Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Unutulmamalı: Ankara sanayi ve ticaret kenti

Örgütlü toplumun önemine inanan biri olarak, mesleki örgütlerin ya içinde yer almaya ya da destekçisi olmaya çalışırım. OSİAD Başkanlığı yapmış olmam, AOSB Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor olmam ve halen İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanlığını yapıyor olmam bu duygu ve düşüncemin hayata geçmiş halidir. Bir sanayici olarak, virüs salgının ardından başlayan yeni süreçte, 2022 yılının hemen başında, Ankara ve Türkiye adına hepimizi sevindiren şu haberi okumuştuk: -Başkentli ihracatçıların ocakta yaptığı dış satım, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 artışla 717,6 milyon dolara yükselirken, ihracatta en iyi ocak rakamına ulaşıldı. Ankaralı sanayicilerin, ticaret erbabının yaşattığı bu güzelliklerin katlanarak sürmesini diliyorum… ASO ve ATO seçimleri Sözü getirmek istediğim asıl konu; yukarıdaki dileğimin gerçekleşmesine vesile olmasını beklediğim Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) gibi Başkent ve Türkiye ekonomisinin çok önemli firmalarını bağrında barındıran meslek örgütlerinin seçimlerini tamamlamış olmalarıdır. Öncelikle Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası seçimlerinin sevgi/saygı ortamında tamamlanmasını sağlayanların ve uğraş sarf eden herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Seçilen seçilemeyen herkesi bu güzelliğin içinde yer aldıkları için kutluyor başarı diliyorum. Beklentilerimiz var… Yeni dönemden beklentilerimiz var elbette… Ankara sanayisinin ve iş dünyasının mensubu olarak, yeni görev alacak ASO ve ATO yönetimlerinden üretime endeksli bir anlayışla hareket etmelerini bekliyoruz. Ayrıca, sanayicinin ve ticaret erbabının durumunu etkileyen piyasa verilerini en azından aylık istatistiki bilgiler şeklinde paylaşmalarını bekliyoruz. Köprü olmaları önemli Şunu da özellikle belirtmek ve vurgulamak istiyorum: Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası bir noterlik makamı değildir. Ankara sanayicisi olarak beklentimiz; Başkent sanayisinin gelişmesine katkı sağlayacak tüm konularda merkezi yönetim ile bakanlıklar ile sanayici arasında iyi bir köprü olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Başkent Ankara’nın tüm üretenleri adına özellikle de İÇASİFED ailesi adına ASO ve ATO’nun yeni yöneticilerine bir kez daha başarı diliyorum.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2022 - Çarşamba

Unutulmamalı: Ankara sanayi ve ticaret kenti

Örgütlü toplumun önemine inanan biri olarak, mesleki örgütlerin ya içinde yer almaya ya da destekçisi olmaya çalışırım.

OSİAD Başkanlığı yapmış olmam, AOSB Yönetim Kurulu Üyeliği yapıyor olmam ve halen İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanlığını yapıyor olmam bu duygu ve düşüncemin hayata geçmiş halidir.

Bir sanayici olarak, virüs salgının ardından başlayan yeni süreçte, 2022 yılının hemen başında, Ankara ve Türkiye adına hepimizi sevindiren şu haberi okumuştuk:

-Başkentli ihracatçıların ocakta yaptığı dış satım, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,5 artışla 717,6 milyon dolara yükselirken, ihracatta en iyi ocak rakamına ulaşıldı.

Ankaralı sanayicilerin, ticaret erbabının yaşattığı bu güzelliklerin katlanarak sürmesini diliyorum…

ASO ve ATO seçimleri

Sözü getirmek istediğim asıl konu; yukarıdaki dileğimin gerçekleşmesine vesile olmasını beklediğim Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) gibi Başkent ve Türkiye ekonomisinin çok önemli firmalarını bağrında barındıran meslek örgütlerinin seçimlerini tamamlamış olmalarıdır.

Öncelikle Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası seçimlerinin sevgi/saygı ortamında tamamlanmasını sağlayanların ve uğraş sarf eden herkesin emeğine, yüreğine sağlık.

Seçilen seçilemeyen herkesi bu güzelliğin içinde yer aldıkları için kutluyor başarı diliyorum.

Beklentilerimiz var…

Yeni dönemden beklentilerimiz var elbette…

Ankara sanayisinin ve iş dünyasının mensubu olarak, yeni görev alacak ASO ve ATO yönetimlerinden üretime endeksli bir anlayışla hareket etmelerini bekliyoruz.

Ayrıca, sanayicinin ve ticaret erbabının durumunu etkileyen piyasa verilerini en azından aylık istatistiki bilgiler şeklinde paylaşmalarını bekliyoruz.

Köprü olmaları önemli

Şunu da özellikle belirtmek ve vurgulamak istiyorum: Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası bir noterlik makamı değildir.

Ankara sanayicisi olarak beklentimiz; Başkent sanayisinin gelişmesine katkı sağlayacak tüm konularda merkezi yönetim ile bakanlıklar ile sanayici arasında iyi bir köprü olmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başkent Ankara’nın tüm üretenleri adına özellikle de İÇASİFED ailesi adına ASO ve ATO’nun yeni yöneticilerine bir kez daha başarı diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.