Yaşar Güler: Şehitler milletin ortak değeri

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 17.03.2024 - 09:37, Güncelleme: 17.03.2024 - 09:37
 

Yaşar Güler: Şehitler milletin ortak değeri

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Atatürk Kültür Sitesi'nde program düzenlendi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinliklerine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Programda öncelikle, Konya'da düşen bir askeri uçağın şehit olan Uzman Çavuş Ercan Güven'i anarak başladı. Bakan Güler, konuşmasında, Türkiye'nin geçmişte sınırlı hedefli ve süreli operasyonlar yerine, terörün kaynağında yok edilmesi stratejisiyle sürekli ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine darbeler vurduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli sahalarda etkin olduğunu ve uluslararası barış ve istikrarın sağlanmasında aktif rol oynadığını vurguladı. Terörle mücadelenin devam edeceğini ifade eden Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son dönemdeki faaliyetlerini ve yerli savunma sanayi ürünlerinin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde aktif bir rol üstlendiğini, ancak milli hak ve menfaatlerden taviz verilmeyeceğini belirtti. Bakan Güler, Kıbrıs'taki duruma da değinerek, Kıbrıslı Türklerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Yunanistan ile ilişkilerin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde devam etmesi gerektiğini ve Gazze'deki İsrail saldırganlığının son bulması için Türkiye'nin çaba gösterdiğini ifade etti. Programda, şehitler ve şehit aileleri de unutulmadı. Şehit ailelerine minnettarlık duygularını ileten Bakan Güler, şehitlerin milletin ortak değeri olduğunu ve onların fedakarlıklarının asla unutulmayacağını belirtti. Etkinlik, milli mücadele ruhunu yansıtan gösteriler ve şehitlerin anılmasıyla son buldu. Bakan Güler, şehit aileleriyle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi ve şehit aileleri için düzenlenen iftar programına katıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Atatürk Kültür Sitesi'nde program düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinliklerine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Programda öncelikle, Konya'da düşen bir askeri uçağın şehit olan Uzman Çavuş Ercan Güven'i anarak başladı.

Bakan Güler, konuşmasında, Türkiye'nin geçmişte sınırlı hedefli ve süreli operasyonlar yerine, terörün kaynağında yok edilmesi stratejisiyle sürekli ve kapsamlı operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine darbeler vurduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli sahalarda etkin olduğunu ve uluslararası barış ve istikrarın sağlanmasında aktif rol oynadığını vurguladı.

Terörle mücadelenin devam edeceğini ifade eden Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son dönemdeki faaliyetlerini ve yerli savunma sanayi ürünlerinin önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde aktif bir rol üstlendiğini, ancak milli hak ve menfaatlerden taviz verilmeyeceğini belirtti.

Bakan Güler, Kıbrıs'taki duruma da değinerek, Kıbrıslı Türklerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Yunanistan ile ilişkilerin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde devam etmesi gerektiğini ve Gazze'deki İsrail saldırganlığının son bulması için Türkiye'nin çaba gösterdiğini ifade etti.

Programda, şehitler ve şehit aileleri de unutulmadı. Şehit ailelerine minnettarlık duygularını ileten Bakan Güler, şehitlerin milletin ortak değeri olduğunu ve onların fedakarlıklarının asla unutulmayacağını belirtti.

Etkinlik, milli mücadele ruhunu yansıtan gösteriler ve şehitlerin anılmasıyla son buldu. Bakan Güler, şehit aileleriyle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi ve şehit aileleri için düzenlenen iftar programına katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.