Ahmet Kurt
Köşe Yazarı
Ahmet Kurt
 

Hayalimizdeki Türkiye’nin düşünde ve peşindeyiz

İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı olarak görevim güzel ülkemizin güzel insanlarına daha kalkınmış ve aydınlık bir Türkiye için üretimin peşinde olmaksa; bir başka görevim de ‘Adalet’ zemini üzerinde yükselen çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti düşünde olmak ve bunun gereklerini yerine getirmektir. Aslında bu, hepimiz için bir vatandaşlık görevidir…   SÖNMEZ’İN SÖYLEMLERİ   Çatısı altındaki 30 federasyon ve 300'den fazla dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket bulunan ve içinde İÇASİFED’in de olduğu; ülkemizin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), bu duygu ve düşüncelerle hareket eden en güçlü sivil toplum yapılanmalarındandır. TÜRKONFED Yönetim Kurulunun saygıdeğer Başkanı Süleyman Sönmez, bu yöndeki söylemleriyle takdir toplayan bir isimdir. Bilindiği gibi son olarak yaptığı konuşma ve paylaşımlardan birinde, “Yargının siyasallaşmasının örneklerini geçmişte çok gördük. Aynı şeyleri yeniden yaşamamalıyız” diyerek çok önemsediğimiz değerlendirmelerde bulunmuştu.   ÖNEMSEDİĞİM MESAJ…   İÇASİFED ailemizle ve kamuoyuyla şu mesajı paylaşma gereği duymuş ve mesajımda Sayın Sönmez’in ifadelerine de yer vermiştim. Şöyle: “Değerli üyelerimiz, Başkanımız Süleyman Sönmez’in ‘Gelişmiş bir ekonomi için demokrasinin vazgeçilmez unsuru hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına hepimizin, her zaman ihtiyacı var. Sosyal, laik ve demokratik hukuk devletini yeniden inşa etmiş Hayalimizdeki Türkiye’nin temeli ‘Adalet’ olacaktır!’ mesajı, hepimizin ortak dileği ve temennisidir. Bu yöndeki gelişmelere elimizden gelen desteği her zamanki gibi vermeye devam edeceğiz.”   NET VE ÖZLÜ BİR TANIM   Sayın Başkan’ın, iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerimizin ve toplumun her kesiminin altına imza atması gereken bu ifadeler, peşine ve düşüne düştüğümüz Türkiye hayalimizin en net ve özlü tanımıdır. “Refahın Her Alanda Yeşerdiği Bir Türkiye Mümkün” sloganı, ‘adalet’ ile beslendiğinde dünyanın en güzel tınısının yankılandığı bir ülkemiz olacaktır…   ÖNEMLİ BİR ZİRVE…   TÜRKONFED tarafından düzenlenen ve İÇASİFED olarak bizim de yer aldığımız 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVASİFED) desteği, Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ADSİAD) ev sahipliğinde Adana’da başarıyla gerçekleştirilmişti. “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye” temasıyla düzenlenen zirvede önemli mesajlar dile getirilmişti. Bir başka yazı da da bunlara değinmek istiyorum.
Ekleme Tarihi: 23 Aralık 2022 - Cuma

Hayalimizdeki Türkiye’nin düşünde ve peşindeyiz

İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı olarak görevim güzel ülkemizin güzel insanlarına daha kalkınmış ve aydınlık bir Türkiye için üretimin peşinde olmaksa; bir başka görevim de ‘Adalet’ zemini üzerinde yükselen çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti düşünde olmak ve bunun gereklerini yerine getirmektir.

Aslında bu, hepimiz için bir vatandaşlık görevidir…

 

SÖNMEZ’İN SÖYLEMLERİ

 

Çatısı altındaki 30 federasyon ve 300'den fazla dernek üzerinden 50 bini aşkın şirket bulunan ve içinde İÇASİFED’in de olduğu; ülkemizin gönüllülük esasıyla bir araya gelmiş en büyük bağımsız iş dünyası örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), bu duygu ve düşüncelerle hareket eden en güçlü sivil toplum yapılanmalarındandır.

TÜRKONFED Yönetim Kurulunun saygıdeğer Başkanı Süleyman Sönmez, bu yöndeki söylemleriyle takdir toplayan bir isimdir.

Bilindiği gibi son olarak yaptığı konuşma ve paylaşımlardan birinde, “Yargının siyasallaşmasının örneklerini geçmişte çok gördük. Aynı şeyleri yeniden yaşamamalıyız” diyerek çok önemsediğimiz değerlendirmelerde bulunmuştu.

 

ÖNEMSEDİĞİM MESAJ…

 

İÇASİFED ailemizle ve kamuoyuyla şu mesajı paylaşma gereği duymuş ve mesajımda Sayın Sönmez’in ifadelerine de yer vermiştim. Şöyle:

“Değerli üyelerimiz,

Başkanımız Süleyman Sönmez’in ‘Gelişmiş bir ekonomi için demokrasinin vazgeçilmez unsuru hukuk devleti ve yargı bağımsızlığına hepimizin, her zaman ihtiyacı var. Sosyal, laik ve demokratik hukuk devletini yeniden inşa etmiş Hayalimizdeki Türkiye’nin temeli ‘Adalet’ olacaktır!’ mesajı, hepimizin ortak dileği ve temennisidir. Bu yöndeki gelişmelere elimizden gelen desteği her zamanki gibi vermeye devam edeceğiz.”

 

NET VE ÖZLÜ BİR TANIM

 

Sayın Başkan’ın, iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerimizin ve toplumun her kesiminin altına imza atması gereken bu ifadeler, peşine ve düşüne düştüğümüz Türkiye hayalimizin en net ve özlü tanımıdır.

“Refahın Her Alanda Yeşerdiği Bir Türkiye Mümkün” sloganı, ‘adalet’ ile beslendiğinde dünyanın en güzel tınısının yankılandığı bir ülkemiz olacaktır…

 

ÖNEMLİ BİR ZİRVE…

 

TÜRKONFED tarafından düzenlenen ve İÇASİFED olarak bizim de yer aldığımız 24. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (ÇUKUROVASİFED) desteği, Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ADSİAD) ev sahipliğinde Adana’da başarıyla gerçekleştirilmişti. “Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye” temasıyla düzenlenen zirvede önemli mesajlar dile getirilmişti. Bir başka yazı da da bunlara değinmek istiyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.