortaya çıkması ve yeteneklerini göstermeleri bakımından çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.   Hepsinin harmanı…   Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’yı dolaşırken göze çarpan sanayi kuruluşları, fabrika inşaatları, kamu ve özel kuruluşların devasa binaları, hatta kafeler, alışveriş merkezileri, bankalar, finans kurumları… üretenleri olduğu kadar tüketenleri de umutlandırıyor. Çünkü aydınlık bir Türkiye hepsinin harmanından oluşacaktır. Haftaya bu konuyu her alanda üreten ve satan Ankara, Türkiye bağlamında farklı yanlarıyla değerlendirmeye devam edeceğim.
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2023 - Salı

Yazılarım ve yazacaklarım: Teknoloji, üretim…

Ahmet KURT

(İÇASİFED Genel Başkanı)

 

Yazılarımda en çok önemsediğim ve öne çıkardığım iki konu var; biri teknoloji diğeri de ondan bir o kadar önemli olan üretim. İkisinden biri aksamaya başlarsa ekonominin sağlığı bozulur!

 

İki köşe yazım ve…

 

Belki de bu bilinçaltı ile ANKHABER’deki 26 Ekim 2022 tarihli ilk köşe yazımın başlığını, “Bir dünya kenti olarak: Üreten Ankara” olarak atmıştım.

O yazının sonlarına doğru, “…büyük bir potansiyele sahip olan Ankara; sanayi, ticaret, bilim, turizm, tarım ve lojistik merkezi konumuna ulaştı.” demiştim.

4 Ocak 2023 tarihli yazımın başlığı ise şöyleydi: “Bir Ankara ve Türkiye gerçeği daha: Teknolojinin Başkentiyiz!”

 

Bunların bir anlamı var

 

Sıkça vurguladığım gibi; Ankara, sadece siyasi / idari başkentlik yapmakla kalmıyor; 12 organize sanayi bölgesi ile gerçekleştirdiği ürünleri Türkiye ve dünyanın her yanına satıyor. 10 teknokent, 112 AR-GE ve 42 tasarım merkezinin yanında 22 üniversitesi ile de bilim ve teknoloji üreterek ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyor.

Bir cümlenin içine sığdırmaya çalıştığım tüm bu alanları alt alta yazıp topladığımızda karşımıza tam bir ‘Slikon vadisi’ çıkıyor!

 

Bilim ile besleniyoruz

 

Birbirlerine sınır komşusu olan ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe gibi dünya çapında şöhrete sahip üniversitelerin varlığını bilmek ve görmek Başkente olan inancımızı daha da arttırıyor.

İÇASİFED üyesi derneklerimizin bünyesindeki iş insanlarının fabrika, işletme gibi tesislerinin yer aldığı organize sanayi bölgeleri bilim ile beslenerek daha da güçleniyor.

Teknokentler ise hepsinin ihtiyaç duyduğu ‘parlak beyinlerin’ ortaya çıkması ve yeteneklerini göstermeleri bakımından çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.

 

Hepsinin harmanı…

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’yı dolaşırken göze çarpan sanayi kuruluşları, fabrika inşaatları, kamu ve özel kuruluşların devasa binaları, hatta kafeler, alışveriş merkezileri, bankalar, finans kurumları… üretenleri olduğu kadar tüketenleri de umutlandırıyor.

Çünkü aydınlık bir Türkiye hepsinin harmanından oluşacaktır.

Haftaya bu konuyu her alanda üreten ve satan Ankara, Türkiye bağlamında farklı yanlarıyla değerlendirmeye devam edeceğim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.